Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Mam taki problem. W pewnej chwili przerwałem ściąganie gry i zrestartowałem komputer. Po tym zdarzeniu próbując się zalogować cały czas wyświetla mi komunikat o weryfikacji konta. Niestety nie pamiętam jakie dane wpisywałem podczas robienia  konta.

Czy jest jakaś możliwość odzyskania konta. Mam tam wiele gier.

4543.jpg

Edytowane przez Dimazz
Opublikowano
Godzinę temu, narmiak napisał(a):

Wejdź na stronę Microsoftu podaj maila jakiego masz przypisanego do konta i wybierz opcję odzyskiwania hasła.

microsoft chce przesłać kod na starego maila którego zmieniłem kilka miesięcy temu i nie mam do niego dostępu.
Druga opcja to podać inny mail i przejść weryfikacje po danych.

Opublikowano
12 minut temu, Dimazz napisał(a):

Druga opcja to podać inny mail i przejść weryfikacje po danych.

No to widzisz. Jednak wiec, co zrobić.
A nie możesz po prostu zalogować się na starego maila?

Opublikowano (edytowane)

Nie bo stary mail już nie istnieje.
Po danych nie przechodzę weryfikacji bo nawet nie pamiętam co tam dokładnie wpisywałem.
Nie sądziłem że microsoft sam z siebie będzie próbował weryfikować kilkuletnie konto i nie będę mógł się zalogować znając email i hasło.

Edytowane przez Dimazz
Opublikowano
17 godzin temu, Dimazz napisał(a):

Mam tam wiele gier.

Tyle kasy w śmieciach? Ja najważniejsze konto mam mocno zabezpieczone, mocne hasło mail telefon prawdziwe dane osobowe (oczywiście zero przypominaczy że ktoś może zgadnąć odpowiedź). Raz pechowo musiałem odzyskiwać konto po zmianie hasła, jakimś cudem 2x wpisałem błędnie i się zgadzały, ale się udało.

1 godzinę temu, Dimazz napisał(a):

Nie sądziłem że microsoft sam z siebie będzie próbował weryfikować kilkuletnie konto i nie będę mógł się zalogować znając email i hasło.

To źle sądziłeś, a twój fart jest wielki. Ostatnio musiałem weryfikować 8 kont. Ogólnie weryfikacje są częste, z raz na 3 miesiące, a szczególnie na kontach o małej aktywności (skoro masz kupę gier to nie mogło być mało aktywne, że ludzie konsole włączają raz na 1-3-6 miesięcy i od razu piącha w pysk, siadam o 12:58 bo muszę grać o 13:00 a tu odzyskiwanie, zmiana hasła, nieprzyjmowanie nowego, aż wreszcie hasło ruszyło za 1-2 dni).

Możesz zadzwonić do pomocy technicznej. Często pomagają odzyskać konta (szczególnie ukradzione, ale pamiętaj że sam jesteś o to podejrzany, inaczej to EA pozwalała "odzyskiwać" hakerom cudze konta). Zapewne masz licencję na koncie i niestandardowy zestaw gier więc da się wyszukać, trudniej będzie udowodnić, że to twoje (ale jeśli coś kupowałeś kartą to łatwo).

Opublikowano
W dniu 2.02.2025 o 19:23, Dimazz napisał(a):

Nic się nie da z tym zrobić.
Szkoda. Najbardziej boli mnie że przepadła Forza 3,4,5

Oczywiście, że się da, ale nie wygląda byś próbował dzwonić do pomocy technicznej.

1. Masz maila już na pierwszym obrazku (tam część pewnie wymazałeś, a jeśli nie to Windows to trzyma, nawet po przejściu na konto lokalne).

2. Wystarczy udowodnić, że to twoje konto.

3. Narmiak nawet wkleił ja dam po polsku: https://support.microsoft.com/pl-pl/account-billing/pomoc-przy-u%C5%BCyciu-formularza-odzyskiwania-konta-microsoft-b19c02d1-a782-dee6-93c3-dc8113b20c42

"Odpowiedz na jak najwięcej pytań i jak najbardziej wyczerpująco. Jeśli nie masz pewności, możesz zgadywać — nieprawidłowe odpowiedzi nie są wykorzystywane przeciwko Tobie. Gdy pojawi się pytanie typu „dodaj więcej”, podaj jak najwięcej innych przydatnych informacji" - mimo to nie radzę się mylić, lepiej podać 20 gier które masz na pewno niż 100 z czego 10 błędnie.

4a. Np. wiesz od kiedy już się nie logujesz, a kiedy byłeś zalogowany.

4b. Logowania są z twojej geolokalizacji.

4c. Gry za coś kupowałeś i czymś.

4d. Skoro masz kupę gier to je podaj! Forza 345 to są bzdury! Ja też mam te gry (i ze 100-500 tys innych), podaj coś rozsądnego, a ilość posiadaczy spadnie do 1 (lub kilku z czego większość to aktywni hunterzy np. z USA).

5. Skoro używałeś tego konta na PC to Microsoft ma mnóstwo danych identyfikujących (przypisanych do konta, synchronizacje historie, nie ma drugiej osoby na świecie o takich samych).

Opublikowano (edytowane)

@sinonie dzwoniłem. Pisałem do pomocy technicznej trzy razy. Dwa razy rozmawiałem z kimś o hinduskim imieniu i raz z kimś o meksykańskim imieniu.
Nie przechodzę w ten sposób weryfikacji dostaję formułkę przykro nam nie mogliśmy potwierdzić że to twoje konto. Próbuj dalej.
Nie mam żadnych pytań o gry czy stan konta tylko czy była przypisana karta kredytowa a ta nie była przypisana.
Spróbuję zadzwonić do pomocy ale w poradniku microsoft zastrzegł że pracownicy nie są w stanie pomóc jeżeli nie przechodzi się weryfikacji automatycznej i nie można im podawać żadnych wrażliwych informacji.

Nie wiem czemu moja geolokalizacja się nie zgadza skoro loguje się z tego samego miejsca.

Edytowane przez Dimazz
Opublikowano

Nie ma nic, nawet w spamie. Z ciekawości wpisywałem inny adres mailowy, który miałem wcześniej, konto Microsoft też było przypisane do niego, ale później zmieniłem, ale nie weryfikuje go, więc dobry mail wpisałem.

Opublikowano

Problem jest chyba z pocztą Gmail, bo przy podawaniu alternatywnego maila z Interii to kod przychodzi, ale właśnie mi chodzi o ten "główny" kod na maila co jest z nim konto Microsoft powiązane.