Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj złożyłem komputer. Po podłączeniu do komputera myszy i klawiatury do portu USB (to samo w przypadku USB 3.0) komputer nie chce wystartować. Gdy do komputera nie jest podpięta klawiatura i mysz komputer włącza się normalnie. Po tym jak komputer uruchomi się  podłączam klawiaturę i mysz wszystko jest ok do czasu ponownego uruchomienia komputera. Wszystko jeszcze raz sprawdziłem dzisiaj czy aby na pewno wszystko dobrze podłączyłem i nic nie uszkodziłem, wszystko jest ok. Wszystkie części są nowe oprócz obudowy czy może być to problem z przyciskiem włączania komputera?

Pozdrawiam

Opublikowano

Jak płyta ma przycisk do odpalenia kompa, to bym żadnych kabli od obudowy nie podłączał i odpalił go z płyty i zobaczył czy wtedy jest ok. 

Ewentualnie płyta wadliwa i robi jakieś zwarcie na USB.

Opublikowano

A co nie miałeś wcześniej oryginalnych kabli od zasilacza? obudowę można było łatwo wykluczyć odpinając przycisk power i odpalając płytę poprzez zwarcie pinów pwr czymś metalowym, dziwny przypadek ogólnie że problem był tylko z usb :hmm: którejś tulei dystansowej do których przykręcasz mobo nie miałeś tam gdzie jej nie powinno być?

Opublikowano (edytowane)

Skladajac dawno temu komputer dla znajomego, natrafilem na podobny przypadek. Winowajca okazala sie obudowa. Jak tylko sie plyte dokrecilo to cos musialo zwierać i nie szlo odpalić musialem na wlasna reke skombinowac jakies wieksze dystanse. Albo tak jak mówi Send1N, w starej budzie jeden dystnas (gwint gdzie przykrecasz plyte) byl tam gdzie nie powinien i cos zwieral np jakas linie od usb czy cos ;p

Edytowane przez Nex1M
  • Upvote 1