Chevington 1 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia witajcie, od grudnia czekam na spadki cen zasilaczy i się chyba nie doczekam więc trzeba się chyba na coś decydować. Docelowo na pokładzie będzie r5-7500f/7600(z możliwością rozbudowy kiedyś do czegoś z X3D) oraz RTX4070S/5070 lub jakiś Radeon jeśli będzie w podobnej cenie a o wyższej wydajności(ale to będzie miesiąc-dwa później, bo zakup PC rozbijam na pół żeby mnie małżonka nie zjadła). Waham się między następującymi zasilaczami: MSI MAG A750GL - co chwila pojawia się na amazonie w cenie 409zł FSP/Fortron VITA GM 750W 80 Plus Gold ATX 3.1 - jest teraz na xkomie za 429zł Thermaltake TOUGHPOWER GF A3 750W/850W - są ostatnio na amazonie w cenach 379/399zł Który z nich wybrać? a może jest teraz coś lepszego do wyboru w tym budżecie?
Send1N 4 153 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia https://allegrolokalnie.pl/oferta/seasonic-focus-gx-750-80-plus-gold-modularny-atx-30-pcie-50-750w?rep=1076965631 lub z nówek core reactor II (bez dopisku VE) VE mają gorsze kondensatory i krótszą gwarę. https://www.ceneo.pl/160764249 MSI MAG A750GL bym jako pierwszy skreślił z tej listy, już w idle jest konkret głośny. 1 1
RTXnietylko4060tiUSER 450 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia (edytowane) Seasonic GX 750 wymieniony wyzej to bardzo fajny zasilacz. Uzywam go od jakiegos czasu i jestem bardzo zadowolony ze jakosci, kultury pracy (nie slychac go) i dlugiej gwarancji, az 10 lat. W srodku Japonia, czego chciec wiecej? Edytowane 30 Stycznia przez RTXnietylko4060tiUSER
Send1N 4 153 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia Z tym że to nie jest nówka ale jeżeli jest sprawny to mając 10 lat gwary nie ma co się bać.
miro 702 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia (edytowane) jest jeszcze seasonic G12 GC-850 v2 850W on jest w proline za 399, podrożał, bo brałem je we wrześniu po 320zł, tylko to nie jest modular https://proline.pl/zasilacz-seasonic-g12-gc-850-v2-2024-80plus-gold-850w-p8122507 a nie to czekać na pepperze , można coś ustrzelić, kolega pisze że od grudnia czeka, ale przegapił corsaira RM750x Shifta za 390zł... Edytowane 31 Stycznia przez miro 1
Dikson 76 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia Raptem 30 zł drożej jest zasilacz V3.1 https://www.morele.net/zasilacz-xpg-core-reactor-ii-ve-850w-corereactoriive850g-bkceu-13671351/ 1
miro 702 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia 14 minut temu, Dikson napisał(a): jest zasilacz V3. tylko z tego co @Send1N pisał to te VE mają gorsze kondensatory i krótszą gwarancję
Send1N 4 153 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia (edytowane) Non VE ma 10 lat, VE 7 także tutaj bym się nie martwiłbo to i tak sporo zwykły ma japońskie kondensatory a wersja VE - taiwańskie/chińskie, za to VE jest w w standardzie atx 3.1 a zwykły 3.0 Edytowane 31 Stycznia przez Send1N 1
lokiju 524 Opublikowano 1 Lutego Opublikowano 1 Lutego Też mam seasonica GX ale wersję 850W i jak najbardziej polecam.
Send1N 4 153 Opublikowano 1 Lutego Opublikowano 1 Lutego Poleca to każdy bo to bardzo fajny zasilacz rzecz w tym że to nie jest nówka bo w takiej kasię się nie dostanie tego modelu normalnie.. opcja zdecydowanie najlepsza ze wszystkich wymienionych w tym temacie + najcichsza, swoją drogą sprzedający znów obniżył cenę na 375zł. @Chevington zagadaj czy ma papiery do niego, jeżeli gwara jest to na pewno nie zostało mniej niż 8 lat na zdjęciach widać że jest to wersja z 2023r
Dikson 76 Opublikowano 1 Lutego Opublikowano 1 Lutego W dniu 31.01.2025 o 15:31, miro napisał(a): tylko z tego co @Send1N pisał to te VE mają gorsze kondensatory i krótszą gwarancję A GC który poleciłeś to niby co ma w środku? Ltec, Nichicon, Asia'X i Cheng'X, VE 850 za 30 zł więcej jest lepszy pod każdym względem od tego GC V2, począwszy od platformy, po wentylator, moduł złącz, kulturę pracy i gwarancję. Zainteresowany dostał lepsze opcje na inne forum. 1 1
