marcin2468 28 Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września 12 minut temu, Godlike napisał(a): @marcin2468 No i jak ci się sprawuje? Podziel się opinią bo sam się zastanawiam nad zakupem jakiejś i też o tej myślałem. kupiłem na allegro i dostałem wersje V2. Nie jest aż tak głośna. Bardzo silny podmuch powiedziałbym że nawet silniejszy niż z puszki ze sprężonym powietrzem. Dmuchawa się nagrzewa dość szybko ale powinna wytrzymać te 15 minut (instrukcja mówi żeby co 30 minut zrobić 10 minut przerwy). Przez to nagrzewanie działa jak suszarka i z wylotu leci ciepłe powietrze. Na razie jestem pozytywnie zaskoczony. Jutro będę czyścił komputer to sprawdzę w realnym użytkowaniu (co by na wieczór/po nocy sąsiadów nie denerwować). 2
Godlike 880 Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września Ok to daj znać po czyszczeniu. P.S @marcin2468 jakby dało radę strzelić kilka fotek przed czyszczeniem kurzu i po to byłbym wdzięczny 😉 1
marcin2468 28 Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września (edytowane) 14 godzin temu, Godlike napisał(a): Ok to daj znać po czyszczeniu. P.S @marcin2468 jakby dało radę strzelić kilka fotek przed czyszczeniem kurzu i po to byłbym wdzięczny 😉 Tak jak koledzy pisali typowy kurz zdmuchnie ale taki ala puder zostaje. jestem zadowolony z efektu ale na duży minus nagrzewanie urządzenia. Pracowało może 2 do 3 minut ciągle i gorące że obudowy nie da się dotknąć. Nie bez przyczyny na górze urządzenia jest naklejka z dopiskiem "Uwaga: Urządzenie się nagrzewa podczas pracy. W razie potrzeby stosuj środki ochronne." Nie wyobrażam sobie jaką to miało by temperaturę podczas pracy po 10-30 minutach. Nawet w instrukcji dodali informację że krótsze cykle pracy wydłużają żywotność. Do domu okazyjnie ten sprzęt się nada ale jak ktoś chce używać tego często to zastanowiłbym się nad czymś innym lub kompresorem (nawet tym małym od stanleya) Link poniżej do zdjęć: https://drive.google.com/drive/folders/141X74mVJnbCuRip3iA9bAfgE72w70yim?usp=sharing nie używałem żadnego pędzelka do czyszczenia. jeśli miałbym możliwość wyjść z kompem na taras/balkon efekt byłby lepszy a tak cały kurz po mieszkaniu hula Edytowane 13 Września przez marcin2468 2
Godlike 880 Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września Ee nawet spoko efekt, do tego pędzelek i odkurzacz z drugiej strony i damy radę, to też sobie to kupię plus pędzelki do detalingu.
Send1N 4 162 Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września Patrząc na te zdjęcia zauważyłem że masz w budzie wentylatory fractal venturi nie wkur cię terkotanie?
marcin2468 28 Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września (edytowane) 1 godzinę temu, Send1N napisał(a): Patrząc na te zdjęcia zauważyłem że masz w budzie wentylatory fractal venturi nie wkur cię terkotanie? czy aby na pewno to są venturi? według specyfikacji obudowy oraz po sprawdzeniu w rzeczywistości to Dynamic X2 GP-14 i akurat te wentylatory jak na razie nie przeszkadzają mi; inaczej jest z tymi na alf 2 360 które w pewnym przedziale obrotów wydają dziwne dźwięki ( ale to jest niestety częste w tych wentylatorach) Edytowane 13 Września przez marcin2468 1
Send1N 4 162 Opublikowano 14 Września Opublikowano 14 Września A chyba że tak, pomyliłem z venturi miałem kilka wenturi i każdy terkotał (szczególnie wersje HP) mimo łożyska fdb na zwykłych arcticach ten temat jest znany od lat i może przeszkadzać, mi akurat nie przeszkadzał nigdy bo od lat nie mam automatycznej kontroli obrotów tylko przełączam się między dwoma profilami więc ustawiałem takie stałe obroty pod obciążenie na których p12 nie buczał Wersje z połączonymi łopatkami nie mają tego problemu jak coś czyli MAX czy ARGB.
