Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Od zawsze chciałem zobaczyć to wydarzenie. Po zamknięciu E3 jest to chyba teraz największe na świecie.
W tym roku się wybieram. Hotel i loty już zakupione, czekam na sprzedaż biletów. 
Mam pytanie czy może ktoś był? Macie jakieś porady aby to sensownie obejść wszystko. Będę piątek popołudniu, cala sobota i cała niedziela. Warto 3 dni robić czy może jeden na zwiedzanie Kolonii? W każdym dniu jest to samo? Czy może inne wydarzenia zależne od dnia.
Jak macie jakieś rady, wskazówki to piszcie śmiało… 

Edytowane przez userKAMIL
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

@lukadd Napisz coś więcej…

Trzy dni za dużo czy w sam raz na wszystko? W kolejnych dniach jest to samo? Gdzieś jakiś program może jest dostępny godzinowo co i jak? O czym pamiętać i jakich bledow nie popełniać aby było to pełne doświadczenie tej imprezy. ;)

Opublikowano

Byłem kilka razy. Ostatni raz 2 lata temu. W tym roku się nie wybieram.

Ogólnie jak ktoś nie był to pewnie warto, ale po covidzie Gamescom się trochę popsuł, mniej dużych wystawców, mniej nagród, etc. Kolejki dalej duże :E Oczywiście względem tych przed covidowych gamescomów. Dalej to mega wielka impreza, ale było lepiej.

Impreza przeważnie odbywa się na ~7 olbrzymich halach, cały dzień może być mało jak ktoś ma fazę, szczególnie, że kolejki potrafią być długie.

Trzeba patrzeć, nie wiem jak teraz, ale kiedyś sprzedawali takie bilety premium, gdzie dostawało się w pakiecie kilka takich wejściówek, dzięki którym można było wejść w kilka wybranych miejsc w szybkiej kolejce. Nie wiem czy będą teraz takie bilety, trzeba sprawdzać.

7 minut temu, userKAMIL napisał(a):

Trzy dni za dużo czy w sam raz na wszystko? W kolejnych dniach jest to samo?

W różnych dniach mogą być różne wydarzenia organizowane. Trzeba sprawdzać. Większość wystawców jest tam jest przez całe targi.

Czy będzie ci się chciało 3 dni nie wiem :E Są ludzie co tam siedzą dzień w dzień przez całe targi. 
Ja za pierwszym razem jak byłem to zaliczyłem 2 dni i tyle mi styknęło. Ale to zależy, kiedyś jeszcze więcej się tam działo. Więc na twoim miejscu bilety kupiłbym na 2 lub 3 dni. Najwyżej 3 dzień odpuścisz, a drugi jak nie będzie ci się chciało całego dnia to pójdziesz na pół :E
No, ale lepiej mieć bilety niż nie mieć.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Zwykle są dostępne dłużej, ale lepiej kupić od razu, szczególnie jeśli by się pojawiły te z extra wejściówkami do szybkich kolejek. Ale nie wiem czy będą bo one nie każdego roku były.

Ogólnie jak jest jakaś ciekawa gra z przedpremierowym graniem za zamkniętymi drzwiami to normalne kolejki potrafią być nawet na 5-6h :E Mi kiedyś o dziwo na przedpremierowe granie w Forze Motosport się udało i tylko godzina stania/czekania :E

Na niektóre testy mogą być zapisy online, jest przy stoiskach info i wtedy zapisujesz się/rejestrujesz na określoną godzinę tego dnia lub na następny w zależności jaka kolejka i jakie terminy wolne. Tak np. miałem na testy zestawów sim racingowych.

Mój syn pociska :E

KiUr1Nb.jpeg

Edytowane przez lukadd
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Byłem 2 razy na Comic-Con i trochę mniejszym Gamerfest ale z tego co widziałem na necie to nie mają startu do Gamscomu. Dobra dzięki raz jeszcze za info. Przypuszczam, że takich stanowisk jak fota wyżej to od groma tam jest. Jaram się na tą imprezę zawsze chciałem coś na taką skalę zobaczyć. Z tego co czytałem to są też wydarzenia muzyczne, komediowe etc. Wszystko z odpowiednim rozmachem. 

Czekam na sprzedaż biletów i biorę na cały weekend w takim razie. Hotel do poniedziałku mamy więc jak coś nie tak to w niedzielę na miasto jeszcze ruszymy.

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, userKAMIL napisał(a):

Przypuszczam, że takich stanowisk jak fota wyżej to od groma tam jest.

Kilkanaście kilometrów dziennie idzie zrobić obchodząc te hale :E

Masz gry, masz hardware, sklepy z pamiątkami, figurki, pierdoły, konkursy, cały olbrzymi dział retro. Wszystko co z grami i gamingiem związane, sim racingi, VRy itd.

• Like 2
Opublikowano
W dniu 1.04.2025 o 19:31, userKAMIL napisał(a):

Byłem 2 razy na Comic-Con i trochę mniejszym Gamerfest ale z tego co widziałem na necie to nie mają startu do Gamscomu. Dobra dzięki raz jeszcze za info. Przypuszczam, że takich stanowisk jak fota wyżej to od groma tam jest. Jaram się na tą imprezę zawsze chciałem coś na taką skalę zobaczyć. Z tego co czytałem to są też wydarzenia muzyczne, komediowe etc. Wszystko z odpowiednim rozmachem. 

Czekam na sprzedaż biletów i biorę na cały weekend w takim razie. Hotel do poniedziałku mamy więc jak coś nie tak to w niedzielę na miasto jeszcze ruszymy.

Na ComiConie w San Diego, Nowym Jorku czy Los Angeles gdzie byłeś?

• Like 1