Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Powiem jedynie tyle, jak pokazało się logo Sony Santa Monica to sądziłem, że pokażą te nowe IP, o którym się mówi od lat. Widać, że Cory Barlog nie ma nic wspólnego z tym projektem.

Edytowane przez Kris194
Opublikowano (edytowane)

Na razie neutralnie, ale daję szansę - bo widzę że są duzi bossowie, namiastka cięższego klimatu, nie to co Ragnarok... kratos z problemami opiekuńczymi syna, atreus lamus, zbieranie kwiatków, rozgrywka składają się 

Spoiler

z zabijaniem w 95% wychodzącemu z ziemi tego samego pseudo wroga (łącznie w grze 1785 szt.) i tylko 2 dużych bosów na całą grę. 

Póki co to Ragnarok był dalej od całej ideii god of war'a, niż GOW: Laufey. 
Lecz po cichu liczyłem na GOW: IV jako naturalna kontynuacja "ciężkiej" 3'ki....

Edytowane przez kanon7
Opublikowano

Co to będzie to się zobaczy, ogólnie jestem na TAK. GoW ograłem na 2 albo 3 razy, nie pamiętam czemu czy dopadła mnie jakaś niechęć, czy może to było wtedy jak zmieniałem PS4 slim na PS5 itd. W przypadku GoW Ragnaroka przeszedłem go do tego stopnia, że postanowiłem zrobić swoją pierwszą platynę na konsoli PS5 i póki co jedyną. Gra mi się podobała, a najważniejsze ograne bez jakiś przerw. 

Co do GoW "Laundry" to zobaczymy, spokojnie czekam bez większego hype albo zażenowania, że gramy kobietą, to mi w niczym nie przeszkadza. 

Opublikowano

Ten fiolecik, koleżana Wstążka i jej gay-friend Galaretka nie rokują za dobrze. Jedyny naprawdę fajny moment to była konfrontacja z tą miejscową boginią. Walka na pewno wygląda dużo ciekawiej niż w tych dwóch częściach o rąbaniu drewna z Kratosem. Mi ta nowa trylogia kompletnie nie siedzi także nie czekam, a jakby jakimś cudem okazało się to świetną grą to będzie miłe zaskoczenie. Tak nawiasem mówiąc, ostatnio odpaliłem uważaną za najgorszą część oryginalnej serii Ascension i tam przez pierwsze 15 minut dzieje się więcej niż przez całego GoW 2018 :)

• Upvote 1
Opublikowano

Nie mogę się doczekać na podpowiedzi i wskazówki, których co kilkadziesiąt sekund będzie udzielał Frank. "Uważaj Faye!", "Pociągnij za dźwignię Faye".

Tak na serio, nie planuję grać w ten tytuł, aczkolwiek walka dynamiczna i ładna. Przynajmniej wiem, co miał na myśli Kratos mówiąc "Twoja matka walczyła pięknie" ;) 

Opublikowano
2 godziny temu, slafec napisał(a):

@ZdzichonW Ascension czuć było ogromne zmęczenie materiału, nawet najwierniejsi fani mieli dość, a Sony chciało ubić całą serię. 

Wiem, jak wyszło to nawet nie skończyłem. Natomiast po ograniu 2018 Ascension bardzo zyskuje. W tym nowym tak bardzo chciano odświeżyć formułę, że wyrzucili wszystkie elementy, które odróżniały serie i zrobili kolejne 3rd person narrative driven cinematic experience, jeszcze do tego z backtrackingiem (fuj). Najgorsze z wszystkiego była zmiana idealnego systemu dynamicznej kamery na przyklejenie jej do pleców Kratosa i zrobienie z tego gimmicku (patrzcie, nie ma cięć!!!). Do tego ja kompletnie nie kupuję tego Kratosa po terapii anger management, po prostu mi nie leży. Znaczy, cieszę się że odnalazł spokój, ale w takim razie niech sobie ścina te brzozy w ogródku i poluje na jelenie.

Opublikowano

Tak jak pisałem w innym wątku, zero emocji w związku z tym tytułem. Odcinanie kuponów i kontynuacja trendów z dwóch pierwszych części, do tego niezmiernie irytujące wciskanie kompanionów, tym razem w postaci żelka i tasiemki. Nie wsiadam do hype trainu.

Opublikowano
1 godzinę temu, Jaycob napisał(a):

To nie jest God of War

Yakuza Like a Dragon to nie Yakuza!

Od siebie dodam, że przygodę z Yakuzą zacząłem z Ichibanem i później cały czas miałem nadzieję, że twórcy ubiją Kiryu, bo go nie trawię.

35 minut temu, Zdzichon napisał(a):

Wiem, jak wyszło to nawet nie skończyłem. Natomiast po ograniu 2018 Ascension bardzo zyskuje. W tym nowym tak bardzo chciano odświeżyć formułę, że wyrzucili wszystkie elementy, które odróżniały serie i zrobili kolejne 3rd person narrative driven cinematic experience, jeszcze do tego z backtrackingiem (fuj). Najgorsze z wszystkiego była zmiana idealnego systemu dynamicznej kamery na przyklejenie jej do pleców Kratosa i zrobienie z tego gimmicku (patrzcie, nie ma cięć!!!). Do tego ja kompletnie nie kupuję tego Kratosa po terapii anger management, po prostu mi nie leży. Znaczy, cieszę się że odnalazł spokój, ale w takim razie niech sobie ścina te brzozy w ogródku i poluje na jelenie.

Slasherów z ery PS3 nie ma dziś za wiele na rynku, więc nic dziwnego, że Ascension zyskuje obecnie miano hidden gem/underrated.

Mi klasyczny i nowoczesny GoW się podoba, także nie narzekam i czekam na nową część.

Opublikowano

Wystarcza mi informacja, że powstają.

No i były już dwa powroty do korzeni tj. darmowe DLC Valhalla i ostatnio wydana metroidvania 2D. Kratos jest już prawie z każdej strony wyeksploatowany.

Opublikowano
2 minuty temu, slafec napisał(a):

No i były już dwa powroty do korzeni tj. darmowe DLC Valhalla i ostatnio wydana metroidvania 2D. Kratos jest już prawie z każdej strony wyeksploatowany.

Żartujesz sobie chyba.

Kratos to God of War. Kratos=GoW. Bez Kratosa nie ma GoW. Bez Spider-Mana nie ma Spider-Mana a bez Batmana Batmana - co dobitnie pokazują takie potworki jak Gotham Knights np.

Chcieli spin-off, mogli nie nazywać tego GoW i nie wciskać, że to kolejny etap serii.

Obstawiam, że to będzie gra na 7-8h, coś w stylu Miles Morales, pomiędzy GoW2 i GoW3. Taki sidequest ubrany w ubranko full gry i za full cenę. 

Nie są chyba idiotami, wiedzą że ludzie ten projekt z taką narracją oleją lub poczekają na PS+ :E 

Jak dla mnie totalny pass. Zero emocji prócz wqrw na SMS.

Cytat

Wystarcza mi informacja, że powstają.

Może Tobie. :E 

• Upvote 1