Skocz do zawartości

BF6  

137 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No wiesz, albo to będzie Battlefiled, albo nie będzie.

Jak chcą zrobić coś nowego i ich zdaniem oryginalnego to niech stworzą nową markę.

Weterani jak odpalają BF;'a to chcą grac w BF'a a nie COD'a czy Apexa.

Zresztą nowi gracze tez, tylko jeszcze o tym nie wiedza.

Jak gra ma być dla wszystkich to będzie dla nikogo.

Kolejne generyczne badziewie które zmiesza się z reszta szamba, a wyróżniać je przez chwile będzie tylko znany tytuł.

• Upvote 1
Opublikowano

Ten system ma swoje plusy i minusy, ja wole jednak ta nowsza opcje. Ograniczanie broni do konkretnych klas jest slabe, pozniej leci sobie taki medyk i cie nie podnosi tylko dlatego, ze wzial klase dla ekwipunku, a nie dla roli medyka. W dodatku nadal beda profity klasowe jesli chodzi o bron.

I jak nie bedzie takiej patologi z klasami jak w 2042 to  juz sukces :E

Opublikowano

To po co w ogóle dzielić na klasy jak i tak każdy je zmieni. Prężcież to jest jakaś bzdura.

Klasy były po to stworzone, aby wymusić grę zespołową.

A tak polowa serwera wybierze snajperki i tyle z waszego BF'a będzie.

Jedyny słuszny system klas był w starszych BF'ach, bo wymagał kombinowania i myślenia, a nie grania na K/D ratio.

Potem zaczęli z tym eksperymentować i nadal jakoś to działało, bo robili to ludzie którzy znali BF'a.

Teraz tą grą zajmują się partacze więc nie liczę ze bedzie z tego cokolwiek dobrego.

A już na pewno nie będzie to żaden Battlefiled.

Przecież ta gra to już farsa, w testach może wziąć udział byle random, nie mają żadnego inputu od weteranów czy raczej taki input ich mało interesuje inaczej coś by z tym zrobili.

Już sam fakt ze oni proszą graczy o pomoc jest żenujący i pokazuje ze twórcy nie mają wizji na swoją grę. Tak, to na pewno się uda.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Ale to jest wina ludzi, a nie systemu klas, ze graja jak chca. Stary system klas to wymuszanie na sile gry wlasnie dla takich co grac nie potrafia i nie mysla :D 

14 minut temu, Kadajo napisał(a):

nie mają żadnego inputu od weteranów

Oczywiscie, ze maja od ludzi, ktorzy maja kilka tysiecy godzin ;) O to sie nie martw. W testach bierze udzial kazda grupa ludzi., oraz "najwieksi" gracze bfa.

I w tych najwikeszych kanalach sa osoby co wola stary system klas. A poki co nie jest nic przeforsowane i nie zzapadla zadna jasna decyzja przeciez.

Klasy jak klasy, napewno beda lepsze niz w 2042 ale co mnie bardziej ciekawi czy bedzie przegladarka serwerow.

Edytowane przez Phoenix.
Opublikowano

A ja uważam że każda broń dla każdej klasy to pomyłka. Od zawsze było tak że medyk to szybsza klasa z PM, inżynier ma KMy, szturmowiec karabiny, zwiadowca snajperkę/PM. 

A potem zwiadowca biega z karabinem, a medyk z KMem xD A najlepiej jak medyk może leczyć i jeszcze ma paczkę z amunicją WTF xD 

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, galakty napisał(a):

A potem zwiadowca biega z karabinem, a medyk z KMem xD A najlepiej jak medyk może leczyć i jeszcze ma paczkę z amunicją WTF xD 

Ja też jestem za tym aby klasy miały własne bronie. Bez tego właśnie balans leży w BF 2042. Wcześniej jak chciałeś mieć coś na pojazdy to musiałeś się pogodzić z tym, że nie weźmiesz ulubionego karabinu szturmowego czy snajperki. 

Teraz często jest tak, że nawet snajperzy grają technikami z RPG i jak tylko się wychylisz czołgiem dostajesz od razu kilka strzałów (i się wściekasz bo kolejny raz wygląda jak rozwalenie czołgu tylko jednym RPG). 

Przy klasach wymuszało to większe zróżnicowanie i respektowanie zasady papier, kamień, nożyce.

Edytowane przez Kabor
  • Upvote 2
Opublikowano

Obecny target i ludzie grajacy tego tak nie widza i dlatego tak jest jak jest. Nie wspominajac o obecnych standardach zeby ludzie grali tak jak im sie podoba. Kiedys mogles miec serwer ustawic zasady i jak komus nie pasowal to dostawal kopa i tyle, albo mial za wysoki ping i dostawal kopa z automatu. Ludzie sie zaczeli zalic i juz takich opcji nie ma, czy to ze ktos chce grac szturmem ale miec bron medyka.  To samo czeka bf-a ze takie zmiany beda i  czesc juz jest, nic sie na to nie poradzi. 

Opublikowano
18 minut temu, galakty napisał(a):

A ja uważam że każda broń dla każdej klasy to pomyłka. Od zawsze było tak że medyk to szybsza klasa z PM, inżynier ma KMy, szturmowiec karabiny, zwiadowca snajperkę/PM. 

Ja pamiętam klasy z Bad Company 2 i to one dla mnie były spoko.

Medyk miał RKM, inzynier lekki PM i RPG (CG NOOB :E), żołnierz karabiny szturmowe i snajperki dla zwiadowcy. 

Najlepszy BF w jakiego grałem. BF1 mi mniej podszedł ze względu na setting. 

Ja chętnie pogram zespołowo i na cele, ale trudno o to dziś. Jak gram w COD-a to tylko z kolegą, bo jak są dwie osoby grające na cel to jesteśmy w stanie wygrać zazwyczaj. Przez expienie broni na początku samodzielnie niestety moje W/L ratio to wciąż poniżej 3 :( 

Opublikowano

BC2 to był mój pierwszy BF online, świetnie się bawiłem. BF2 miał znowu za duże rozdrobnienie. 

BF1 to jeden z lepszych BFów ever, mimo że nowy to trzymał poziom. Od BF5 równia pochyła :/ 

BF2042 ograłem jeden sezon i usunąłem, niby spoko ale to nie jest to, nie porwało. 

4 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Ja chętnie pogram zespołowo i na cele, ale trudno o to dziś.

Bo o to chodziło w BF, to nie CoD że latasz w drużynie ale samotnie, tutaj trzeba było współpracować. Jeden ma ammo, drugi leczy, trzeci oznacza cele, a czwarty zwalcza pojazdy. 

• Upvote 2
Opublikowano
6 minut temu, galakty napisał(a):

Bo o to chodziło w BF, to nie CoD że latasz w drużynie ale samotnie, tutaj trzeba było współpracować. Jeden ma ammo, drugi leczy, trzeci oznacza cele, a czwarty zwalcza pojazdy. 

No i być może trzeba wymusić konkretne role i ich ilość :) 

Bo nic mnie tak nie wkurza jak walka o cele, gdy połowa mojej drużyny kampi na rogu mapy i na koniec ma staty 15-12 oraz 0 punktów za cel. W tym czasie ja 10-15 zdobyć i top na mapie. Ech. 

• Upvote 2
Opublikowano
31 minut temu, galakty napisał(a):

A ja uważam że każda broń dla każdej klasy to pomyłka.

Dlatego grając daną klasą masz w teori benefity do danej broni w klasie. I to nie jest samo w sobie złe tylko musi być taki balans broni, żeby nie grając daną klasą do broni chłop pomimo kar jeśli dalej będzie wybierał daną broń  to będzie oczywiście lipa.  Dlaczego mam być ograniczony do tego czym chce strzelać ? Można mieć daną klasę i broń jaką się chce, to właśnie promuje ten system. Mam wybierać Medyka tylko dlatego że broń mi się podoba ? Przecież to głupie jest. Grać daną klasą tylko dla broni i mieć w tyłku rolę Medyka ;) 

Opublikowano
1 minutę temu, galakty napisał(a):

Dlatego super były customowe serwery... Może być np. 5 snajperów i blokada, koniec. A nie połowa teamu biega zwiadowcą z karabinem, yuhu ale Battlefield! :D 

Cóż - ja grałem głównie Valaparaiso i Isla Inocentes. Zbierałem ludziom tagi, tzn. jechałem ich nożem :E 

Jak jakiś snajper był wyjątkowo upierdliwy to sam brałem GOL-a i po chwili był spokój. Ale jak grałem z kumplem to byłem pilotem heli (UH-60?) i potrafiliśmy całą mapę jednym ptakiem przelecieć. Ech, piękne czasy, do tego byłem młody :E 

• Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

Dlaczego mam być ograniczony do tego czym chce strzelać ?

Sorry ale każda "porządna" strzelanka tak ma. Medyk nie biega z RPG bo to głupota. Żaden Squad, Arma itp nie robi takich kombinacji bo po pierwsze to nie jest realistyczne, a po drugie rozwala balans. Widziałeś na prawdziwej wojnie zwiadowcę z granatnikiem? Albo medyka? 

To nie Call of Duty dla dzieci... A przynajmniej bym chciał by nie był :/ 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Ja rozumiem o co chodzi ale  chwalisz system w ktorym random moze nie wykonwyac roli swojej klasy i wybierze ja tylko dlatego, ze ma dana bron. Ty myslisz, ze w bfie to graja tylko 4osobowe ogarniete ekipy?? To jest glowny problem tego sytemu i to chca zniwelowac po czesci bo calkiem sie nie da niezaleznie od systemu. Zachwalasz sysytem w ktorym nie widzisz najwiekszego jego problemu, przeciez w ta gre beda graly randomy chodzace solo i o ile ogarniety gracz bedzie wykonywal swoje klasowe zadanie to zaloze sie ze wiekszosc to oleje. Zadne rozwiazanie nie bedzie dobre bo takiego nie ma i nie bedzie. Bedzie tylko mniejsze zlo :D 

12 minut temu, galakty napisał(a):

To nie Call of Duty dla dzieci

Dobry zart, a w bfa to sami powazni ludzie beda grac ;)

Nie wiedzialem, ze mamy w gamingu jakis podzial na gry dla dzieci i doroslych :E

Edytowane przez Phoenix.
Opublikowano

BF i drużyny to była podstawa, dowódca rozdzielał zadania i flagi, ale na co ja liczę, to nie BF2 z systemami strategicznymi tylko nawalanka pokroju CoD :E 

BF po prostu staje się coraz prostszy i szybszy, dzisiaj to w sumie tempo dawnego CoD4. 

Opublikowano

BF czy cod jakiego znamy juz nie wroci, inni ludzie teraz graja i maja inne spojrzenie na to i tak jest z wieloma innymi grami. Ja Cod-a odpuscilem po 4 jak usuneli dedyki. Wrocilem w 2019 zobaczyc jak to teraz wyglada i dlugo nie zasiadlem. BF najbardziej mi sie 3 i 4 podobala i 5 bo znowu powrot do WW2. Jak ten bedzie podobny do 2042 to tez odpuszcze i pogram w cos innego albo wcale. Ale to co bylo w np BF2 teraz by nie przeszlo, ludzie by sie tam zanudzili na smierc i kto by w to gral? 

Cod byl swego czasu taktyczny, ale to na malym rozmiarze jak sie gralo SnD 5v5, zaleznie od pozycji i mapy gralo sie roznymi broniami. Wiadomo ze to nie to co BF gdzie miales jeszcze ammo czy apteczki, ale trzeba bylo planowac co i jak.

Opublikowano

Niestety prawda, te czasy już nie wrócą.... W CoD4 grałem na Promod właśnie S&D w teamach po 5, ale to było dobre. Dzisiaj pewnie po tygodniu nikt by nie grał :E 

Może i za dużo wymagam, niech będzie po prostu lepszy od 2042 i to też będzie sukces.

• Like 1