Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Hej, 

Przymierzam sie do ogrania Skyrim. Chcialbym zamontowac paczki modow kotre maxymalnie poprawia grafike i zmienia trcohe gameplay zeby byl bardzeij nowoczesny. 

Po kopaniu troche w necie widze, ze najpopularniejsze sa dwie modlsity Novuls i NGVO. Pierwszy ma az 4k modow i zmienia i grafe i gameplay, drugi jest mniejszy ale zmiania tylko grafe a reszta gry jest vanilla. 

Czy ktos moze bawil sie obema modlistami i moze doradzic ktora lepiej zamontowac? Nie jeste power userem modow wiec szukam plug n play. 

Edytowane przez aureumchaos
  • aureumchaos zmienił(a) tytuł na The Elder Scrolls V Skyrim AE najlepszy pack modow remastered
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Chyba nikt juz nie gra wo to GOTY 8:E

Ale jakby ktos kiedys szukal jak zrobic upgrade tej gry to z przetestownaych przeze mnie modlist najlepiej prezentuje sie Nolvus v6. Ma az 3500 modów i dlugo sie instaluje i zabiera okolo 500 giga razem z archivum modow ale wyglada gra lepiej niz Oblivion Remaster. Zmieniono tez mocno gameplay, nowe animacje postaci, ciosy krytyczne, menu, dodane sa tez nowe wyspy ze swoimi historiami. 

na 30h obecnie gre wywalio mi 3 razy czyli srednio co 10h. Jak na tyle modow to jest dobrze (obliviona resmatera czesciej wywalalo). 

Gram z DLAA w native 4k na TV z RTX HDR. Klatkarz od 45 do 60 na zewnatrz do 100 w jaskiniach i pomieszczeniach. Tragedii nie ma :E jak na to ze gra obciaza tylko 1 rdzen na cpu... 

download.jpeg

download-1.jpeg

download-2.jpeg

download-3.jpeg

Opublikowano

Tez o nim slyszalem ale on tak nie boostuje grafiki. Mi zalezalo na grafie najbardziej i zmianie samej mechaniki a reszta w miara Vanilla. Nolvus somontowuje jeszcze misje i questy spolecznosci ale mozna je ominac jak sie chce. Ja je ogrywam, nie sa gorsze od bethesdy. Fabula slaba jest ale swiat piekny i niektore questy sa ok. 

Opublikowano

Enderal to nie gra w grze, tylko właściwie całkiem nowa gra korzystająca z silnika Skyrima, z własną fabułą, kreacją świata i sporą ilością nowych assetów. Ma spolszczenie i fabularnie jest o wiele lepiej niż w Skyrimie.

• Upvote 1