Skocz do zawartości

Klawiatura do pisania / sporadycznego grania, odłączany kabel + oświetlenie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Siostrze zebrały się chęci na klawiaturę, głównie przez przeszkadzający kabel i chęć posiadanie nawet byle jakiego oświetlenia.
Przydałby się model na którym można polegać, może być nawet chiński... Choć wątpię aby był to docelowy projekt, więc im mniej tym lepiej.

Celowałbym w pełnowymiarowego mechanika na Brown, z wymiennymi przełącznikami, bezprzewodowa lub przewodowa z odłączanym usb, akumulator zamiast baterii, jakość oświetlenia nie kosztem wykonania klawiatury, więc może być między klawiszami.... Od biedy kupiłbym CM SK652, gdyby był znów za te 170 zł, ponieważ mimo niespełniania wszystkich wymagań to była tania na początek...

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano

nie doradze ale co do Coolermastera to miałem 2 nowe SK620 i w obydwu po ok 2 miesiącach pojawił się "wieloklik" na losowych klawiszach. I była strasznie głośna na czerwonych przełącznikach.

Opublikowano

Na szczęście moja jeszcze nie ma problemów, choć słyszałem że jednak nie jest zbyt trwała...

Ale wtedy wolałem już kupić w niskiej cenie, niż bujać się w nieskończoność szukając takiej z dobrą renomą i niewieszającym się oprogramowaniem.

Eh, klawiatura membranowa Microsoftu działała u mnie od ponad dekady, a była kupiona w lokalnym sklepie. Gdyby to nie był ten pseudo ergonomiczny, falowany bubel to nie zmieniłbym jej, bo tak to utrudnia przejście na zwykłe.

Teraz nie ma co wybrać, bo wszędzie jakieś problemy z konstrukcją lub oprogramowaniem.

Ewentualnie oddam jej sk652, a sobie kupię docelową, bo już wiem czego potrzebuję... Sam chciałbym po prostu taką samą klawiaturę, ale z wymiennymi przełącznikami, a fabryczne mogą być cichsze, dobrą konstrukcją i oprogramowaniem pozwalającym podświetlić każdy klawisz wedle uznania, ale nie zależy mi na kolorach. Może być nawet bez numpada, ponieważ będę wolał dokupić oddzielny za jakiś czas. 

Jeśli oleję oprogramowanie i podświetlenie klawiszy to już mam chinczyki na oku...