mini21 0 Opublikowano 16 Lutego Opublikowano 16 Lutego Cześć. Nie mam szczęścia do foteli (albo marki Razer). Zakupiłem fotel Razer Iskur XL - raz że lubię (lubiłem) ich desing, fotel miał duży udźwig maksymalny i "wypustkę lędźwiową" (nie w formie poduszki). Problem w tym, że na przełomie ostatnich 2 lat fotel był już 4 raz w serwisie, z czego wymieniałem go 2 razy na nowy Po ostatnim sklep stwierdził żebym wybrał coś innego bo już nie mają ich w ofercie Stąd pytanie - jaki fotel byście polecili dla kogoś o dużej masie ciała (130 kg), wzroście 186 cm? Liczy się wygoda (jak zawsze), wytrzymałość (co bym nie miał po raz kolejny przepraw z serwisem) i żeby mieścił się w przedziale cenowym do 2,500 zł (to i tak 800 zł więcej niż zapłaciłem za Iskura). Problem w tym że powinno to być ze sklepu na A.... (nie chodzi o allegro, amazon czy aliepxpress) ale jeśli nic nie znajdę - to będę występował o zwrot kasy. P.s. do tej pory szukałem fotela gamingowego - kryzys wieku średniego powoduje, że zaczęły mi się podobać takie bajery jak ledy itp. ale w ostateczności rozważę wszystko :D
Czubatka Boża 176 Opublikowano 18 Lutego Opublikowano 18 Lutego Ja polecam Fotel Tracer GamZone Masterplayer Gamingowy do 150kg Tkanina Skóra ECO Czarno-czerwony https://www.euro.com.pl/fotele-i-stojaki-do-kierownicy/tracer-fotel-gamingowy-gamezone-masterplayer.bhtml 1
mini21 0 Opublikowano 27 Marca Autor Opublikowano 27 Marca 8 minut temu, Mavta44 napisał(a): A wiesz, może zamiast gamingowego, spróbuj jakiegoś fotela biurowego, ale takiego porządnego, z atestem? One są często robione z myślą o długim siedzeniu i większym obciążeniu. Albo, jak się upierasz przy gamingowym, to poszukaj takich, co mają metalową ramę i mocne kółka, to powinny wytrzymać. A jak nic nie znajdziesz na tym "A...", to nie krępuj się, bierz zwrot kasy i szukaj gdzie indziej, wiesz, zdrowie pleców najważniejsze. ___________________________________ https://meblowymistrz.pl/na-wymiar/meble-szafki-lazienkowe/ Poprzedni razer Iskur XL miał metalową ramę. Problemem jest siłownik (ten pręt który podnosi fotel) bo po jakimś czasie opadał. Myślę nad biurowym tyło z nimi mam jeden problem... Jeden fotel za 3000 wygląda tak samo jak fotel za 700 zł i nawet udźwig ten sam... Póki co myślę o AndaSeat Kaiser 4xl albo Ergohuman 2 (o tym drugim znów się trochę złych opinii naczytałem i dalej jestem w...).
Kabor 459 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca 23 godziny temu, mini21 napisał(a): Ergohuman 2 Ja mam i jestem z niego zadowolony - działa już któryś rok bez problemu (ze 2 razy musiałem dokręcić śruby w podłokietnikach tylko). 182 cm oraz 105Kg jak zakupiłem teraz 82Kg (to akurat nie zasługa fotela ;-) ). 1
mini21 0 Opublikowano 28 Marca Autor Opublikowano 28 Marca 10 minut temu, Kabor napisał(a): Ja mam i jestem z niego zadowolony - działa już któryś rok bez problemu (ze 2 razy musiałem dokręcić śruby w podłokietnikach tylko). 182 cm oraz 105Kg jak zakupiłem teraz 82Kg (to akurat nie zasługa fotela ;-) ). Dzięki, o taką rekomendacje mi właśnie chodziło. Coraz bliżej jestem tego Ergohumana... Teraz "poluję" na najlepszą cenę bo trochę wyszło to ponad zakładany budżet. Na razie najtaniej znalazłem za 2800 zł z tapicerowanym siedzeniem. Pewnie taniej już nie znajdę (choć Ceneo pokazywało że bywał w ciut niższej cenie).
Rekomendowane odpowiedzi