Lameismyname 2 340 Opublikowano 7 Sierpnia Opublikowano 7 Sierpnia 4 minuty temu, Send1N napisał(a): Nie żebym się znał ale "a nie mówiłem" ? to drążyliście temat padów Tak szczerze, rozbierałem w życiu masę kart i nie pamiętam aby kiedykolwiek fabryczne pady trzeba było wymieniać z innej przyczyny jak sport Nawet naderwanie pada nie robi większego problemu. 1 1
Send1N 4 162 Opublikowano 7 Sierpnia Opublikowano 7 Sierpnia Robiąc takie coś przypudrował by problem, nie ma co wybrał lepsze rozwiązanie
Send1N 4 162 Opublikowano 7 Sierpnia Opublikowano 7 Sierpnia (edytowane) Ja w tym przypadku kompletnie nie rozumiem natomiast twojego, w jaki sposób chciałeś ogarnąć ten problem zmianą biosu obroty były by niższe a już teraz na suszarce miał prawie 110c na hs, było by jeszcze gorzej przecież temp hotspotu ma też swój limit i w końcu załączało by się zabezpieczenie. Edytowane 7 Sierpnia przez Send1N 2
Alek_M 233 Opublikowano 7 Sierpnia Opublikowano 7 Sierpnia 4 godziny temu, carlos48 napisał(a): Karta jest już po wymianie pasty na PTU. W efekcie zmiany są KOLOSALNE - nie spodziewałem się, aż takich spadków. Delta ~10 stopni, rdzeń to 70 stopni nawet nie przekracza,..... Nie wiem czy zauważyłeś, ale wzrosła Ci temperatura na pamięciach i to sporo.
Send1N 4 162 Opublikowano 7 Sierpnia Opublikowano 7 Sierpnia (edytowane) 30 minut temu, Alek_M napisał(a): Nie wiem czy zauważyłeś, ale wzrosła Ci temperatura na pamięciach i to sporo. Normalne, obroty mu spadły o 1000rpm więc pamięć ma większą temp z racji mniejszego nadmuchu, 74c na vramie to lodówa Edytowane 7 Sierpnia przez Send1N 3
Lameismyname 2 340 Opublikowano 7 Sierpnia Opublikowano 7 Sierpnia 3 godziny temu, Karro napisał(a): Ja a nie niektórzy i dokładnie tak powinien zrobić i sie nie podniecaj.... bo za 2 lata wyrośniesz na sideband Typowa polskość - strzelić gafę i iść w zaparte "tak miało być" i jeszcze jakaś kontr-docinka. Jak mu korki wywali w nocy, to ma ognisko w pokoju rozpalić aby poczytać książkę? Rozumiem, że nie każdy miał doświadczenie z pump-outem i rozumiem, że Twoje intencje też były szczere, jednak autor napisał wyraźnie w pierwszym poście: "cewki nie piszczą, przeważnie jest cicha i chłodna oraz prawie wszystko działa jak należy." Po czym można w prosty sposób wywnioskować, iż temperatury i kultura pracy były dobre do czasu. Z resztą screeny po nałożeniu PTM pokazują o ile spadły obroty wentylatorów, a miałem PNY VERTO z serii 4xxx i uwierz mi - wentylatory te należą do cichszych. Jakby jeszcze pójść w UV (np. wedle mojego "łopatologicznego" poradnika), to by już całkiem bajka była. Autor widać niedoświadczony, nierozsądne moim zdaniem sugerowanie vBIOSu z kompletnie innego GPU z wiadomych przyczyn. HS na poziomie 110*C to mocno czerwona lampka, tym bardziej znając skalę gównianych past w RTX 4xxx i powszechności problemu. Uzyskany rezultat po PTM oraz zdjęcia rozebranej karty potwierdzają w zupełności moją diagnozę. 1
skunRace 797 Opublikowano 7 Sierpnia Opublikowano 7 Sierpnia Godzinę temu, Alek_M napisał(a): Nie wiem czy zauważyłeś, ale wzrosła Ci temperatura na pamięciach i to sporo. One po prostu wróciły do normy. Przy wcześniejszym HotSpocie i odrzutowcu 2500rpm miały zaniżone temperatury jak pisał @Send1N Teraz wszystko wróciło do normy i okolic 1500rpm, a 74 stopnie na pamięciach to chłodzik 1 1
AudRob 128 Opublikowano 8 Sierpnia Opublikowano 8 Sierpnia Kolego nie ma co się cackać tylko zerwać plombę nałożyć na rdzeń PTM GELID HeatPhase Ultra i problem z głowy. Miałem to samo co ty na Asus 4080 tylko na HS temp były trochę mniejsze dzięki podpowiedziom kolegów z tego portalu też tak zrobiłem i nie patrzyłem na plombę , temperatury na HS spadły 25 stopni i na rdzeniu z 15. Już parę miesięcy jest git. 3 minuty temu, AudRob napisał(a): Kolego nie ma co się cackać tylko zerwać plombę nałożyć na rdzeń PTM GELID HeatPhase Ultra i problem z głowy. Miałem to samo co ty na Asus 4080 tylko na HS temp były trochę mniejsze dzięki podpowiedziom kolegów z tego portalu też tak zrobiłem i nie patrzyłem na plombę , temperatury na HS spadły 25 stopni i na rdzeniu z 15. Już parę miesięcy jest git. Sorry nie zauważyłem że zmieniłeś.
AndrzejTrg 2 740 Opublikowano 8 Sierpnia Opublikowano 8 Sierpnia W dniu 5.08.2025 o 16:30, Send1N napisał(a): Dzień świstaka normalnie, ten sam temat zapętla się regularnie aż ciężko zliczyć ile razy już to było wałkowane, pisanie przez admina na elektrodzie "było, proszę użyć lupy!" wydawało się zawsze niesmaczne i przykre ale w tym przypadku by się przydało Właśnie skojarzyłem Twój ostatni post na ten temat, a że od tego czasu mało co zaglądałem do działu, a teraz patrzę i widzę ten temat. Masz rację, normalnie Może ktoś by ogarną ogólną instrukcję i przykleił? 1
Lameismyname 2 340 Opublikowano 8 Sierpnia Opublikowano 8 Sierpnia 25 minut temu, AndrzejTrg napisał(a): Może ktoś by ogarną ogólną instrukcję i przykleił? Chociaż to co napisałeś to jest myśl. Za dużo podobnych tematów. 1 1
AndrzejTrg 2 740 Opublikowano 8 Sierpnia Opublikowano 8 Sierpnia Godzinę temu, Lameismyname napisał(a): Chociaż to co napisałeś to jest myśl. Za dużo podobnych tematów. W punkt
Rekomendowane odpowiedzi