Sens zmiany OS na HP Pavilion x2 (Atom x5-Z8300 z 2GB RAM) - streaming
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Karister · Opublikowano
Żeby wyciągać jakieś wnioski, warto przeprowadzić obiektywny test. Własnoręczne wygenerowanie obrazków przy pomocy dwóch narzędzi i stwierdzenie samemu, które jakie generuje, wprowadza bardzo mocny bias. Daj próbkę x prac y ludzi i zobacz, czy odpowiedzą tak samo, co jest lepsze albo bardziej realistyczne czy artystyczne. Owszem, prace obu narzędzi da się odróżnić po pewnych szczegółach prac (choćby ta skóra czy futro), ale kwestia realizmu czy artyzmu to już jest subiektywna ocena. Poza tym, czy wrzucenie tego samego prompta do obu narzędzi jest uczciwym testem? Czy jedno z nich nie reaguje na pewne słowa "lepiej" (zgodnie z oczekiwaniami testującego) i drobne zmiany w słowach kluczowych nie są w stanie odwrócić wyniku testu? Ja mam zero doświadczenia z generowaniem obrazów z AI i w mojej ocenie najwygodniej i tak jest zrzucić to na chata GPT. Dwie, trzy korekty normalnym językiem i zazwyczaj efekt jest ok. Bez kombinowania dziwacznymi promptami. A pod spodem chat używa Dalle-E. -
Przez bourne2008 · Opublikowano
No cóż potraktuj to jako kolejny kamyczek do ogródka W11 24H2 -
Przez hubio · Opublikowano
O kurczę chłop zajęty polityką na forum komputerowym zupełnie zapomniał o RTX 5xxxx Jak ten czas szybko leci... Jeszcze niedawno na labie prorokowałem zniżki 4090 co do dzisiaj mi się wypomina i słusznie i ubolewałem nad cenami od pana Kurteczki, a tu dzisiaj wchodzą i widzę, że już są 5090 po 10k Czyli już jest premiera RTX5090? To powinno być na głównej stronie forum nad czatem Takie info... No to czas zacząć czytać znów opinie i testy i pomyśleć nad zamianą mojego Asusa 3080Ti, którego bardzo zresztą lubię na coś z 5xxx -
Przez Kris194 · Opublikowano
Gdzieś czytałem, że coś na ten wzór Sony stosowało też w pierwszych kontrolerach do PS3.
-
-
Aktywni użytkownicy
Rekomendowane odpowiedzi