Special-1 5 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia (edytowane) Witam chciałbym prosić o pomoc.Kupiłem kartę sound blaster ae 5 plus do głośników genius 5.1 sw-h 6000.Gdy puszczam muzę z youtube jest znośnie grają wszystkie głośniki bas jest dobry ale jak puszczę z youtube jakiś filmik gdzie tylko jest dialog to nie grają dwa przewdnie głośniki lewy i prawy. Niestety nie mam jak sprawdzić w grach.Co ważne podobny efekt miałem w sound blaster x4 i oddałem go. Nie wiem czy youtube ma jakiś problem z dźwiękiem czy to karta creativa jest taka wspaniała czy coś po mojej stronie jest nie tak.Boję się że w grach też może być problem ale za nim to sprawdzę to minie czas na zwrot. A może kupić jakąś starszą kartę np: Sound Blaster Audigy Fx V2 albo asus xonar se co myślicie? Tylko nie wiem czy zainstaluje sterowniki na win10 a w późniejszym czasie na win11.Pomoże ktoś ? Mam też starą płytę główną asrock p67 pro 3 b3 ale czy to byłoby problemem? Edytowane 31 Stycznia przez Special-1
Send1N 4 204 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia Nie wiem co jest powodem pierwszego problemu ale co do kart audigy fx i xonar se miałem obie i nie ma najmniejszego problemu ze sterownikami na windows 10 czy nawet na win11 24H2 1
leven 555 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego (edytowane) Sprawdź w opcjach sterownika do karty dźwiękowej, czy masz możliwość ustawiania głośników w stereo, quadro czy 5.1/7.1 A może coś ze sterownikiem ? https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=ustawianie+glosnikow+w+sterowniku+na+stereo+kwadro+itp#fpstate=ive&vld=cid:5e8a3f30,vid:bZ2QiU7NUM4,st:0 https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=sound+blaster+ae+5+plus#fpstate=ive&vld=cid:a25bc444,vid:taTMfxYwvxU,st:0 Edytowane 2 Lutego przez leven 1
Rekomendowane odpowiedzi