Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

O ile desktopa potrafię jakoś sklecić i dać tu specom do poprawek, tak w kwestii laptopów błądzę po omacku. Może ktoś coś doradzić? Lapek typowo do Internetu, okazyjnie film.

- 16" lub większy

- GPU może być po taniości

- przyszłościowo raczej 32GB RAM, ew. 16GB z opcją rozbudowy

- jeśli AMD robi równie dobre CPU do lapków jak do desktopów, to czy AMD czy Intel - obojętnie

- SSD chętnie 1TB, ale 512GB też styknie, żona ma zewnętrzny HDD na zdjęcia itp.

- najlepiej do 4.000 zł, ew. możemy trochę nagiąć

Edytowane przez green1985
  • green1985 zmienił(a) tytuł na Laptop 16"+ dla żony non-gaming, do 4.000 zł
Opublikowano (edytowane)

A to nawet nie wiedziałem, że to takie problematyczne połączenie, dzięki za uświadomienie. Zmieniłem w takim razie na 16"+ w tytule. A ewentualnie coś w przedziale 16" do 17"? Bo akurat ten co podlinkowałeś, to widziałem sporo opinii, że głośny. Żona pewnie nie jest tak wyczulona jak ja, ale trochę głupio kupić nówkę, która będzie głośna nawet w podstawowych zadaniach.

O tych Asus-ach Vivobook ktoś może się wypowiedzieć? Bo w sklepach niestety brak opinii.

https://www.x-kom.pl/p/1299861-laptop-15-16-asus-vivobook-16-x1605va-i5-13500h-32gb-512-win11.html

Opublikowano (edytowane)

@stefan999 jakbyś miał wiedzę, gdzie jeszcze można podobny sprzęt w takiej cenie wyrwać, to będę wdzięczny za linka. Mieliśmy kupić w weekend, a te oferty z linka były już dzisiaj rano nieaktywne, nie wiedziałem, że to aż taka okazja :)

Edit/ NIEAKTUALNE, żona zdecydowała się na wersję z 512GB SSD, ma zewnętrzny HDD 1TB, więc wystarczy w zupełności. Jeszcze raz dziękuję bardzo za pomoc, tutaj wersja 512GB za 2.999 zł, a na Allegro ludzie klikają to samo za ponad 3.600 zł, w MM i EuroRTV są wystawione ponad 4k :o