Skocz do zawartości

Problem z Epic Games Launcher - bąd przy instalacji Epic Online Services

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dopiero co zainstalowałem Windows 11 na PC oraz dokonałem jego konfiguracji. Następnie zainstalowałem potrzebne programy, a na końcu zainstalowałem platformy do gier. Niestety w przypadku Epic Games wystąpi problem. Przy próbie instalacji Epic Online Services wyświetla błąd EOS-ERR-1603. Wykonałem wszystkie możliwe kroki opisane w pomocy technicznej, jednak nic nie pomogło.
Podejrzewam, że podczas konfiguracji komputera coś ustawiłem i to może powodować błąd, niestety nie wiem co dokładnie. Teraz pytanie, jak do tego dojść?

Opublikowano (edytowane)

Miałem to samo. U mnie pomogło to co poniżej:

Cytat

After a while I found a possible solution with installing a game via Epic Launcher. Fall Guys for example (~6GB Download). You need to fully install it. After its done, open the installation folder (depending where you installed Fall Guys) and in there should be a Epic Online Services folder. Open it, run the Epic Online Services.exe. Then I checked the settings in Epic Games Launcher again and the notification about installing the online service was gone. Uninstalled Fall Guys right after and so far no issues anymore.

Edytowane przez toska78
Opublikowano
W dniu 20.01.2025 o 16:39, toska78 napisał(a):

Miałem to samo. U mnie pomogło to co poniżej:

Próbowałem i niestety nie pomogło.

Po kilku godzinach szukania w końcu znalazłem rozwiązanie.

Cytat

Floresdorf

My friends, I just found an easy solution to all of this:

Epic Games Store - Download and install on Windows | Microsoft Store

I wish I knew there was a Microsoft Store version earlier, it would have spared myself of a lot of headache.

Upon installing it (which ran normally, without the use of cmd), the Epic Online Services worked instantly. I was even prompted for an update!

I hope this helps someone out there.

Jak wyżej, instalacja Epic Games ze strony Microsoft Store rozwiązała problem.

Widocznie w instalatorze na stronie Epic Games jest jakiś błąd.