Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@JacekRTX Przeszedłem z bitdefendera internet security, na 2 lata licencja( kupowałem w promocji na xkom za 69 zł dwa lata temu), przeszedłem na eseta bo bitdefender znudził mi się trochę ale działał bardzo dobrze. Co do tego, że nie masz tylu reklam to właśnie bitdefender blokował mi reklamy na stronach internetowych, eset nie blokuje ale i tak podoba mi się jego działanie.

Edytowane przez tomek25
Opublikowano (edytowane)
W dniu 11.03.2025 o 10:05, MadDog napisał(a):

Jeśli masz troszkę oleju w głowie i nie klikasz w co popadnie w necie to Windowsy Defender jest w zupełności wystarczający.

Nie jest... Wystarczy choćby pobierać mody do Omsi 2 albo ETS2 - niewinnych grach o autobusach i ciężarówkach, żeby złapać pełno trojanów i wirusów. Od lat jestem wierny Nortonowi i go polecam. Nie zamula systemu i setki razy uratował mi d.

Edytowane przez hubio
Opublikowano

Oczywiście, że jest. Windows Defender i Norton mają niemal identyczną wydajność w wykrywaniu zagrożeń. A jak ktoś ściąga mody niewiadomego pochodzenia i odpala bóg wie jakie pliki to cóż poradzić. Ani jeden ani drugi program nie daje 100% ochrony. Ba, nie ma antywirusa, który wykrywa i chroni w 100% naszego komputera. Dlatego napisałem - trzeba mieć trochę oleju w głowie i nie klikać we wszystko co popadnie. Już nie pamiętam kiedy w systemie miałem jakiegoś trojana czy wirusa. A od wielu lat lecę na Defenderze.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
18 godzin temu, Pan Mateoo napisał(a):

Jesli chodzi o adblockery to polecam Ublock Origin , albo konkurencyjnie adguard

Dodałem do przeglądarki AdGuarda i jak na razie działa bardzo dobrze, nawet youtube póki co go nie wykrył.

Edytowane przez tomek25