Skocz do zawartości

Metal Gear Solid Delta: Snake Eater

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, Kadajo napisał(a):

Nie no zdecydowanie remake wygląda lepiej ale działa jak działa. Ciekawy jestem tych modów na odblokowanie hardware RT I innych bajerów bo gra wygląda jeszcze lepiej.

Tak jak w każdej innej na UE5.x możesz odpalić sprzętowy Lumen z lepszymi odbiciami.

Opublikowano

3 zawsze będzie paździerzem bo nie daje takiej swobody działania. To liniowa opowieść na ciasnych, zamkniętych lokacjach w starym stylu - trzeba to lubić i mieć sentyment. Pamiętam jak w to grałem, że skradanie się było maksymalnie upierdliwe właśnie przez projekt lokacji.

Opublikowano
48 minut temu, Kadajo napisał(a):

Nie no zdecydowanie remake wygląda lepiej ale działa jak działa. Ciekawy jestem tych modów na odblokowanie hardware RT I innych bajerów bo gra wygląda jeszcze lepiej.

Jak RTX 5090 ma wystarczać w 1080p ledwo ledwo bez wspomagaczy, to z pewnością jest to dobry pomysł ;)

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Kadajo napisał(a):

Jak włączysz grę w trybie MGS V to dokładnie to dostajesz. Tylko że masz mapy MGS 3

Projekt poziomów i AI raczej się nie zmieniają?

To tak jakby zrobić remake piłki nożnej i pozwolić używać rąk, bo przecież same nogi to ograniczenie, ale przeciwnicy dalej są na starych zasadach:E

Edytowane przez musichunter1x
  • Thanks 1
Opublikowano
46 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Wyjasnisz roznice w tych trybach czym sie roznia dla laika seri?? I ktory bedzie lepszy do grania?? 

Celowanie i movement jest z MGS V.

Nie wiem dokładnie jakie zmiany jeszcze tam wprowadzono bo nie grałem w tym trybie.

Na tym filmie co dałem gdzie koleś porównuje remake z oryginałem wyraźnie widać ze Snake w trybie MGS V porusza się i celuje jak w MGS V. Sterowanie kamera jest tez takie jak w MGS V (ale akurat free camera była już wprowadzona w Subsistence czyli wersji specjalnej oryginalnego MGS 3).

Tryb MGS V na pewno jest łatwiejszy i będzie najlepiej leżał dzisiejszemu graczowi.

Ale z drugiej strony trochę grze zabiera tego napięcia i ostrożności przy skradaniu.

Najfajniejsze jest to ze sa obydwa tryby i polecam zagrać w trybie legacy a potem w trybie modern, bo jak się zna już grę to można się fajnie bawić.

49 minut temu, caleb59 napisał(a):

3 zawsze będzie paździerzem bo nie daje takiej swobody działania. To liniowa opowieść na ciasnych, zamkniętych lokacjach w starym stylu - trzeba to lubić i mieć sentyment. Pamiętam jak w to grałem, że skradanie się było maksymalnie upierdliwe właśnie przez projekt lokacji.

A przestań już narzekać, tak samo jak wyszła V to wszyscy narzekali ze co to za MGS z otwartym światem, bezsensu.

I mieli trochę racji po tam każda misja jest praktycznie taka sama i lokacji jest 5 na krzyż. Wiem co mowie bo skończyłem ja dwa razy. Co innego ze sam GP jest fajny i wciąga i można się fajnie bawić.

MGS 3 to inny projekt i ciężko by było zrobić go na modlę otwartego świata jak MGS V, jak ty sobie to wyobrażasz ?

Skoro nie umiesz w niego grac lub nie potrafisz to twój problem i przestań narzekać ze to wina gry.

W ogóle to jak zawsze.

Zrobią wierny reamke - źle bo nic nie zmienili prócz grafiki (co i tak nie do końca jest tu prawda)

Zrobią reamke i pozmieniają wszytko - źle bo pozmieniali wszytko i nie jest jak w oryginale.

