Skocz do zawartości

BF6  

137 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Reddzik napisał(a):

Mam Ryzena 7700 + RTX 4080S i coś czuję, że na luzie pogram przez cały okres gwarancji tj 4 lata.

Ryzen 7700 to jest obecnie taki sweet spot, wydajnościowo i cenowo. U mnie co prawda karta półka niżej, ale też nie mam obaw, że wszystko będzie śmigać jeszcze przez kilka lat. Cały czas waham się nad zakupem 7800X3D, bo ceny są już całkiem przyjemne za traya, nie mogę jednak sobie tego zracjonalizować. 

BF6 akurat ma bardzo uczciwe wymagania, gra lata jak wściekła na tym setupie. Odpukać, technicznie też daje radę, jak już wspominałem.

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, Grolshek napisał(a):

testuję na 45W TDP/61W PPT i 4080S na 2700/12500

Ja mam Ryzena na CO -20 + ustawiłem mu 85W PPT, bo widziałem, że ciśnie pod 90W w niektórych grach jak BF2042/BF6 i w innych, do tego temperatury miejscami 80-82C, dlatego chciałem ograniczyć by tak nie wypadał do przodu z tym poborem, choć domyślnie ma te 88W jak kojarzę. Akurat te BFy tak żyłują na procku, ogólnie nie narzekam. Grafika tylko uv, znalazłem na reddit nastawy na 2580mhz 0.935mv i tak mam, a pamięci na grafice nigdy nie podkręcam- nigdy tego nie robiłem grafice :P  Grafa z 200W, czasem z 230W, zależnie od gier, np w POE2 ustawienie wszystkiego na maks wraz z GI na Ultra momentalnie podbija użycie GPU, temp i pobór dobija do 230W, GI na Wysokie daje ok 50W mniej. 

BF2042 czy BF6 z grafiką nie ma problemów, wszystko na luzie ogarnia, tu bardziej procek ogranicza, ale spokojnie idzie zrobić lock na 120fps i grać w natywnym 1440p, tak żeby na spokojnie utrzymać FPS.  
Zapewne dobrze wybrałem Ryzena 7700 zamiast jakiegoś 6/12, w końcu miałem Ryzena 5600x i chciałem mieć upgrade to minimum 8/16 i teraz się przyda przy ewentualnej grze w BF6 czy w innych gierkach

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano
3 godziny temu, Vulc napisał(a):

Ryzen 7700 to jest obecnie taki sweet spot, wydajnościowo i cenowo. U mnie co prawda karta półka niżej, ale też nie mam obaw, że wszystko będzie śmigać jeszcze przez kilka lat. Cały czas waham się nad zakupem 7800X3D, bo ceny są już całkiem przyjemne za traya, nie mogę jednak sobie tego zracjonalizować. 

BF6 akurat ma bardzo uczciwe wymagania, gra lata jak wściekła na tym setupie. Odpukać, technicznie też daje radę, jak już wspominałem.

Miałem tak samo, że może już czas na wymianę platformy i zakup 7800X3D/9800X3D. Z tym, że ja dalej siedzę na AM4 i nie gram w żadne sieciowe fpsy. Open Beta BF6 dla zasady uruchomiona z ciekawości. Jak przeglądam testy większości gier singiel player AAA to poczciwy 5800X3D w grach, które nie korzystają z dodatkowej pamięci jest na poziomie 9700X/7700X. W grach, które mocno korzystają jak na przykład Wiedźmin 3, Microsoft Flight Simulator potrafi je nieźle wyprzedzić. Mimo, że mnie korciło na dzisiaj stwierdziłem, że jeśli chodzi o procesor, nie wiem, czy nawet do AM6 na nim nie zostanę. Skoro do mojego grania jest w zupełności wystarczający, a już dawno przeszły mi zmiany sprzętu dla funu samego posiadania.  GPU będzie mnie bardziej korciło  po premierze 5000 Super, jak mi do tego czasu zacznie brakować VRAMu to się skuszę, ale w grach w które gram na ten moment jeszcze nie brakło, więc zobaczymy ;)

• Upvote 1
Opublikowano

Jak wrażenia po becie? Preorder kupiony?:P
Ja po 53 godzinach(no może trochę więcej bo nie pamiętam ile było w Pre-Alpha) stwierdzam że jest miazga, co prawda rozgrywka na małych mapach stała się bardziej CODowa, ale chociaż nie jest taka rozlazła jak w poprzednich częściach BFa. Mam nadzieję że na premierę nic nie spierniczą.
Ograne na 3440x1440 12600kf + 3080

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

@Adam33k zgadzam się w pełni. Beta BF6 siadła mi kapitalnie i wlatuje do mnie Phantom Edition w preorderze 😀 prawdę mówiąc to stan techniczny bety mocno mnie zaskoczył, pozytywnie ofc, także jestem dobrej myśli. Mogliby jeszcze odpalić serwery we wrześniu co by jeszcze przepalić w betę te kilka godzin hehe. 

