Skocz do zawartości

monitor do zastosowań ogólnych, ~2000-3000 zł, 27-34 cale

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej!

Czeka mnie niedługo mała przeprowadzka. Mam obecnie 2 monitory: 24 i 27 cali. 24 zostawiam w obecnym mieszkaniu, 27 (jakiś dell z serii ultrasharp) zabieram ze sobą.

Chcę do niego dokupić drugi, lepszy monitor, i być może większy.

Zastosowanie: ogólne: programowanie, przeglądanie internetu, czasami może jakaś gra czy film.

Nie gram już dużo i raczej dużo grać (single player) już nie będę, ale chciałbym jednak coś więcej niż 60hz. Wymagana dobra jakość obrazu oraz dobre warunki gwarancyjne. OLED raczej odpadają ze względu na problem z wypalaniem: chcę żeby mi posłużył 5+ lat.

Wstępnie wyszukane modele:

Dell Alienware AW2723DF

Lenovo Legion Y32p-30

Co polecacie?

Opublikowano

Cześć @buks, w sumie przy tym budżecie bardziej patrzyłbym na matryce OLED, jeśli boisz się wypalenia to warto spojrzeć na monitor LG UltraGear 27GS95QE-B, który ma dwuletnią gwarancję na wypalenie, taka powiedzmy alternatywa dla podesłanego przez ciebie 27 calowego alienware, natomiast cena LG jest wyższa a to nadal 27 cali. Mimo wszystko moim zdaniem warto się nad oledem zastanowić. Bo jakość obrazu będzie zdecydowanie lepsza przy pracy, oglądaniu filmów czy graniu w gry. Z takich większych to jeszcze wpadł mi w oko zakrzywiony Odyssey G8 ultrawide. Co myślisz?