40 minut temu, tomcug napisał(a):

Jak RTX 5090 ma wystarczać w 1080p ledwo ledwo bez wspomagaczy, to z pewnością jest to dobry pomysł ;)

Jedziemy na maksa, ma być Premium :E 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Kadajo napisał(a):

Jak włączysz grę w trybie MGS V to dokładnie to dostajesz. Tylko że masz mapy MGS 3

A będzie różnica przejścia dwa razy, by zagrać oryg i tryb MGSV? Czy razem niewiele to zmieni? Ja nie grałem w w piątkę, jedyne co to ograłem ten krótki wstępniak co jest. Nie zabrałem się za MGS.

edit: Dobra opisujesz to Feniksowi. Nie było tematu

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, Kadajo napisał(a):

Skoro nie umiesz w niego grac lub nie potrafisz to twój problem i przestań narzekać ze to wina gry.

No właśnie ograłem, ograłem - jeszcze na PS2, niedawno na Steamie ale porzuciłem w trakcie bo myślałem, że po latach zmieni mi się punkt widzenia. Dla mnie odkąd zagrałem w 5 wszystkie poprzednie części przestały istnieć. Nie tyle, że 5 jest jakaś wybitna bo sam wspomniałeś, że ma swoje ułomności (pamiętajmy, że Konami obcięło budżet i pokłócili się z Kojimą uniemożliwiając mu dokończenie gry dlatego też odszedł i założył własne studio) jak dziwaczna fabuła, powtarzalność ale mimo wszystko ta swoboda, dopracowane skradanie się moim zdaniem tutaj wygrywa i robi całą grę.

Tymczasem 3 polega głównie na omijaniu przeciwników - technicznie nie powinno się ich nawet usypiać bo to nie ma sensu bo nie ma gdzie schować ciała w tym lesie a to tylko jeden z niuansów, które mnie drażnią. Korytarzowość lokacji poraża mózg ale znowu - gdyby nie otwartość 5 pewnie nadal uważałbym 3 za najlepszą część serii.

3 jest zbyt archaiczna na dzisiejsze realia i wygody do jakich przyzwyczajono nas graczy na przestrzeni lat. Delta jest pod tym kątem usprawniona ale znowu - brakuje tego "czegoś" co było obecne np. w Silent Hill 2 Remake, gdzie dodano coś od siebie, poszerzono lokacje, pokazano sytuację pod innymi kątami i to było bardzo odświeżające.

Edytowane przez caleb59
Opublikowano

No właśnie o to mi chodzi. Problem  jest w nastewnieniu . O ile mogę jeszcze zrozumieć modern gracza który się odbije bo oni dziś tacy są to nie rozumemiem gracza seniora który sam sobie psuje zabawę i nie umie się przestawić na tę parę godzin zabawy. A może tylko ja tak mam. 

Nigdy nie miałem większego problemu ogrywac stare gry mimo ich archaiczności. Po prostu rozumiem to i się dostosowuje.

Myślę że tutaj po prostu nie chcieli niczego ruszać bo to gra Kojimy. Już raz zrobili remake bez niego zmieniając co nie co i wyszedł niezły kapsztyl. Mowa o MGS Twin Snakes na Nintendo GameCube.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, brainq napisał(a):

Szkoda ze mgs 3 remake nie został przeportowany na silnik Fox Engine bo nadal świetnie wygląda a nie ciągle UE5 i potem płącz ze sutter itp.

Gralem w ground zero i phantom pain to nie było problemów z wydajnością ze można było poszaleć.

Z tego co kojarzę to Konami nie ma już praw do tego silnika.

Edytowane przez Godlike
Opublikowano
50 minut temu, samsung70 napisał(a):

nie ma denuvo? a i tak nigdzie nie widac wersji demo.. 

Dwa dni przed premierą na Steam już była :E szczupła dziewczyna też ogarnęła temat dosyć szybko w dzień premiery 😉 chyba, że masz na myśli takie tradycyjne demo, to takie to uj wie czy w ogóle będzie.

• Upvote 1