Skocz do zawartości

BF6  

137 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mestre dość mocno uprościł temat albo do końca nie rozumie LUT-ów. Zmiana kolorystyki to jedno a światło i cienie to drugie. Można zmienić kolorystykę nie tykając cieni tak by nie były "smołowate". Owszem ogólna kolorystyka ma wpływ na cienie (ich kolor) ale moim zdaniem w BF6 oświetlenie a właściwie cienie są ustawione w niskim kluczu. Tu przykład gdzie na końcu możne zmienić samo natężenie cieni a nawet ich kolorystykę.

Opublikowano

Można, ale można też rozwalić cienie i światło. Mestre wspomina jakiegoś typa który mówi mu ze w BF6 jest podkręcony kontrast, ekspozycja i ostrość obrazu aby "podkręcić" odbiór wizualny gry.

I ma racje, i jak z ostrością można bez problemu sobie poradzić i pierwsze co zrobiłem to właśnie zmniejszyłem ostrość obrazy w tej grze na 0, to z kontrastem, ekspozycja i kolorystyka już za bardzo nic nie idzie zrobić, bo jest rozjechana w silniku gry.

Być może dlatego tez oświetlenie BF6 jest takie nierówne i momentami ma się wrażenie ze źle działa.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Sawyer1916 napisał(a):

Jak zmienić widoczną postać w widoku profilu?n

To jest trochę skitrane:

W menu głównym gry przejdź do zakładki Loadouts / Dostosowanie (Customisation).

Wybierz klasę (np. Assault, Recon) — taką, której operatora chcesz pokazać na profilu.

Wybierz wygląd operatora — skin / ubranie, które masz odblokowane.

Na spodzie ekranu powinien pojawić się przycisk „Highlight on Profile” („Pokaż na profilu”). Na PC to zazwyczaj klawisz I.

Potwierdź wybór — od tej pory ten operator powinien być wyświetlany na Twoim profilu.

Edytowane przez Funky Koval
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Kadajo napisał(a):

mówi mu ze w BF6 jest podkręcony kontrast, ekspozycja i ostrość obrazu aby "podkręcić" odbiór wizualny gry.

Tylko gdzie jest to spieprzone ? W LUT-cie czy ogólne w wyjściowym profilu kolorystycznym BF-a. Tego nie wiemy a obecnie rozpiętość tonalna jest totalnie z dupy. Srał pies ostrość bo to idzie zmienić. Dali by normalne suwaki na nasycenie i kontrast i problemu by nie było. 

Zacząłem się bawić Filtrem Gry od Nvidii ale gierka wygląda wtedy koszmarnie choć w cieniach widać lepiej :) Na nagraniu nie widać niestety co tam grzebię ale jak widać idzie coś tam poprawić.

Edytowane przez skypan
Opublikowano

Jakie bronie polecacie do poszczególnych klas? Sporo ostatnio testuję, ale nic nie zachwyciło mnie poza KV9 (tylko ten mały magazynek 💀). Szczególnie coś mocnego dla medyka przydałoby się. Z czym tam biegacie?

Opublikowano

@Sawyer1916 Akurat pod medyka to masz absolutnie genialne bronie, LKM strasznie koszą w tej grze. Od siebie polecam szczególnie DSR-IAR, M123K i M250. Inżynierem najlepiej mi się gra PW5A3 zdecydowanie, Szturmorwiec klasycznie, KORD, NVO, B36A4 też bardzo dobry. Snajperka M2010 ESR i teraz leveluję trochę Mini Scout'a, mega fajnie się tym gra, chociaż nie ma sweet spot'a więc trzeba szukać zawsze głowy :D 

Opublikowano (edytowane)

@Pentium D U mnie na 9800x3d zero problemów. Gra od premiery śmiga jak po maśle. Optymalizacja - klasa światowa 😀

Na przeszło 220 godzin w grze miałem 2 razy wywalenie do pulpitu, raz przy oczekiwaniu na mecz w drużynie znajomych  i raz po zmianie profilu w MSI Afterburner na profil OC z taktami gpu powyżej 3100Mhz lol. 

BTW, gram codziennie, ostatni raz 20 min temu 🤣🤣

Edytowane przez Fenrir_14
Opublikowano
25 minut temu, Pentium D napisał(a):

Jak ktoś grał w ostatnich paru godzinach to doświadczał mikro freezów? Pytam bo już nie wiem czy ten 7800X3D jest do dupy czy to wina gry. Na 7700 tak nie miałem.

Ile masz mp/s w statystykach wydajności? Jak grasz z FSR to może być przyczyna. U mnie DLSS w trybie innym niż jakość powoduje spadek mp/s (wyświetla się na żółto) i mikro przycięcia mimo >120 fps.

Opublikowano
Godzinę temu, Sawyer1916 napisał(a):

Jakie bronie polecacie do poszczególnych klas? Sporo ostatnio testuję, ale nic nie zachwyciło mnie poza KV9 (tylko ten mały magazynek 💀). Szczególnie coś mocnego dla medyka przydałoby się.

Jak lubisz tą sieczkę KV9 to powinieneś zainteresować się DRS-IAR na bardziej agresywną grę lub M123K. Oczywiście z biodra to nie to samo co PM-y ale DRS-IAR też całkiem nieźle wypada. 

