Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Komputer jak na zdjęciu. Na górze chłodzenie CPU, ALF III 420RGB, z boku 3xPhanteks 140mm ARGB reverse, na dole 3xBequiet 140mm bez światełek.
Rozważam teraz próbę zakupu karty graficznej z chłodzeniem AIO od MSI np.,
MSI GeForce RTX 5080 [5090] Suprim Liquid

Pytanie mam takie: czy w ogóle idzie to chłodzenie od GPU jakoś zamontować, bo ono chyba musi być u góry, a tam jest ALFIII420 (który ponoć też najlepiej czuje się na górze - nie jestem wprawdzie pewny tego).
Buda wbrew pozorom dość ciasna: Lian Li O11D EVO RGB

image.png.2bc0fe3c222e83c00d46f8e280aedd87.png

image.png.90b5d60f5d06978a42f3a0491a7333eb.png

Edytowane przez Ravenik
  • Ravenik zmienił(a) tytuł na Czy można mieć jednocześnie GPU z AIO i CPU z AIO?
Opublikowano (edytowane)

A gdybym dał ALFIII ma front? Mam taką specjalną część na front obudowy z perforowaną płytką, zastępującą przednią szybkę. Pomierzę jeszcze czy się ALF III zmieści na front. To by mi dało miejsce na chłodzenie AIO od GPU na górze, tylko pytanie jest czy ALF III może być zamontowany pionowo? I wtedy chłodnica ALFIII z gniazdami rurek z wodą u góry czy u dołu?

EDIT: już nieważne - sprawdziłem na stronie Arctic że chłodnica od ALF III może być zamontowana pionowo.

Edytowane przez Ravenik
Opublikowano
8 godzin temu, Ravenik napisał(a):

EDIT: już nieważne - sprawdziłem na stronie Arctic że chłodnica od ALF III może być zamontowana pionowo.

Wszystkie mogą być zamontowane w pionie lub w poziomie, ważne aby pompa nie była najwyższym elementem układu bo się powietrze wtedy zbiera, masz gorszą wydajność i głośniejszą pracę. Jeżeli chcesz mniej więcej sobie zobrazować o co chodzi i nie poświęcić na to kilku godzin to zostawiam 10minutowe video w którym jest wszystko całkiem nieźle przedstawione: 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Nie no da radę. Chłodzenie od GPU dajesz na bok wężami od dołu. Jak coś w tej budzie możesz wentyle od tego AIO dać na tył, a na przód sam radiator i powinno wszystko wejść bez problemu. Zresztą zedjmij bok obudowy i sam zobacz 

Masz LF 420 + 4090 WaterForce też w Lian Li O11D EVO RGB

Są takie rzeczy, które nie... - ProLine.pl - Sklep komputerowy | Facebook

Edytowane przez Caps
  • Thanks 1