miro 702 Opublikowano 1 Lutego Opublikowano 1 Lutego Godzinę temu, Dikson napisał(a): A GC który poleciłeś to niby co ma w środku? nie pisałem o GC a o wersji non VE, o której wyżej wspomniał Send i tyle Godzinę temu, Dikson napisał(a): VE 850 za 30 zł więcej jest lepszy pod każdym względem od tego GC V2, począwszy od platformy, po wentylator, moduł złącz, kulturę pracy i gwarancję. no lux, warto wiedzieć Godzinę temu, Dikson napisał(a): Zainteresowany dostał lepsze opcje na inne forum. bez komentarza 1
Chevington 1 Opublikowano 1 Lutego Autor Opublikowano 1 Lutego 2 godziny temu, Send1N napisał(a): Poleca to każdy bo to bardzo fajny zasilacz rzecz w tym że to nie jest nówka bo w takiej kasię się nie dostanie tego modelu normalnie.. opcja zdecydowanie najlepsza ze wszystkich wymienionych w tym temacie + najcichsza, swoją drogą sprzedający znów obniżył cenę na 375zł. @Chevington zagadaj czy ma papiery do niego, jeżeli gwara jest to na pewno nie zostało mniej niż 8 lat na zdjęciach widać że jest to wersja z 2023r raczej skłaniałbym się ku nowemu (ale tego seasonica to raczej ciężko będzie w moim budżecie spiąć), szczególnie że jest to aledrogo lokalnie. dziś już zamówiłem MOBO i RAM na promce w morelach, a najgorsze jest w tym wszystkim to, że jakby to był komp dla kogoś innego to bym koszyk w 15min zrobił i by zamówienie poszło, a dla siebie to raz że trzeba żonie przetłumaczyć dlaczego ta czarna skrzyneczka z kabelkami jest warta dopłaty np. 100zł i tak jak Kolega @miro napisał przegapiłem korsarza na promce i sobie w brodę pluje. Szczególnie, że 3/4 zasilaczy poszło od świąt tak lekko 100zł w górę. I pytanie czy kupować teraz czy użyć karty Hold! ? Jutro rano korzystając z wolnej chwili poczytam sobie o tych zasilaczach, które polecaliście i będę się jeszcze z Wami konsultować w razie potrzeby. 1
deathrabit 74 Opublikowano 1 Lutego Opublikowano 1 Lutego 6 minut temu, Chevington napisał(a): raczej skłaniałbym się ku nowemu (ale tego seasonica to raczej ciężko będzie w moim budżecie spiąć), szczególnie że jest to aledrogo lokalnie. dziś już zamówiłem MOBO i RAM na promce w morelach, a najgorsze jest w tym wszystkim to, że jakby to był komp dla kogoś innego to bym koszyk w 15min zrobił i by zamówienie poszło, a dla siebie to raz że trzeba żonie przetłumaczyć dlaczego ta czarna skrzyneczka z kabelkami jest warta dopłaty np. 100zł i tak jak Kolega @miro napisał przegapiłem korsarza na promce i sobie w brodę pluje. Szczególnie, że 3/4 zasilaczy poszło od świąt tak lekko 100zł w górę. I pytanie czy kupować teraz czy użyć karty Hold! ? Jutro rano korzystając z wolnej chwili poczytam sobie o tych zasilaczach, które polecaliście i będę się jeszcze z Wami konsultować w razie potrzeby. Daj jej argument że jak będzie trza będzie płacić za moc bierną to dopłata do zasilacz się zwróci. Coraz więcej widuje nowych umów konsumenckich gdzie pisze już o mocy biernej, ale zdarzają się ciągle jelenie którzy założą fotowoltaikę bez kompensacji i płacą krocie za emisje bierną.
Chevington 1 Opublikowano 4 Lutego Autor Opublikowano 4 Lutego a co myślicie o Cooler Master MWE 750 Gold V2? bo znalazłem go za 325zł na amazonie
Dikson 76 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego Ten? https://www.amazon.pl/dp/B08BKPQQDD/ To nie jest ATX 3.0, nawet nie biorąc tego pod uwagę nie brałbym w tej cenie. https://www.pepper.pl/promocje/zasilacz-cooler-master-mwe-gold-v2-750w-atx-30-984341 Bawią mnie takie sytuacje i te komentarze... Najlepsze jest to że często pytają osoby o zasilacze które później dziwnym trafem znajdują się w momencie na peperze...
Chevington 1 Opublikowano 5 Lutego Autor Opublikowano 5 Lutego 30 minut temu, Dikson napisał(a): Ten? https://www.amazon.pl/dp/B08BKPQQDD/ To nie jest ATX 3.0, nawet nie biorąc tego pod uwagę nie brałbym w tej cenie. https://www.pepper.pl/promocje/zasilacz-cooler-master-mwe-gold-v2-750w-atx-30-984341 Bawią mnie takie sytuacje i te komentarze... Najlepsze jest to że często pytają osoby o zasilacze które później dziwnym trafem znajdują się w momencie na peperze... post wstawiłem jak autor wstawki pepperowej utrzymywał jeszcze, że to ATX 3.0, później dopatrzyłem, że to MPE-7501-AFAAG-EU zamiast MPE-7501-AFAAG-3EU i po zwróceniu na to uwagi treść wstawki się zmieniła. ceny zasilaczy poszybowały ostatnio naprawdę mocno w górę to też szukam czegoś o najlepszym stosunku jakości do ceny.
Rekomendowane odpowiedzi