Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej wszystkim,

Potrzebuje kupić jakiś sprzet do uzytku domowego. Sporo działania typu przeglądarka z otwartymi 5+ kartami, jakis yt czy inne Spotify w tle. Lapek będzie w domu przenoszony tylko pomiędzy poszczególnymi pomieszczeniami więc warunek super mobilności odpada stad preferuję większy ekran. Jednak chcialbym zeby byl on on bardzo dobry. Przez lata miałem stacjonarke i gralem w fps przy wysokich odświeżaniach ekranu i teraz nawet te 60hz na pulpicie przy poruszaniu kursorem wydaje mi się drażniące.Plus oczywiście odwzorowanie kolorow.

czyli tak:

- plynne dzialnie w podstawowym zastosowaniu domowym

- bardzo dobry ekran co najmniej 15,6

- wygodna podswietlana klawiatura 

- integra ktora sensownie uciagnie gre typu FM 2024 czy inna civke przy tym nie spowoduje ze laptop zacznie buczeć badz parzyć;)

Co do pieniążków to wiadomo czym mniej tym lepiej, ale gdyby bylo warto to do tych 3k mogę coś dorzucic.

Z gory dzieki za pomoc 

Opublikowano

Widywałem juz chyba takie konfiguracje tylko z 3050 za podobne pieniądze czy z 4050 za niewiele wiecej, wiec wydaje mi sie to powyżej trochę przydrogie.

A cos podobnego zachowując co najmniej taka klase matrycy, ale bez dedykowanej grafiki za to z integra pokroju 680m to? Tylko zeby było przyzwoicie cicho.

Opublikowano
6 minut temu, fafik84 napisał(a):

Widywałem juz chyba takie konfiguracje tylko z 3050 za podobne pieniądze czy z 4050 za niewiele wiecej, wiec wydaje mi sie to powyżej trochę przydrogie.

Są takie konfiguracje, ale z matrycą 60 procent sRGB. Są laptopy z mocną integrą, ale o mniejszej przekątnej. FM 25 ma mieć nowy silnik meczowy. Poniżej 2050 bym jednak nie schodził. 

Opublikowano
6 godzin temu, stefan999 napisał(a):

Są takie konfiguracje, ale z matrycą 60 procent sRGB. 

Tzn ja rozumiem, że pomagasz i zarabiasz na refach i stad linkowanie konkretnego sklepu. Ale jak pisalem za niewiele wiecej jest to samo z 4050. Z linku ponizej "technologia: częstotliwość odświeżania matrycy 144 Hz, NVIDIA G-SYNC, matryca z pokryciem barw 100% sRGB"

Lenovo LOQ 15 - Core i5-12450HX 15,6"-144Hz 16GB 512GB no Os RTX4050

Opublikowano
W dniu 5.03.2025 o 19:01, fafik84 napisał(a):

Tzn ja rozumiem, że pomagasz i zarabiasz na refach i stad linkowanie konkretnego sklepu. Ale jak pisalem za niewiele wiecej jest to samo z 4050. Z linku ponizej "technologia: częstotliwość odświeżania matrycy 144 Hz, NVIDIA G-SYNC, matryca z pokryciem barw 100% sRGB"

Lenovo LOQ 15 - Core i5-12450HX 15,6"-144Hz 16GB 512GB no Os RTX4050

Jest ok.
15.6" FHD (1920x1080) IPS 300nits Anti-glare, 100% sRGB, 144Hz, G-SYNC®

Opublikowano
W dniu 5.03.2025 o 08:18, fafik84 napisał(a):

Hej wszystkim,

Potrzebuje kupić jakiś sprzet do uzytku domowego. Sporo działania typu przeglądarka z otwartymi 5+ kartami, jakis yt czy inne Spotify w tle. Lapek będzie w domu przenoszony tylko pomiędzy poszczególnymi pomieszczeniami więc warunek super mobilności odpada stad preferuję większy ekran. Jednak chcialbym zeby byl on on bardzo dobry. Przez lata miałem stacjonarke i gralem w fps przy wysokich odświeżaniach ekranu i teraz nawet te 60hz na pulpicie przy poruszaniu kursorem wydaje mi się drażniące.Plus oczywiście odwzorowanie kolorow.

czyli tak:

- plynne dzialnie w podstawowym zastosowaniu domowym

- bardzo dobry ekran co najmniej 15,6

- wygodna podswietlana klawiatura 

- integra ktora sensownie uciagnie gre typu FM 2024 czy inna civke przy tym nie spowoduje ze laptop zacznie buczeć badz parzyć;)

Co do pieniążków to wiadomo czym mniej tym lepiej, ale gdyby bylo warto to do tych 3k mogę coś dorzucic.

Z gory dzieki za pomoc 

A patrzyłeś na HP Victus 15  1920 x 1080 (Full HD), 15.6", 144 Hz, Intel Core i5-12450H, matowa powłoka ekranu, szeroka gama złączy, 3200zł