Cani 3 Opublikowano 12 Sierpnia Opublikowano 12 Sierpnia (edytowane) Witam mam nadzieję że to już moje ostatnie problemy z tą platformą. Chciałem sparować słuchawki i nie działa mi bluettoth , chciałem sprawdzić co z WIFI i nie działa. Sterowniki instalowałem i nawet używałem aplikacji GCC w celu aktualizacji. Ściągałem ręcznie sterowniki i nic to nie dało. Nie wiem czy to po bluetoth czy lan bo znajduje mi jedynie funbox 10. W menadzer urządzen mam "Inne urządzenia" a w nim z wykrzyknikiem "kontroler sieci" o raz " kontroler uniwersalnej magistrali szeregowej(usb)" Gdy pobieram sterowniki ręcznie to nic nie daje . W ustwieniach "połaczenie sieciowe" mam tylko ethernet oraz Połączenie sieciowe bluetooth- brak połączenia. Pobrałem sam sterownik "WiFi_AMD-MediaTek_v5.6.0.3998" i reczna akutalizacja sterownika nic nie dała. Edytowane 12 Sierpnia przez Cani
Send1N 4 162 Opublikowano 12 Sierpnia Opublikowano 12 Sierpnia Kliknij właściwości na ten "kontroler sieci" > szczegóły > właściwości i pod spodem tam gdzie opis urządzenia przestaw z listy na identyfikatory sprzętu, skopiuj pierwszy kod od góry (ten podświetlony na niebiesko) i wklej tutaj + napisz jaki masz dokładnie system razem z wersją build.
Cani 3 Opublikowano 12 Sierpnia Autor Opublikowano 12 Sierpnia PCI\VEN_10EC&DEV_8922&SUBSYS_892210EC&REV_01
Pentium D 1 159 Opublikowano 12 Sierpnia Opublikowano 12 Sierpnia U mnie na asrocku też wifi nie działa bo to tylko na W11 jest wsparcie dla Wifi 7. Na gigabyte jest tak samo Wi-Fi 7 features require Windows 11 SV3 to function properly. (There is no support driver for Windows 10.)
Cani 3 Opublikowano 12 Sierpnia Autor Opublikowano 12 Sierpnia 2 minuty temu, Pentium D napisał(a): U mnie na asrocku też wifi nie działa bo to tylko na W11 jest wsparcie dla Wifi 7. Na gigabyte jest tak samo Wi-Fi 7 features require Windows 11 SV3 to function properly. (There is no support driver for Windows 10.) No ok bez WIFI przezyje a bluetooth ? Na nim mi bardziej zalezy.
Pentium D 1 159 Opublikowano 12 Sierpnia Opublikowano 12 Sierpnia U mnie działa więc tam też powinno. Może w biosie jest wyłączone.
Cani 3 Opublikowano 12 Sierpnia Autor Opublikowano 12 Sierpnia (edytowane) Teraz, bourne2008 napisał(a): Jedziesz na Win10 czy 11? Win 10. Ogólnie widze ze bluetooth jest wlaczony na PC ale tylko tutaj , nic nie wykrywa nic nie moge wyslac przez bluetooth , zadnego urzadzenia dodać nie mogę. Telefon PC wogóle nie widzi Edytowane 12 Sierpnia przez Cani
bourne2008 1 202 Opublikowano 12 Sierpnia Opublikowano 12 Sierpnia (edytowane) Brak sterowników dla Win10 zarówno dla BT i WIFI na stronie Gigabyte. Edytowane 12 Sierpnia przez bourne2008 2
Cani 3 Opublikowano 12 Sierpnia Autor Opublikowano 12 Sierpnia Ja mam płytę aours elite. Swoją drogą chciałem zobaczyć co się stanie bo miałem coś takiego w opcjach jak bluetooth radio i to usunalem i calkowicie mi bluetooth zniknal , nawet z menadzera urzadzen. Wyłaczylem czy jak ?
bourne2008 1 202 Opublikowano 12 Sierpnia Opublikowano 12 Sierpnia (edytowane) Mój błąd, chodziło o stronę Gigabyte. Masz płytę w wersji 1.0 czy 1.1/1.2 bo tam są różne układy w zależności od wersji płyty. Edytowane 12 Sierpnia przez bourne2008
Cani 3 Opublikowano 12 Sierpnia Autor Opublikowano 12 Sierpnia (edytowane) 1.1 Czyli co tylko dlatego że korzystam z WIN 10 to po zakupie nowej płyty nie mogę korzystać z bluetooth? Mogę się skusić na WIN 11 bo mam darmowy upgrade ale mam 2 dyski WD black z czego jeden jako system i obawiam sie czy nie bede mial bsodow czy innych irytujacych rzeczy. Edytowane 12 Sierpnia przez Cani
Send1N 4 162 Opublikowano 12 Sierpnia Opublikowano 12 Sierpnia (edytowane) kliknij na ten kontroler w menedżerze > aktualizuj sterownik i po wypakowaniu tej paczki z linku: megawrzuta.pl/phjkfyg9 wskaż folder RTL8922AE Edytowane 12 Sierpnia przez Send1N 1
bourne2008 1 202 Opublikowano 12 Sierpnia Opublikowano 12 Sierpnia Generalnie to są najnowsze stery. Czy zadziałają nie wiem. Realtek WiFi Drivers: 6102.24.133.0 WHQL [23/05/2025] Download - 8922AE : https://mega.nz/file/oJlFwYKT#OiWHfXNF7_P2a32nuZaRBRAEVLsQ8I1RYP4gw3yxDdM Realtek Bluetooth Drivers: 18.4029.2506.2700 WHQL [30/06/2025] Download - 8922AE : https://mega.nz/file/lQdiQRzD#E-SRrFNjmK2TSM0AA7T46BO-yPbz4fKxaZ2HvXvdiOg 1 1
Pentium D 1 159 Opublikowano 12 Sierpnia Opublikowano 12 Sierpnia 28 minut temu, Cani napisał(a): Win 10. Ogólnie widze ze bluetooth jest wlaczony na PC ale tylko tutaj , nic nie wykrywa nic nie moge wyslac przez bluetooth , zadnego urzadzenia dodać nie mogę. Telefon PC wogóle nie widzi Bo trzeba kliknąć w ten niebieski znaczek bluetooth obok zegarka lub w zasobniku i tam wybrać "odbierz plik" i wtedy kliknąć na telefonie wyślij do nazwa kompa. Wysyłanie z kompa podobnie. Ikona bluetooth "wyślij plik" wybierasz urządzenie i wysyłasz. 1
Cani 3 Opublikowano 12 Sierpnia Autor Opublikowano 12 Sierpnia 14 minut temu, Send1N napisał(a): kliknij na ten kontroler w menedżerze > aktualizuj sterownik i po wypakowaniu tej paczki z linku: megawrzuta.pl/phjkfyg9 wskaż folder RTL8922AE 10 minut temu, bourne2008 napisał(a): Generalnie to są najnowsze stery. Czy zadziałają nie wiem. Realtek WiFi Drivers: 6102.24.133.0 WHQL [23/05/2025] Download - 8922AE : https://mega.nz/file/oJlFwYKT#OiWHfXNF7_P2a32nuZaRBRAEVLsQ8I1RYP4gw3yxDdM Realtek Bluetooth Drivers: 18.4029.2506.2700 WHQL [30/06/2025] Download - 8922AE : https://mega.nz/file/lQdiQRzD#E-SRrFNjmK2TSM0AA7T46BO-yPbz4fKxaZ2HvXvdiOg Sterownik od bluetooth zadziałał , mogłem dodać i sparować telefon oraz słuchawki. Dzięki wielkie za pomoc. Sterownik od WIFI nie działa i jakoś muszę z tym żyć , z WIFI korzystałem tylko jak była awaria internetu i wtedy z telefonu puszczałem neta. Aktualnie wygląda to tak. 4 minuty temu, Pentium D napisał(a): Bo trzeba kliknąć w ten niebieski znaczek bluetooth obok zegarka lub w zasobniku i tam wybrać "odbierz plik" i wtedy kliknąć na telefonie wyślij do nazwa kompa. Wysyłanie z kompa podobnie. Ikona bluetooth "wyślij plik" wybierasz urządzenie i wysyłasz. Wiem , korzystałem już z tego rozwiązania przy poprzedniej płycie , tutaj mi po prostu nie działało. 1
bourne2008 1 202 Opublikowano 12 Sierpnia Opublikowano 12 Sierpnia Brak WIFI łatwo obejść kupując dosłownie za grosze kartę na USB lub PCIEX. No ale to już jak chcesz. 1
Cani 3 Opublikowano 12 Sierpnia Autor Opublikowano 12 Sierpnia Jak nie będzie wyjścia to tak zrobię ,tzn. jak będę potrzebował wifi. Dzięki jeszcze raz za pomoc. 1
Send1N 4 162 Opublikowano 12 Sierpnia Opublikowano 12 Sierpnia Swoją drogą to jest komedia żeby wydać tylko stery pod W11... jak do nowszej wersji systemu przykładowo nie ma sterów to w 99,99% przypadków można wgrać stery pod starszą windę ręcznie przez menedżer urządzeń i wszystko działa... w takim przypadku już człowiek nic nie zrobi...
miro 702 Opublikowano 12 Sierpnia Opublikowano 12 Sierpnia to jest zmowa, po to żebyś kupował z 11 tak było z lapkami może pamiętasz jak pchali na siłę 8, a do 7 w ogóle driverów nie było, trzeba było sobie ręcznie wyszukiwać, pierwszy był chyba samsung z drugiej strony 11 nie ma co się bać, sam siedzę na 10 bo mi wygodnie, ale tyle razy już ja ludziom instalowałem, wszystko hula i buczy, dla normalnego śmiertelnika, a nie grzebacza jest git 1
Send1N 4 162 Opublikowano 12 Sierpnia Opublikowano 12 Sierpnia Ta tylko różnica jest taka że w tym przypadku żadne nie działają i ręczne wyszukiwanie sobie i dogrywanie przez menedżer urządzeń niczego nie zmienia, to jest już "wyższy level"
miro 702 Opublikowano 12 Sierpnia Opublikowano 12 Sierpnia być może gdyby było większe zainteresowanie, to by ktoś zrobił modowany w10 z obsługą wifi7 chociaż, jest na rededicie temat : ostatnie posty nakierowują na rozwiązanie z zainstalowaniem wifi6, może warto się pobawić ( na przykładzie asusa x870 prime ) 1 1
Rekomendowane odpowiedzi