Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie, jestem już (serio!) Na końcówce wyborów co do upgrade kompa... 

Ostatecznie zasilacz taki zgodnie z rada w temacie:

- https://proline.pl/zasilacz-phanteks-amp-gh-850w-gold-pcie-5-1-atx-3-1-czarny-ph-p850gh-bk01-eu-p8122440

Co do karty itp. To wyczytałem, że najlepszy stosunek jakości do ceny ma: 

- Gigabyte Radeon RX 9070 XT Gaming OC 16GB GDDR6. 

JAKO, ZE JESTEM LAIKIEM :E to muszę wypytac... 

Czy powyższy upgrade bedzie bez problemów pasować do dotyczasowej konfiguracji? Czy trzeba pod kartę radeona cos innego dobrać? Zmieści mi się to wszystko do obudowy? :E

No i kolejne pytanie... zawsze byłem tram nVidia i zawsze w tym kierunku szedlem. Odczuje jakaś negatywna przesiadkę na radeona? :P

Dzięki za pomoc!

Opublikowano (edytowane)

Będzie pasować, wszystko się zmieści do budy. Oczywiście po wymianie postaw Windowsa na czysto.

Co do Radeona - generalnie NVIDIA słynęła z bardziej stabilnych sterowników, ale AMD ostatnio całkiem nieźle podciągnęło temat, a z kolei NVIDIA przy RTX 5xxx miała kilka wpadek z wysypującymi się driverami. Chociaż z tego co zgłasza mi znajomy posiadający 5070 Ti, to na obecnych driverach już mu wszystko elegancko śmiga.

Poza tym raczej większych różnic nie zauważysz.

W obudowie tej 515 masz tylko 1 wentylator z przodu czy więcej? Bo jak jeden to warto jeszcze z dwa wentyle 120mm dokupić.

Edytowane przez Dirian
Opublikowano

Twój kolega ma farta, sterowniki do RTXów 5000 mają ogromną ilość problemów, to są najgorsze stery jakie nVidia wydała od lat:
https://videocardz.com/newz/multiple-geforce-gpu-driver-issues-replicated-gamers-nexus-this-is-the-worst-launch-ive-ever-seen-for-nvidia

6 godzin temu, copyname napisał(a):

Co do karty itp. To wyczytałem, że najlepszy stosunek jakości do ceny ma: 

- Gigabyte Radeon RX 9070 XT Gaming OC 16GB GDDR6. 

Zależy w jakiej cenie. Więcej jak 3200-3400 za 9070 XT bym nie dał.

Opublikowano

No może i ma, wiadomo jak to jest ze sprzętem komputerowym - jeden powie "u mnie działa", a u drugiego działać nie będzie.

Pewnie kwestia czasu aż to załatają, ale koronny argument ze stabilniejszymi sterownikami u zielonych zdaje się na ten moment legł w gruzach.