Skocz do zawartości

XD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli w planach wymiana GPU to można pomyśleć o przesiadce, tym bardziej, że po odsprzedaży obecnych gratów dopłata nie będzie wielka.

Z drugiej strony jakby trochę podkręcić tego 11400F to on za wiele nie będzie odstawać od np. Ryzena 5 7500F czy czegoś podobnego.

Opublikowano
17 minut temu, Dirian napisał(a):

Z drugiej strony jakby trochę podkręcić tego 11400F to on za wiele nie będzie odstawać od np. Ryzena 5 7500F czy czegoś podobnego.

Prosiłbym o posty osób które mają jednak jakieś pojecie o tym co wypisują :)

Opublikowano
W dniu 25.01.2025 o 20:17, Grupl napisał(a):

Chciałbym wymienić proca,mobo i ram (a z czasem też gpu). Gram w fullhd ale czasem mam wrażenie że brakuje mi cpu. Podmiana na 11700 sensu nie ma, wole opędzlować wszystko póki to coś warte.
Zmieniać na am5

To ma sens zmieniaj.

Opublikowano (edytowane)
W dniu 26.01.2025 o 17:53, Pan Ciastovy napisał(a):

@Grupl jakiego producenta masz tą płytę główną z chipsetem z590?

xD

Edytowane przez Grupl
Opublikowano
8 godzin temu, Grupl napisał(a):

Gigabyte gaming x. Zakup podyktowany ceną na którymś BF ;)

A jak masz ustawionego tego 11400f? Bo można mu zdjąć limity energii i wtedy bardziej trzyma boost i w ogóle. W asrocku jest taka opcja że wbijasz mu 125W (najkorzystniej wypada aniżeli 170W) bo raz ze 170W wzrost wydajności jest symboliczny, a dwa zagotować idzie go nawet z dobrym chłodzeniem.

Opublikowano
1 godzinę temu, Pan Ciastovy napisał(a):

A jak masz ustawionego tego 11400f? Bo można mu zdjąć limity energii i wtedy bardziej trzyma boost i w ogóle. W asrocku jest taka opcja że wbijasz mu 125W (najkorzystniej wypada aniżeli 170W) bo raz ze 170W wzrost wydajności jest symboliczny, a dwa zagotować idzie go nawet z dobrym chłodzeniem.

Mam pościągane limity i wszystko ogarnięte, nie o tym jest ten temat.

Opublikowano
11 godzin temu, Dirian napisał(a):

Całe podsumowanie tematu i tego czy warto się przesiadać masz w moim 1 poście.

Jedyne podsumowanie jakie mam, że te forum leży merytorycznie jeszcze niżej niż pclab. No ale lece kręcić BCLK!111 pozdro wariacie

• Gość zmienił(a) tytuł na XD
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...