Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Send1N napisał(a):

Tobie chodzi o cewki na karcie graficznej przy danym zasilaczu rozumiem? bo w samym zasilaczu to nigdy cewek nie słyszałem ;) 

Jak przyłożysz ucho bezpośrednio do obudowy bez problemu usłyszysz.

Mam Anteca HCG, który bazuje na Seasonicu to tak strzela przy zmianie pkt pracy jak przy przejściu na wyższe obciążenie, że jedna z cewek strzela jak z karabinu. Niektórzy jakby to usłyszeli to by się przestraszyli, że zasilacz zaraz się rozpadnie :lol2:

• Haha 1
Opublikowano

To zależy jaki sprzęt będziesz pakował "przez te długie lata" :P bo jak myślisz nad grafiką pokroju rtx 5090 która sama pobiera 500w+ to warto wziąć zasilacz o większej mocy

22 godziny temu, sideband napisał(a):

Jak przyłożysz ucho bezpośrednio do obudowy bez problemu usłyszysz.

Mam Anteca HCG, który bazuje na Seasonicu to tak strzela przy zmianie pkt pracy jak przy przejściu na wyższe obciążenie, że jedna z cewek strzela jak z karabinu. Niektórzy jakby to usłyszeli to by się przestraszyli, że zasilacz zaraz się rozpadnie :lol2:

Możliwe ale to musi być na tyle ciche że po prostu tego nie słychać, w przypadku kart graficznych bez problemu człowiek to wyłapuje ;) w zasilaczach jedyne co to wiecznie irytował wentylator bo kiedyś ciężko było kupić coś co fabrycznie miało przyzwoity wentyl i człowiek te najmłodsze lata się męczył :E u mnie w seasonicu strzelał przekaźnik przy wyłączaniu komputera jeden raz ale to normalne z tego co wiem każdy to miał w focusie.

Opublikowano

Wiadomo, że karty z reguły mają znacznie większą tendencje do hałasowania. 

Ale obecnie wiele zasilaczy do 50% obciążenia jest pasywna to łatwiej wyłapać hałas od niego ;)

Część zasilaczy ma przekaźnik załączający główną przetwornicę to czasem go słychać ;)

• Like 1