Skocz do zawartości

BF6  

137 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja mam ustawione 120fps w grze, by mieć dowolność zmiany w razie czego, jak będę chciał testować ile wyciskam fpsów, zabawa z ustawieniami itp. 

Wracając do tego dzielnika, to też jest dobra opcja, wtedy vsync lockuje nam fps na taki jaki chcemy, nie trzeba ustawiać vsync i osobno blokadę na fps. 

Opublikowano (edytowane)

Wynik tej opcji jest zależny od naszego odświeżania monitora, żeby zrobić 90fps z tą opcją, to trzeba mieć nie lada sporo hz. 90fps masz z wyniku 180/2, 270/3 i 360/4 jeśli chodzi o te wartości 1/2, 1/3, 1/4. 

Dlatego nie każdy z tego skorzysta. Zrobienie 60fps z 144hz, wtedy w grze ustawić 120hz/ lub w sterowniku, i dzielenie na 2. Ale to jest zabawa, lepiej zrobić vsync on + własna blokada fps jak potrzebujemy, z tą opcją daleko nie zajedziemy przy tak wysokim fpsie jaki chcemy uzyskać.  

Chyba dobrze kombinuję, jak coś poprawcie :P 

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano
2 godziny temu, Kadajo napisał(a):

W pongu tez było wystarczająco dużo widać żeby się dobrze bawić.

Nie widziałem w Pongu śmigłowców ani nawet czołga. Może w DLC dodali później, ale rodzice się już po roku Ponga pozbyli, to nie wiem.

Co do posta ze screenami z Karkanda, to nie wiem za bardzo co miałeś na myśli. Ale co do Karkandu - niech sobie go robią jak chcą. Na moje może być tam noc + burza piaskowa. Bo i tak nie lubię tej mapy i nie będę jej wybierał :P

Opublikowano
18 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Nowy anty cheat od EA, który został zaimplementowany w BF6 jest w stanie nawet wykryć nieautoryzowane oprogramowanie, którym jest DS4Windows. Nie włączycie gry z odpalonym DS4.

Opublikowano

Może to i jest najbardziej zajebisty antyczit ale pewnie więcej problemów sprawi normalnym graczom niż czitom. Po płaczu na steam już to widać. Za jakiś czas może będą posty, że nie mogę uruchomić batka bo mam zainstalowanego solitare.

Opublikowano
12 minut temu, skypan napisał(a):

Może to i jest najbardziej zajebisty antyczit ale pewnie więcej problemów sprawi normalnym graczom niż czitom. Po płaczu na steam już to widać. Za jakiś czas może będą posty, że nie mogę uruchomić batka bo mam zainstalowanego solitare.

Najwięcej to płaczą cziterzy ze już im nie będą haki działać i co oni biedni teraz zrobią, jak będą streamować i zarabiać. To koniec ich życia :hihot:

Opublikowano (edytowane)

Dobra, to zapytam wprost. Jaka jest alternatywa dla takich "intrusive DRM"ów i anti-cheatów?

Dlaczego kiedyś się dało a teraz się nie da?

Coś się zmieniło?

Już raz się zdziwiłem dowiadując się info o infrastrukturze internetowej. To może teraz też czegoś nie wiem, ale wydaje mi się, że jakby ze strony korpo była realnie wola aby zrobić to tak, aby było najlepiej dla graczy, to by się dało.

Z tym netem to chodziło o to, że nie da się zrobić już połączeń z tak niskim latency jak ponad 20 lat temu, bo infrastruktura przeszła z priorytetyzowania latency na rzecz maksymalnej przepustowości. Wtedy do wszystkiego wystarczało 256kbit, a dziś standardem jest 1000x więcej i do tego liczba podłączonych ludzi jest nieporównywalnie większa. 

No to może tu też o czymś nie wiem, ale jednak wydaje mi się, że było pewnie kilka alternatyw. Można byłoby dać dedyki, albo pozwolić ludziom grać na kompie z choćby poinstalowanymi wirusami, trojanami i 20 różnymi cheatami. Po prostu dać opcję zarządzania graczom. I wtedy np. taka forumownia ITH sobie zakłada hasło i nie ma żadnego problemu z cheatami bo nikt z nas nie ma defektu mózgu, żeby chcieć takiego czegoś w grze używać. I problem solved. 

Edytowane przez VRman
Opublikowano

A jak ktoś w jakiś magiczny sposób odpali czita na drugim kompie. Jakoś to połączy z PC z zainstalowanym BF6 to co wtedy ? Gdzieś mi się o oczy odbiło, że takie podobne fikołki robili w Escape from Tarkov do wallhacków. Może mi się coś pokićkało ale chyba było coś takiego.

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, skypan napisał(a):

A jak ktoś w jakiś magiczny sposób odpali czita na drugim kompie. Jakoś to połączy z PC z zainstalowanym BF6 to co wtedy ? Gdzieś mi się o oczy odbiło, że takie podobne fikołki robili w Escape from Tarkov do wallhacków. Może mi się coś pokićkało ale chyba było coś takiego.

Takie czity sa juz wykrywane w tym DMA ;) 

Obecnie nie ma niewykrywalnych czitow, kwestia tego tylko jak szybko zostana zbanowane. Nawet jak czity sa na innym urzadzeniu to przeciez tez analizowana jest rozgrywka. 

Np w cod jak ktos dotanie duzo rapotow to AI analizuje rozgrywke i na tej podstawie wykrywa tez oszustow.

https://www.callofduty.com/blog/2025/05/call-of-duty-black-ops-6-warzone-ricochet-anti-cheat-season-three-recap

Edytowane przez Phoenix.