Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Niedawno kupiłem komputer w którym umieściłem Radeona RX7600 xt wersję 16GB,  przy czy również procesor Ryzen 7 5800x. Minęły jakieś 3 miesiące i zacząłem zauważać pewne problemy. Gry chodzą raczej w porządku natomiast widoczne są czasami problemy z ładowaniem okien. Przykładowo po wejściu w Spotify i kliknięciu jakiejś playlisty zdarza się że poprzednia strona (strona główna aplikacji spotify) pozostaje dalej na połowie ekranu (przykładowo na górnej połowie) w zamrożonej postaci (nie można na niej nic kliknąć). W tym czasie podczas scrollowania dolna część ekranu normalnie reaguje. Zdarza się że takiemu przycięciu ulega mniejsza lub większa część ekranu (głównie przy zmianie okna czy kliknięciu nowego linku w przeglądarce. Takie przycięcie zazwyczaj trwa około 3 sekund. Czy to jakaś awaria karty graficznej? Co powinienem zrobić. Posiadam gwarancję na kartę (wszystkie części kupiłem nowe). Proszę o pomoc

Edytowane przez Filutek
Opublikowano

Według mnie to wina sterowników, aktualizowałeś może ostatnio? Spróbuj usunąć sterowniki i zainstaluj ich jakąś wcześniejszą wersję. Jeśli nie zadziała to wtedy pobaw się w programy obciążające kartę graficzną, jeśli wtedy będzie wywalać artefakty bądź błędy to śmiało reklamuj, ale zważywszy na to, że piszesz iż w grach jest okej to warto jednak ogarnąć te sterowniki.