Slayer 253 Opublikowano 12 Lipca Opublikowano 12 Lipca Cześć, myśle nad kupnem dodatkowe SSD bo kończy mi się miejsce na gry : P Obecnie mam Samsung SSD 980 PRO 1TB M2 ADATA LEGEND 710 2TB M2 Samsung SSD 860 EVO 500GB SATA Polecicie jakiś dysk 2-4 TB? Budżet tak mysle max 1200. Zastosowanie po prostu miejsce na gry. Na płycie mam nieobsadzony PCIe Gen5
kalderon 1 095 Opublikowano 12 Lipca Opublikowano 12 Lipca W złącze PCI-E 5 wstaw główny dysk systemowy. 4TB za ~1000zł, chyba jeszcze nie podmienili kości na QLC: https://www.ceneo.pl/154221280 1
Slayer 253 Opublikowano 12 Lipca Autor Opublikowano 12 Lipca On ma radiator? Jak tak to czy musze go zdjąć? Bo moja płyta główna ma taki powiedzmy domyślny, na śrubkę.
ChrisBgnr 9 Opublikowano 12 Lipca Opublikowano 12 Lipca To nie jest radiator, ot, nalepka producenta, chyba tylko po to, żeby na materiałach promocyjnych w sklepach markę eksponować. Zrywanie tego może potencjalnie wiązać się z utratą gwarancji, ale sam materiał ma nie robić za izolator - powtarzam tutaj za kolegami z wątku poświęconego temu dyskowi. Kupiłem parę dni temu właśnie ten model i, cóż - nie mam żadnych uwag. Działa. Jest ok.
kamilos69 322 Opublikowano 13 Lipca Opublikowano 13 Lipca (edytowane) @Slayer Z dysków 4TB w okolicach 1k nie masz za dużego wyboru. A dyski 5gen olej ciepłym sikiem. vp4300 lite lexar nm790 Edytowane 13 Lipca przez kamilos69
kalderon 1 095 Opublikowano 13 Lipca Opublikowano 13 Lipca 20 godzin temu, Slayer napisał(a): On ma radiator? Jak tak to czy musze go zdjąć? Bo moja płyta główna ma taki powiedzmy domyślny, na śrubkę. Nie ma, użyj tego z płyty głównej, wystarczy. 1
Send1N 4 206 Opublikowano 14 Lipca Opublikowano 14 Lipca W dniu 12.07.2025 o 16:23, Slayer napisał(a): On ma radiator? Jak tak to czy musze go zdjąć? Bo moja płyta główna ma taki powiedzmy domyślny, na śrubkę. Pisałem już o tym w wątku zbiorczym o tym dysku więc przekopiuje : Te naklejki są zrobione z takiego materiału aby nie były izolatorem w przypadku dołożenia opcjonalnego radiatora, ja u siebie na kc3000 chciałem sprawdzić czy będzie różnica w temperaturach Z i bez naklejki i pod obciążeniem w tej samej temperaturze pokojowej urwałem 2-3 stopnie gdy zamontowałem radiator od płyty bez fabrycznej naklejki na dysku. Jak coś to zdjąłem ją podgrzewając suszarką do włosów zeszła w całości jak po maśle i można ją z powrotem nakleić 1
Rekomendowane odpowiedzi