Sidr 124 Opublikowano 10 Maja Autor Opublikowano 10 Maja (edytowane) Po wyborze w TV 144hz nie moge w komputerze ustawić rozdzielczości. Nie mam wtedy takeij listy z rozdzielczościami jak Ciebie na skrinie. Tzn. mam dwie, w tym natywna, ale nie daje sie jej ustawić i chodzi chyba 1080p. Po powrocie na 120hz jest ok. Posiedze na tym później. A miga z powodu g-synca. Też nie wiem dlaczego. Chyba zrobię reinstall systemu. W każdym razie dzięki. Do tego TV da rade jakieś sterowniki ściągnąc? Edytowane 10 Maja przez Sidr
Sidr 124 Opublikowano 10 Maja Autor Opublikowano 10 Maja 1 minutę temu, Kadajo napisał(a): To może być wina kabla. No właśnie z tego co teraz czytam, to chyba kabel. Wrzucę jeszcze testowo obraz ze świeżym W10 i zobacze..
ronaldo864 122 Opublikowano 10 Maja Opublikowano 10 Maja (edytowane) 10 minut temu, Sidr napisał(a): Po wyborze w TV 144hz nie moge w komputerze ustawić rozdzielczości. Nie mam wtedy takeij listy z rozdzielczościami jak Ciebie na skrinie. Tzn. mam dwie, w tym natywna, ale nie daje sie jej ustawić i chodzi chyba 1080p. Po powrocie na 120hz jest ok. Posiedze na tym później. A miga z powodu g-synca. Też nie wiem dlaczego. Chyba zrobię reinstall systemu. W każdym razie dzięki. Do tego TV da rade jakieś sterowniki ściągnąc? Nie ustawiaj w Panelu Nvidia tylko w ustawieniach obrazu windowsa !!!! No i oczywiście nie włączaj Dynamicznej częstotliwości odświeżania . Edytowane 10 Maja przez ronaldo864
sideband 1 784 Opublikowano 10 Maja Opublikowano 10 Maja Brak 144Hz to nie może być wina kabla Jak będzie czarny obraz lub będzie pojawiać się obraz i znikać itp. to wina kabla. 1 1
ronaldo864 122 Opublikowano 10 Maja Opublikowano 10 Maja (edytowane) Hdmi Deep colour ustaw na 4k Edytowane 10 Maja przez ronaldo864 1
bourne2008 1 207 Opublikowano 10 Maja Opublikowano 10 Maja Znalezione na reddit, nie zaszkodzi sprawdzić Cytat - Upewnij się, że HDMI jest skonfigurowane jako wejście PC - (sprawdź) Skonfiguruj ustawienia HDMI: 4:4:4 pass through i głęboka barwa HDMI WŁĄCZONE - Wyłącz tryb 144 Hz w menu optymalizacji gier telewizora - Zmusź Windows do ponownego wykrycia informacji o wyświetlaczu, resetując EDID za pomocą CRU. 1
Sidr 124 Opublikowano 10 Maja Autor Opublikowano 10 Maja Dzięki, wielkie. Działa. Musiałem ustawić HDMI: 4:4:4 i włączyć 144 przez ustawienia systemowe, a nie panel nvidii. I nie miga też. 1
Rekomendowane odpowiedzi