Opublikowano (edytowane)

DSR-IAR / Kord / Sor-556 razem z pocztkiem gry 433 mam 50lvl, sor siedzi mocno dla mnie na battleroyale. Teraz dobijam 50lvl na RPKM i SGX. SGX też fajna maszynka na bliskie i średnie dystanse. Kolejno będę podchodził do KTS100 z tym chorym buildem pod full amo i terme co ktoś wyżej linkował %-) Czasami wleci M2010 jak gram zwiadowcą dla odmułki, tak po za tymi brońmi mam jakieś PW5A4 / NVO na coś koło 25-35, ale nie siedzą mi zbytnio względem tego co oferuje np taki SGX czy inne karabiny szturmowe

Tu ma jakąś mete i dodatki, ale wolę jednak po swojemu co niektóre robić

https://battlefieldmeta.gg/

Edytowane przez Psiak
Opublikowano
53 minuty temu, Fenrir_14 napisał(a):

@Pentium D U mnie na 9800x3d zero problemów. Gra od premiery śmiga jak po maśle. Optymalizacja - klasa światowa 😀

Na przeszło 220 godzin w grze miałem 2 razy wywalenie do pulpitu, raz przy oczekiwaniu na mecz w drużynie znajomych  i raz po zmianie profilu w MSI Afterburner na profil OC z taktami gpu powyżej 3100Mhz lol. 

BTW, gram codziennie, ostatni raz 20 min temu 🤣🤣

Dwie pełne rozgrywki. Może to coś od neta bo poza pikami płasko jak w przedszkolu.

image.thumb.png.64041e6c1cdfa9ae6ed134120814d742.png

image.thumb.png.9deba68d851b5907d3b3cc630f3ae6b4.png

26 minut temu, VoitTec napisał(a):

Ile masz mp/s w statystykach wydajności? Jak grasz z FSR to może być przyczyna. U mnie DLSS w trybie innym niż jakość powoduje spadek mp/s (wyświetla się na żółto) i mikro przycięcia mimo >120 fps.

500 - 700

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Sawyer1916 napisał(a):

Jakie bronie polecacie do poszczególnych klas? Sporo ostatnio testuję, ale nic nie zachwyciło mnie poza KV9 (tylko ten mały magazynek 💀). Szczególnie coś mocnego dla medyka przydałoby się. Z czym tam biegacie?

Nie ma jakieś uniwersalnej broni  to zależy od stylu twojej gry co ci siądzie i  jaki tryb grasz   . U mnie np Inżynier to PW5A3  siedzi to idealnie  do odważniejszego  grania    tą klasą  

Szturmowiec to KORD  top u mnie , M433 ,M4A1  ,M87A1 

Wsparcie to RPKM

Po prostu baw się testuj  , dodatki do danej broni bardzo zmieniają     jej odczucie w grze  przynajmniej dla mnie  . Odpowiednie dodatki do twojego stylu gry  i    jest zabawa .

Godzinę temu, Pentium D napisał(a):

Jak ktoś grał w ostatnich paru godzinach to doświadczał mikro freezów? Pytam bo już nie wiem czy ten 7800X3D jest do dupy czy to wina gry. Na 7700 tak nie miałem.

Skończyłem sesje  wszystko jak po maśle  leciało po za jedym wywaleniem  błedu AMD :E    ale to  ster graficzny jakiś ... po za tym  żadnych przycinek 

@Pentium D jakie masz temp z tym chłodzeniem navis240 na 7700 ? 

Edytowane przez raiders
Opublikowano

Przełamanie wsiadam w czołg nawet nie podjechałem na punkt już 3 roboty się kręcą wokół mnie. Rozstawiają minki i spawają. Nie da się grać bo znowu jest coś super przegięte i brak totalnie balansu. Te robociki nawet zespawały mnie 3 razy jak przejmowałem punkt piechotą. Naprawili drony i latanie na dach to gracze dalej na przełamaniach wchodzą na nie drabinami super ;-)

Opublikowano
3 godziny temu, Pentium D napisał(a):

Ma, co prawda 9800x3d  ale ta gra działa losowo raz jest płynie raz jakiś sttutering raz dziwne przycięcia i mam wrażenie, że po premierze tak nie miałem xD Dodam, że drugie odpalenie gry po jakimś czasie tez poprawia jej odbiór . 

• Upvote 1
Opublikowano
23 minuty temu, Kabor napisał(a):

Przełamanie wsiadam w czołg nawet nie podjechałem na punkt już 3 roboty się kręcą wokół mnie. Rozstawiają minki i spawają. Nie da się grać bo znowu jest coś super przegięte i brak totalnie balansu. Te robociki nawet zespawały mnie 3 razy jak przejmowałem punkt piechotą. Naprawili drony i latanie na dach to gracze dalej na przełamaniach wchodzą na nie drabinami super ;-)

Podbój na Moście Manhattańskim grałem dzisiaj chyba 6 razy i min nasrane pełno. Gram inżynierem, ale miny stawiam jak sobie przypomnę, za to spawam dużo. Był tam też taki Paweł, ale dużo pił więc mało jeździł. 

Opublikowano (edytowane)

Ja "sram" minami non stop. Najlepiej na wyjeździe z bazy wroga. Na dodatek uzupełniają się błyskawicznie. To nie jest wina graczy ale gry. Mapy małe a na dodatek można mieć ich 6. EZ zabicia. Ale można temu łatwo zaradzić. Snajper i dron. Tylko wiadomo. Zdecydowana większość snajperów to totalne guano dla TP. Jak biorę snajpera w przełamaniu to tylko po to co na filmiku i problem z minami, robocikami znika ;) No i ma się radochę z tych zabitych inżynierów i topka w tabeli za TP :P. Zabić mało ale przynajmniej wygrana.

Edytowane przez skypan
Opublikowano
2 godziny temu, skypan napisał(a):

Ja "sram" minami non stop. Najlepiej na wyjeździe z bazy wroga. Na dodatek uzupełniają się błyskawicznie.

Powinno być tak jak w poprzednich batkach albo miny albo RPG.

• Upvote 2