Edytowane przez Fenrir_14
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Osobiście jeśli już mam myśleć o premierze to tylko klucze z promki Intela wchodzą w grę, żadne Phantom Edition bo to gwałt na samym sobie.

Po tym co pokazali w becie gra nie jest warta inwestycji pełnej kwoty 299zł.

Edytowane przez caleb59
  • Upvote 1
Opublikowano
12 minut temu, caleb59 napisał(a):

Osobiście jeśli już mam myśleć o premierze to tylko klucze z promki Intela wchodzą w grę, żadne Phantom Edition bo to gwałt na samym sobie.

Po tym co pokazali w becie gra nie jest warta inwestycji pełnej kwoty 299zł.

Według Was to żadna gra nigdy nie była i nie będzi warta inwestycji większej niż 50zł:stukniety:

• Upvote 1
Opublikowano

Mnie chyba bardziej od potencjalnych błędów przed preorderem wstrzymuje to, że zapewne serwery nie wytrzymają, będą kolejki, do tego codziennie łatki i więcej mielenia dysku niż grania z tego będzie.

Jak już się trochę uspokoi sytuacja to wtedy kupię. 

Opublikowano

Każdy wydaje swoje pieniądze jak mu się podoba 😀 ja będę w to palił setki godzin a te 300 ziko to na dzień dzisiejszy szału nie robi, nie oszukujmy się lol. No i pytanie czy będą to klucze steam? Nic innego nie wchodzi w grę, tym bardziej że Gaben ostatnio jakiś wychudzony lol

• Like 1
Opublikowano
45 minut temu, caleb59 napisał(a):

Definitywny argument ludzi, którzy nie mają argumentów kiedy podaje się im racjonalny powód dlaczego nie powinni wydawać tych pieniędzy. :E 

Znaczy on ma racje, każdy wydaje swoje pieniądze jak chce i nic nikomu do tego.

Natomiast nie wiem skąd u niego taka pewność ze bedzie w to grał setki godzin jak nawet gry jeszcze nie ma.

I właśnie dlatego takie osoby nie rozumieją fundamentalnego błędu robienia preordera.

:hihot:

• Upvote 1
Opublikowano

Akurat jeśli beta komuś aż tak wybitnie siadła, tylko na tych dostępnych mapach, ryzyko że coś się zmieni w pełnej wersji jest stosunkowo małe. Ja już o becie zdążyłem zapomnieć. Dziś zrobiłem Iwo Jimę w BF2042 tak z ciekawości + 2 rundy na innych mapach i mam dość.

Opublikowano
51 minut temu, caleb59 napisał(a):

Definitywny argument ludzi, którzy nie mają argumentów kiedy podaje się im racjonalny powód dlaczego nie powinni wydawać tych pieniędzy. :E 

Dziękuję za troskę ale całe szczęście jestem niezależny finansowo i nie potrzebuję doradców z zakresu ekonomii 😀 sam sobie wypracowałem to co mam nie potrzebuje akceptacji czy zrozumienia innych przy wydatkowaniu swojej monety. Tym bardziej że to zwykła błachostka jest.

Nic nad czym musiałbym się głęboko zastanawiać i analizować potencjalne ryzyka tak potężnej inwestycji 🤣

Dziecku też odmówisz tortu bo zje sobie za miesiąc u babci na imieninach za darmo ? Tutaj jest ciągle to samo, eksperci w zakresie marketingu i zarządzania kapitałem :lol2:

@Kadajo no tak zaplanowałem sobie, że będę w to dużo grał jak wyjdzie. Będą serwery na których gram w BF2042 bo już pytałem 😀 ja lubię sobie w życiu planować i bardzo mi to pomaga, polecam 👍

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Ale preorder nie jest wcale tańszy niż wersja premierowa, do tego nie dostaje się nic wartościowego ze preordera, a w magiczny sposób wszystkie klucze nie wyparują, w dzień premiery 🙂 preordery są bezsensu.

Edytowane przez AndrzejTrg
  • Like 1
Opublikowano

Może się czepiam ale w tym filmiku co dał @Kadajo autor wspomina, że DICE zrobiło robotę. DICE już nie robi BF-a. Jest to tylko składnik Battlefield Studio, które być może jest tylko po to by jeszcze jakoś panować nad Frosbite. Chociaż też wątpię bo swego czasu inne studia przy (od) BF4 musiały łatać to co zepsuli. A może są tylko dlatego, że gdy ĘĄ przejmowało DICE w umowie mają zapisane, że DICE musi być jakoś powiązane z marką. Chociażby przez swoje udziały czy coś w tym stylu. Patrząc na te "przecieki", że w przyszłości BF ma wychodzić co rok to mam wrażenie, że serię BF-a będziemy dzielić na dwie części. Przed BF6 i po.