FV z FOX KOMPUTER a zamazane dane nabywcy
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Suchy211 · Opublikowano
Nie to tak jakby napisał, że fałszywe oskarżenia pozostają bez REALNEJ kary bez względu na to co jest w przepisach. Weźmy z tej prasówki rzucenie się pod pociąg. Ta pomawiająca powinna za to dostać BEZWZGLĘDNĄ karę więzienia. Już mnisza o to jaką. Tymczasem wystarczy że kobieta się rozpłacze, powie że się bała i że przeprasza i zostaje praktycznie bez kary. Prace społeczne na które można po prostu nie pójść i nic z tego nie wyniknie, to nie kara. To, że w przepisach są niby równe prawa dla kobiet i mężczyzn nie znaczy że tak to działa w praktyce. Dowodem są niższe kary dla kobiet za te same przewinienia/przestępstwa. W sądach rodzinnych też nie ma równego traktowania. Choć nie jest tak źle jak to niektórzy przedstawiają. No i problem pomówień jak najbardziej też istnieje. Najczęściej jednak w jednym kierunku. Najłatwiej właśnie o molestowanie dziecka i przemoc. Tak swoją drogą, poczytałem trochę na potrzeby tego posta i ta instrukcja do "mieszkanie za pomówienie" potrzebuje jeszcze tylko 1 punktu aby być kompletna: "Powiedz że cie podduszał i groził ci śmiercią". Nieprawdą jest że kobiety nie robią tych rzeczy. Natomiast robią je rzadziej w zasadzie głównie z jednego powodu. A wiesz może w takim razie ilu oskarżonych o molestowanie i gwałt ostatecznie się wybroniło? Nieważne https://ciekaweliczby.pl/gwalty/ Dlaczego jest taka różnica między liczbą postępowań wszczętych a liczbą przestępstw stwierdzonych? Nie powiesz mi chyba, że praktycznie w żadnym wypadku ta różnica nie wynikała z fałszywego oskarżenia? -
Przez Qrdello · Opublikowano
Tymczasem u mnie taktyka the more the better: I teraz ciekawostka: pisałem w wątku nVidia że czasami wywala mi GPU (black screen) podczas oglądania treści na Edgu z Crunchyroll czy Netflixa - ciekawostka jest taka, że wywala tylko na Iiyamie. Na MSI poniżej działa wszystko tip top Obydwa monitory ustawione na @100hz, obydwa z wyłączonym g-sync, obydwa pod display port. Ot zagwozdka -
Przez userKAMIL · Opublikowano
Czytałem jeszcze przed premierą, że mają takie plany... Dzięki chętnie sprawdzę! -
Przez lokiju · Opublikowano
Kiedyś jak gość na grupie na FB napisał, że podoba mu się dupa jego samochodu i włożyłby kutasa do rury wydechowej to myślałem, że to tylko wyjątek ale jednak nie. W Polsce panuje kult metalowej puszki zwanej samochodem bo co nie zrobisz to krzyczą uszkodzenie mienia a chodniki, trawniki itp. to niszczyć można i nikogo to nie obchodzi. Można potrącić pieszego i jest gitara ale dotkniesz kogoś samochodu to od razu alarm. -
Przez Krzysiak · Opublikowano
@GordonLamemannie ma wymogu kamer, więc większość stacji ich nie ma...żaden właściciel nie strzeli sobie w stopę montując je bez przymusu/potrzeby Najlepsze z lampami jest to, że wedle przepisów nam na przeglądzie ich nie wolno ustawiać, mamy dać negata, poza przeglądem też nie wolno
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi