PC bez GPU plus wycena
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez wallec · Opublikowano
Jeżeli proces produkcyjny AM5 Seria 9000, maksymalnie co pozwala produkować z w miarę akceptowalnym uzyskiem to 5700mhz boost, to z jednego wafla, z którego można wyprodukować łącznie np 1000 "porcji", to z tych porcji najmniejszy % nada się na 9950x, a największy na 9800x3d bo ma najniższe zegary i jest najdalej od maksimum możliwości technologicznych. W skrócie, najłatwiej z procesu jest uzyskać krzem, który robi 5200mhz i dlatego pisanie, "bo premium krzem" jest bzdurom. 9800X3D to "cokolwiek" wzięte z wafelka z naklejonym 3d keszem. *Zadaj sobie pytanko, dlaczego AMD nie robi procka 3d z dwoma ccd z 3d keszem boostującymi na 5700mhz? Odpowiadam - bo musieliby z tego jednego wafelka poświęcić dwa zajebiste ccd (co będzie drogie) zamiast jeden zajebisty a drugi "gorszy" - tych gorszych jest więcej. *Pisze na bazie 7950X3D bo nie miałem w rękach tego nowego żeby samemu sprawdzić taktowanie ccd z keszem -
Przez Send1N · Opublikowano
W parze z tym ryzenem nie będzie problemu jeżeli chodzi o samą moc 550w ale pytanie czy masz tego focusa wyprodukowanego po 2018r czy przed? bo te z przed 2018 miały problemy ze zbyt wczesnym zabezpieczeniem OCP i przy kartach w okolicy 250W tdp już potrafił być problem, sam tego doświadczyłem na focusie 650w z 2017r na 6950xt, dopiero po sprowadzeniu karty w okolice 280w nie było problemu ale na stock po odpaleniu jakiegoś obciażenia momentalnie pc się wyłączał, wsadziłem inny model 650W i 6950xt nawet pobierając 400W po przeciągnieciu PL limitu max w prawo nie robi żadnego problemu a jest to gorszy zasilacz niż ten focus był jeżeli chodzi o bebechy Więc enduro został a focus poszedł używany kilka lat za 200zl do znajomego który ma rtx 2060 i cacy -
Przez Radio Tirana · Opublikowano
Jeżeli wierzyć odczytom z Hwinfo to mój 9070 XT zaliczył chwilowy spike poboru mocy do 500W Toteż jak masz zasilacz 550W to w takiej sytuacji mogą odpalić się zabezpieczenia. -
Przez PiPoLiNiO · Opublikowano
W sensie na 4070Ti wszystko śmiga w 4k?
-
-
Aktywni użytkownicy
Rekomendowane odpowiedzi