bourne2008 1 203 Opublikowano 14 Września Opublikowano 14 Września OMG. Ja mam czystszego kompa nic nie robiąc niż te fotki PO. Może najpierw warto posprzątać pokój? 1
Godlike 880 Opublikowano 22 Września Opublikowano 22 Września (edytowane) Wcześniej jeszcze wspominaliscie o małym kompresorze ze Stanleya, o tym była mowa? Bo względem tych dmuchaw nie ma jakiejś wielkiej różnicy a zawsze lepiej dmucha: https://allegro.pl/oferta/stanley-kompresor-bezolejowy-sprezarka-zestaw-5213537640 Edytowane 22 Września przez Godlike
Send1N 4 162 Opublikowano 22 Września Opublikowano 22 Września Nawet najtańszy kompresor będzie miał znacznie wyższe ciśnienie nie ma nawet o czym gadać, natomiast minus jest taki że to sporo miejsca zajmuje
Godlike 880 Opublikowano 22 Września Opublikowano 22 Września (edytowane) Ten co podlinkowalem to mały jest ponoć, ale jego minusem jest za to brak zbiornika, i dmucha tylko tym co ma w wężu, a jak braknie to ponoć słabo dmucha i trzeba czekać aż się napelni wąż. Myślę jeszcze nad tym, bo też patrząc po zdjęciach nie jest to jakiś kolos: https://allegro.pl/oferta/stanley-kompresor-sprezarka-6l-8-bar-zestaw-6el-waz-spiralny-pistolet-5213564045 Edytowane 22 Września przez Godlike
CozyHog 90 Opublikowano 26 Września Opublikowano 26 Września (edytowane) Kilka dni temu kupiłem Stanley Air Kit głównie dlatego, że w najbliższym czasie będę miał sporo przedmuchiwania przed sobą. Za 289 złotych chyba mogę polecić. Co chcę, to przedmuchuję, ale wszystko jednak trochę zajmuje czasu, bo trzeba to robić z wyczuciem. Później będę nim co jakieś 2 tygodnie przedmuchiwał przede wszystkim kompoterowe bebechy:) W każdym razie teraz wiem, że gdybym chciał robić sprzętem jakieś poważniejsze zadania to nie 25, ale obowiązkowo kompresor z butlą 50 litrów będzie ok. Acha.. sprzęt jest głośny- sąsiedzi będą mieli co jakiś czas zakłócony spokój w późne sobotnie poranki:) Edytowane 26 Września przez CozyHog
Godlike 880 Opublikowano 26 Września Opublikowano 26 Września Ja chyba pójdę w ten kompresor z butla 6l, widziałem go w sklepie to tez jakieś wielkie nie jest a przyda się nie tylko do kompa 1
CozyHog 90 Opublikowano 26 Września Opublikowano 26 Września @Godlike Napisałem tego komenta po to, żeby dać do zrozumienia, że taka dmuchawa to jest p..ółka jak mówił Siara:) Ja pewnie też powinienem wziąć chociaż coś z butlą 5 litrów do dmuchania, ale nie chciałem teraz iść bardziej w koszta. Odkurzaczem ostatnio pięknie kompa wyczyściłem, ale tak naprawdę wszystko poza chłodnicą coolera musiałem demontować.
Godlike 880 Opublikowano 27 Września Opublikowano 27 Września (edytowane) Tez chciałem uniknąć kosztów ale o tych dmuchawach z Alli i temu różnie gadają, w dodatku się pierunska grzeją a różnica między dmuchawa a tym kitem od Stanleya to około 100 parę zł a dmucha dużo lepiej, a że kompresor wykorzystam tez do innych rzeczy to wezmę w allegro pay na raty ze zbiornikiem 6l😁 P.S Ten tekst z killera to chyba mówił ten wielki grubas co żurek Jurkowi wyjadł Edytowane 27 Września przez Godlike
j4z 937 Opublikowano 27 Września Opublikowano 27 Września (edytowane) Te raty Allegro Pay to ogromny procent mają, z tego co kojarzę. Chyba że znalazłeś zero, bo czasem bywają Edytowane 27 Września przez j4z
Godlike 880 Opublikowano 27 Września Opublikowano 27 Września (edytowane) Oczywiście, że 0 ze smartem na 2 raty bo tak to faktycznie jak mowisz mają wysoki procent. Edit: Zamówiłem tego: https://allegro.pl/oferta/stanley-kompresor-sprezarka-6l-8-bar-zestaw-6el-waz-spiralny-pistolet-5213564045 Edytowane 27 Września przez Godlike 1
CozyHog 90 Opublikowano 28 Września Opublikowano 28 Września W dniu 27.09.2025 o 11:02, Godlike napisał(a): Ten tekst z killera to chyba mówił ten wielki grubas co żurek Jurkowi wyjadł Racyja:) Daj znać jak sprzęt będzie się sprawował.
