krzysieksiedem988 0 Opublikowano 15 Marca 2025 Opublikowano 15 Marca 2025 Witam, postanowiłem wspomóc się tutaj z problemem który mam dlatego, że sam po wielu próbach nie mogę go rozwiązać. Od kilku dni komputer stacjonarny po włączeniu ma problem z pójściem dalej. Naciskam przyciskam, komputer się włącza i przez około minutę(czasami nawet dłużej) nic się nie dzieje po czym automatycznie włącza się BIOS. Chciałbym się dowiedzieć co może być tego przyczyną. Zaktualizowałem BIOS, baterię CMOS również resetowałem. Nie mam pojęcia jak się inaczej za to zabrać. Będę bardzo wdzięczny za pomoc.
Rav-X 5 Opublikowano 22 Marca 2025 Opublikowano 22 Marca 2025 Prawdopodobnie padł ci dysk na którym miałeś zainstalowany system i komputer ma problem z jego prawidłowym wykryciem, przez to długo się uruchamia i po czasie przerzuca cię do BIOSu. Pierwsze co to zobacz czy w BIOSie dysk jest widoczny. Jeżeli go nie widać to już masz pewność, że to wina zepsutego dysku. Jeżeli widać dysk w BIOSie to będzie trzeba szukać dalej przyczyny.
krzysztofb 25 Opublikowano 12 Listopada 2025 Opublikowano 12 Listopada 2025 terz tak mialem tylko ze problemy mialem z hdd wester digital wd red system miałem na inym dysku i po restarcie dalej przechodził
Rekomendowane odpowiedzi