Skocz do zawartości

BF6  

137 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No tu akurat zgodzę się z VRmanem, kwestia predyspozycji dość istotna. Pamiętam graczy, którzy ledwo dostali komputer z internetem i po kilku dniach normalnie wymiatali i było po prostu widać, że mają smykałkę do tego, a sporo osób miało taki sam poziom po pół roku grania co po pierwszych 2 tygodniach. 

No ale nie trzeba być przecież najlepszym we wszystkim, nie trzeba być mistrzem wsi i okolic.

Opublikowano
23 minuty temu, VRman napisał(a):

I jakoś nikt nie pisze postów z płaczem że musi przez to gówno scrollować.

Niezależnie od treści są krótkie w przeciwieństwie do twojej ściany tekstu która większość tylko przewija. 
A dodawać do ignorowanych nie mam potrzeby bo cytowane posty i tak widać więc ta opcja ignorowania jest i tak upośledzona. 

13 minut temu, skypan napisał(a):

Graj z lepszymi. Polska reprezentacja w piłkę już dawno powinna być mistrzem galaktyki :)

Jak w każdej grze Multi trzeba potrafić czytać gierkę i mechaniki. Bez tego można mieć najlepszego aima i tak słabo grać. Dlatego tak bardzo lubię gry BR bo gra nigdy nie jest powtarzalna i od samego startu trzeba mieć plan działania :D 

Opublikowano
8 minut temu, Kadajo napisał(a):

Napiszę jeszcze raz, będzie możliwość gry offline z botami. To idealny sposób na uczenie się broni, map itd. 

Ale po co? Jak wbijesz na serwer to tam też masz ok. 30% botów, którzy mianują się ludźmi :E 

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, AndrzejTrg napisał(a):

Ale po co? Jak wbijesz na serwer to tam też masz ok. 30% botów, którzy mianują się ludźmi :E 

No niby tak ale chodzi o to ze sobie z botami biegasz na luzaku bez stresa, poznajesz mapy i bronie, to fajnie ćwiczenie i na pewno lepsze niż wbicie na serwer i wyjście z gry po 15 min. bo cie zabijajo co 30 sekund :E

Szczególnie dla kogoś kto się nie czuje dobry w w tego typu FPS'y

Opublikowano
2 minuty temu, Kadajo napisał(a):

No niby tak ale chodzi o to ze sobie z botami biegasz na luzaku bez stresa, poznajesz mapy i bronie, to fajnie ćwiczenie i na pewno lepsze niż wbicie na serwer i wyjście z gry po 15 min. bo cie zabijajo co 30 sekund :E

Szczególnie dla kogoś kto się nie czuje dobry w w tego typu FPS'y

Wiem wiem :)Trochę grałem w BF 3 i 4, później chwilę w 1 i co mnie przerażało to nieogarnięcie ludzi, dużo leci na pałę przed siebie w ogóle nie próbując(może nawet nie wiedząc) wykonywać cele mapy. Tak jak taka ferma kurczaków do uboju :) 

5 minut temu, Strilok napisał(a):

To tak odnośnie grania w BF-a :D

W punkt :) 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, krukkpl napisał(a):

30 sekund to przecież będzie długi czas życia biorąc pod uwagę to tempo rozgrywki :D 

A ja zwrócilłem uwagę, że ludzie sobie sami takie tempo rozgrywki narzucają. Raszują jak ślepe lemingi. Wolę trochę wolniejszy styl. Sprint, osłona, obczajka, frag, powtarzaj.

Edytowane przez Marcusfff
Opublikowano
1 minutę temu, AndrzejTrg napisał(a):

co mnie przerażało to nieogarnięcie ludzi, dużo leci na pałę przed siebie w ogóle nie próbując(może nawet nie wiedząc) wykonywać cele mapy

Czego wy chcecie od jakichś randomów :D 
Ludzie wchodzą sobie postrzelać i tyle.

W ArmA się to zdarza a co dopiero w grze dla mas?

• Like 2
Opublikowano
10 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

Wiem wiem :)Trochę grałem w BF 3 i 4, później chwilę w 1 i co mnie przerażało to nieogarnięcie ludzi, dużo leci na pałę przed siebie w ogóle nie próbując(może nawet nie wiedząc) wykonywać cele mapy. Tak jak taka ferma kurczaków do uboju :) 

W punkt :) 

To zagraj w coda. 

W multi masz dominację i jeśli na 6 osób obok mnie jest chocby jedna osoba grająca na cel to wiem, ze wygramy. Zazwyczaj jednak tylko ja grałem na cel.

Ludzie przychodzą tylko postrzelać. Najlepiej pokampić w rogu ze strzelbą. Wtedy mają szansę nie być na ostatnim miejscu :E 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Wtedy mają szansę nie być na ostatnim miejscu :E 

Ejjj... to może brak score-boarda we wczesnym 2042 ("żeby ktoś nie poczuł się gorszy") miał sens :D 

• Haha 1
Opublikowano

Mi tam akurat odpalenie gry w BF42 z botami pasowało. Kupiłem batka parę miesięcy po premierze i to był jedyny sensowny sposób na wbicie ulepszeń do pojazdów. Bez tych bajerów walka w normalnym trybie praktycznie była bez szans. 

Opublikowano
7 minut temu, Marcusfff napisał(a):

A ja zwrócilłem uwagę, że ludzie sobie sami takie tempo rozgrywki narzucają. Raszują jak ślepe lemingi. Wolę trochę wolniejszy styl. Sprint, osłona, obczajka, frag, powtarzaj.

A ja właśnie odwrotnie. Co za zabawa w czekaniu i chowaniu się. 

timestamp: https://youtu.be/0SFhgal-Lrc?t=63

Nie ma to jak wparować w outpost przeciwnika na Rambo, wybić wszystkich, zneutralizować flagę, wybić tych co dobiegli, i przejąć flagę. Czuję się wtedy jak postać Ala Yankovica w tym fragmencie UHFu wyżej (gdy rozwala wieżę Eiffela :D )

No ale jednak jak Rambo to jednak by odbić flagę, a nie ot tak przed siebie "bo tak". 

PS. Macie jakieś swoje fajne akcje z BFów wrzucone w internety? Pokażcie, pochwalcie się.

Ja się nie ma czym, ale i tak wrzucę, bo czemu nie :E

Spoiler

To moja najlepsza akcja, jaką udało się nagrać:

a tu, o proszę, Generał VRman organizuje szkolenie dla noobów:

a tu ostatki reflesku jaki może jeszcze miewałem w 2014r.

Opublikowano
3 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

To zagraj w coda. 

W multi masz dominację i jeśli na 6 osób obok mnie jest chocby jedna osoba grająca na cel to wiem, ze wygramy. Zazwyczaj jednak tylko ja grałem na cel.

Ludzie przychodzą tylko postrzelać. Najlepiej pokampić w rogu ze strzelbą. Wtedy mają szansę nie być na ostatnim miejscu :E 

Ja tam byłem wychowankiem CSa i uznaję to za jedynego słusznego MP :) BF to był przerywnik, a COD-a w życiu online nie grałem, ale wiem o co chodzi.

Jeszcze jak miałem ekipę w CS to się spoko grało, później pojedynczo się zaczęła wykruszać, aż nas dwóch zostało i to był gwóźdź do mojego grania online, krótki epizod w PUBG-a, ale na TV i na kanapie takie granie to też lekko bez sensu, a nie mam/miałem ochoty robić typowego stanowiska z monitorem do online, a też już chęci i czasu za bardzo nie ma. 

18 minut temu, krukkpl napisał(a):

Czego wy chcecie od jakichś randomów :D 
Ludzie wchodzą sobie postrzelać i tyle.

W ArmA się to zdarza a co dopiero w grze dla mas?

Tylko i wyłącznie myślenia :) 

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Czyli jako RPG Noob narzekasz, że ktoś ma skilla ze snajperek. Paradne :) 

snajperzy do wora dor do jeziora. Dobrze ze luneta sie sie swieci tym kampiącym botom w bf 6 :E bedzie ich mozna sciagac z polowy mapy czolgiem jak zawsze.

Edytowane przez Nigher92
  • Like 1