Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Tak jak w temacie - nie działa mi ekran na display port. Pod HDMI działa. Natomiast jak podpiąłem linuxa debiana kablem DIsplay Port do danego monitora - wszystko śmiga. Co może być nie tak? Korzystam  z windows 11.

Edytowane przez BeMajestiC
Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Miczi_82 napisał(a):

Jeśli jesteś pewien, że kabel masz dobry i jeśli to nie wina brakującego sterownika w windowsie(może od płyty?), to może wskazówka na profil XMP pamięci jest dobry?

https://www.reddit.com/r/gigabyte/comments/ust011/b660m_i5_12400_no_signal_to_monitor/

Jak czytam: Mam i5 12600 kf, czyli bez układu graficznego, a on jest (chyba) odpowiedzialny za złącza display port. W monitorze mam 2x display port i 1 HDMI. Może jakimś wyjściem jest przejściówka Hdmi na 2 hdmi. Tylko jaką? próbowałem (niepotrzebnie, bo nie działają) dwoma przejściówkami USB -> HDMI. ale a okazało się problemem display port (by podpiąć trzecii PC) Teraz linuxa mam na display port, drugiego z windows 11 na hdmi, a trzeciego nie podepne bo jest jeden port na hdmi, a jak pisałem potrzebuje je dwa. Ktoś coś ogarnia porządna rozdziałke z hdmi na 2 hdmi?? bezpośrednio od wejścia w monitorze.

Kabel jest dobry, sterowniki też są.

Opublikowano (edytowane)

Problrm rozwiązany,  zastosowaliśmy jeszcze raz przejściówkę i wyłączyliśmy tryb uśpienia komputerach. Gdy włączony był jeden kopmuter z ekranem to dwa kolejne przechodziły w tryb uśpienia po 10 minutach i myśleliśmy że ekran migocze, a nie mieliśmy klawiatury i myszki podłączonej pod wszystkie trzy :boink::D

• Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, Send1N napisał(a):

W pierwszym poście przedstawiłeś całkiem inny problem niż ten który rozwiązałeś, ciężko się połapać o co chodzi tak to chaotycznie jest napisane :E 

Trzy komputery przechodzily w stan uspienia po 10 minutach. podlaczajac klawe i myszke pod rozne kompy, kiedy jeden byl odpalony na monitorze(przez podlaczenie myszki i klawy i klikajac) - ekran dzialal, a w tym czasie po 10 minutach pozostale dwa sie hibernowały i myślałem że ekran migocze "z zepsucia" :lol2:

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Send1N napisał(a):

Problem w 1 poście opisałeś tak jakby nie było wcale obrazu po DP od początku po włączeniu komputera na windowsie ;) 

Mniej więcej, musialem miec caly czas odlaczona myszke i klawe od tego PC na display - i dlatego sie shibernował "na stałe". Ważne, że działa %-)

• Haha 1