Asus Prime Z390-A. Slot RAM A2 przestał nagle działać.
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez krz3mii · Opublikowano
Cześć, mam problem z podświetleniem wentylatorów/ARGB w moim komputerze. Chciałbym, żeby całe podświetlenie było zsynchronizowane i świeciło jednym kolorem, ale niestety zachowuje się ono dość losowo. Specyfikacja komputera: Obudowa: Chieftec Visio White (GM-30W-TG-OP) Procesor: AMD Ryzen 7 7700 Płyta główna: Gigabyte B850 EAGLE ICE RAM: ADATA XPG Lancer Blade RGB DDR5 32 GB 6000 MHz CL30 SSD: Lexar NQ790 1 TB M.2 PCIe Gen4 NVMe Zasilacz: Chieftec Vega M White 750W ATX 3.1 Chłodzenie: Cooler Master MasterLiquid 360 Core II ARGB Problem dotyczy przede wszystkim kontrolera wentylatorów/podświetlenia w obudowie. Przycisk RESET, który powinien służyć do zmiany trybu podświetlenia, początkowo działał normalnie. Obecnie jednak praktycznie nie ma na niego żadnej reakcji. Wszystko jest podłączone tak, jak powinno, a przynajmniej według mojej wiedzy. Samo podświetlenie również zachowuje się dziwnie: raz wentylatory świecą na różne kolory, innym razem świeci tylko część podświetlenia, zdarza się, że poszczególne wentylatory nie są ze sobą zsynchronizowane, co któreś uruchomienie komputera wszystko jednak zaczyna działać prawidłowo – wtedy całe podświetlenie się synchronizuje i mogę normalnie sterować nim przez Gigabyte GCC. Najbardziej zastanawia mnie właśnie to, że czasami po uruchomieniu wszystko działa idealnie, a po kolejnym uruchomieniu znowu pojawia się problem. Wygląda to tak, jakby kontroler albo podświetlenie nie zawsze poprawnie się inicjalizowało. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem przy tej obudowie lub kontrolerze ARGB? Co może być przyczyną takiego zachowania? Czy problem może leżeć w samym kontrolerze, przewodzie RESET/ARGB, zasilaniu kontrolera albo w komunikacji z płytą główną/Gigabyte GCC? Jeżeli ktoś ma pomysł, co jeszcze sprawdzić lub jak prawidłowo podłączyć/ustawić ten zestaw, będę bardzo wdzięczny za pomoc. -
Przez tomcug · Opublikowano
Nie jest. Żeby to miało ręce i nogi, to trzeba porównać wydajność GPU przy tych samych ustawieniach (model, punkt wstrzyknięcia NR oraz rozdzielczość modelu), a nie przy wbudowanych profilach modów na DLSS 5, gdzie każdy z autorów tych modów inaczej rozumie pojęcia "jakość", "balans", itd. Przy takich samych ustawieniach NR przewaga wydajnościowa NV jest znaczna. -
Przez bleidd · Opublikowano
Było/nie było? https://ithardware.pl/aktualnosci/chery_10_tys_polska_tylna_os-54758.html robić popcorn?
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi