Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, szukam laptopa dla rodziny, głównie do internetu oraz mniej wymagających gier typu the sims 3/4, tak do 2000 zł.

https://allegro.pl/oferta/laptop-hp-255-g9-ryzen-5-5625u-32gb-ram-ssd-512gb-15-6-ips-fhd-win11-17568020891

Myślałem nad tym modelem, od razu z 32 gb ram żeby mieć już bardziej "przyszłościowo", tylko, że dysk 512 gb to w zupełności wystarczy, gdyż i tak nie będzie gromadzonych sporo danych. Nawet może być bez systemu, gdyż i tak mam zamiar zainstalować LTSC

Natomiast próbowałem przekonać do laptopów poleasingowych za niższą cenę, ale uważają że i tak wolą nowy, więc niestety nie wchodzi w grę

Opublikowano

Cześć @kvcpr370, od siebie polecam Ci skupić się raczej na mocniejszym procesorze bo ram czy dysk zazwyczaj możesz bez problemu dołożyć/wymienić a procesora nie. Spójrz sobie na Asusa z wydajną i5, 24 GB pamięci RAM oraz tak jak chciałeś dysk 512 GB. Spokojnie wystarczy na lata do codziennych zadań.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 28.06.2025 o 13:40, kvcpr370 napisał(a):

Witajcie, szukam laptopa dla rodziny, głównie do internetu oraz mniej wymagających gier typu the sims 3/4, tak do 2000 zł.

https://allegro.pl/oferta/laptop-hp-255-g9-ryzen-5-5625u-32gb-ram-ssd-512gb-15-6-ips-fhd-win11-17568020891

Myślałem nad tym modelem, od razu z 32 gb ram żeby mieć już bardziej "przyszłościowo", tylko, że dysk 512 gb to w zupełności wystarczy, gdyż i tak nie będzie gromadzonych sporo danych. Nawet może być bez systemu, gdyż i tak mam zamiar zainstalować LTSC

Natomiast próbowałem przekonać do laptopów poleasingowych za niższą cenę, ale uważają że i tak wolą nowy, więc niestety nie wchodzi w grę

ASUS Vivobook 15 X1502VA i5-13420H/24GB/512 1999 zł
Model z pełnym procesorem 13 generacji H. Reszta zbliżona do pozostałych, ramu jest 24GB to i tak aż nadto.