Godlike 880 Opublikowano 1 Października Opublikowano 1 Października (edytowane) Dzisiaj odebrałem i zrobiłem mały test to powiem szczerze że robi robotę, fakt głośny jest pierun i nie sądziłem, że aż tak. Muszę tylko jeszcze jakiś inny piostlet kupić do przedmuchiwania z dłuższą końcówka i może zagieta do trudno dostępnych miejsc i będzie dmuchanko No i na plus jest to, ze jest mały, poręczny i lekki mimo, ze butle ma. Edytowane 1 Października przez Godlike
dawidoxx 974 Opublikowano 1 Października Opublikowano 1 Października Ja kupiłem taka z amazona KLIK 3 tryby - zazwyczaj czyszcze na tym 2, ostatni to turbo do wiekszego syfu i sprzęt daje rade.. wiadomo po czyszczeniu zostaje taki delikatny puder, który schodzi tylko po przejechaniu ściereczką W dniu 10.09.2025 o 19:32, marcin2468 napisał(a): kompresor niby super sprawa ale ten cichy stanleya ma mały zbiornik a do tego kosztuje w promo 3 razy tyle Kompresor spoko, ale trzeba mieć odwadniacz, bo inaczej mozna uwalić elektornike 1 1
marcin2468 28 Opublikowano 1 Października Opublikowano 1 Października 5 godzin temu, dawidoxx napisał(a): Ja kupiłem taka z amazona KLIK 3 tryby - zazwyczaj czyszcze na tym 2, ostatni to turbo do wiekszego syfu i sprzęt daje rade.. wiadomo po czyszczeniu zostaje taki delikatny puder, który schodzi tylko po przejechaniu ściereczką Kompresor spoko, ale trzeba mieć odwadniacz, bo inaczej mozna uwalić elektornike Miałem tą z linku z amazon i odesłałem ją. Jak dla mnie słabo dmuchała (albo miałem felerny egzemplarz)
dawidoxx 974 Opublikowano 1 Października Opublikowano 1 Października Godzinę temu, marcin2468 napisał(a): Miałem tą z linku z amazon i odesłałem ją. Jak dla mnie słabo dmuchała (albo miałem felerny egzemplarz) Nie wiem ale moja sztuka jest ok i naprawdę ładnie czyści może faktycznie trafiłeś na jakiś wadliwy egzemplarz
Godlike 880 Opublikowano 1 Października Opublikowano 1 Października 6 godzin temu, dawidoxx napisał(a): Kompresor spoko, ale trzeba mieć odwadniacz, bo inaczej mozna uwalić elektornike A odwadniacz może być wpięty bezpośrednio w kompresor? Czy musi być pociągnięty przewód od kompresora do odwadniacza i potem od odwadniacza wąż z pistoletem dopiero?
dawidoxx 974 Opublikowano 1 Października Opublikowano 1 Października (edytowane) 11 minut temu, Godlike napisał(a): A odwadniacz może być wpięty bezpośrednio w kompresor? Czy musi być pociągnięty przewód od kompresora do odwadniacza i potem od odwadniacza wąż z pistoletem dopiero? Na przewodzie powietrza pomiędzy zbiornikiem a pistoletem Edytowane 1 Października przez dawidoxx
Godlike 880 Opublikowano 1 Października Opublikowano 1 Października @dawidoxx Yyy ale wtedy to mało poręczny układ jest bo te odwadniacze do małych nie należą i dmuchajac w obudowie będzie przeszkadzał, no podepnij sobie np taki zaraz za pistoletem Natomiast zaraz za kompresorem to już co innego ale widze ze w necie różnie ludzie piszą jeśli chodzi o taki montaż. https://allegro.pl/oferta/reduktor-cisnienia-filtr-odwadniacz-1-4-do-kompresora-szybkozlki-teflon-17694940348
Rekomendowane odpowiedzi