Adam33k 37 Opublikowano 24 Sierpnia Opublikowano 24 Sierpnia Witajcie! Już niedługo rozpoczynają się krajowe zawody na HWBOT(prawdopodobnie listopad) i będziemy potrzebować pomocy każdego żeby poprawić nasze zeszłoroczne drugie miejsce! W zeszłym roku udało się nam zdobyć TOP2 świata, rozgromiła nas jedynie Francja. Nie musicie używać ekstremalnego chłodzenia, ba! Nawet nie musicie podkręcać żeby dodać wynik. Może nastąpić sytuacja w której nie będziemy posiadać danego sprzętu do kategorii a ktoś z Was właśnie sobie na tym gra - wtedy odpalisz benchmarka, załadujesz odpowiednią tapetę i dodasz wynik który przybliży nas do lepszego miejsca w rankingu ogólnym. Zwykle te zawody posiadają 5 kategorii (INTEL CPU, AMD CPU, NVIDIA GPU, AMD GPU, MISC) w każdej z nich jest 4-5 stage na który potrzeba po 4 wyniki - najpierw liczy się ilość wyników a potem dopiero ich "jakość". Przykład: Francja ma 2 wyniki w stage zrobione na Ciekłym azocie a my mamy 3 zrobione bez OC na chłodzeniu wodnym - My wtedy jesteśmy wyżej ponieważ jesteśmy bliżej do pełnej puli wyników(4) Temat będę aktualizował na bieżąco jak będą się pojawiać konkretne info, data rozpoczęcia, potrzebny sprzęt itp. A wszystkie info jak i również pomoc w uploadzie wyników znajdziecie na discordzie do tego stworzonym! https://discord.gg/TBPhWwNQyk 4
ryba 1 246 Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września W dniu 24.08.2025 o 13:24, Adam33k napisał(a): Nie musicie używać ekstremalnego chłodzenia, ba! Nawet nie musicie podkręcać żeby dodać wynik. Może nastąpić sytuacja w której nie będziemy posiadać danego sprzętu do kategorii a ktoś z Was właśnie sobie na tym gra - wtedy odpalisz benchmarka, załadujesz odpowiednią tapetę i dodasz wynik który przybliży nas do lepszego miejsca w rankingu ogólnym. Zwykle te zawody posiadają 5 kategorii (INTEL CPU, AMD CPU, NVIDIA GPU, AMD GPU, MISC) w każdej z nich jest 4-5 stage na który potrzeba po 4 wyniki - najpierw liczy się ilość wyników a potem dopiero ich "jakość". Przykład: Francja ma 2 wyniki w stage zrobione na Ciekłym azocie a my mamy 3 zrobione bez OC na chłodzeniu wodnym - My wtedy jesteśmy wyżej ponieważ jesteśmy bliżej do pełnej puli wyników(4) Ile wynikow w stagach brakowalo w teamach TOP5? Nie licz na to Jak cos bedzie z C2D to wyskrobie, ale tez chetnych zapraszam na kaskade. @blabla123 ma duzo sprzetow, ma blisko, to moze sie skusi jak cos podpasuje. W tym roku obiecuje, ze nie bede robil benchow w ostatnich 24h 1
Adam33k 37 Opublikowano 13 Września Autor Opublikowano 13 Września 19 godzin temu, ryba napisał(a): Ile wynikow w stagach brakowalo w teamach TOP5? Nie licz na to Jak cos bedzie z C2D to wyskrobie, ale tez chetnych zapraszam na kaskade. @blabla123 ma duzo sprzetow, ma blisko, to moze sie skusi jak cos podpasuje. W tym roku obiecuje, ze nie bede robil benchow w ostatnich 24h Można? Można to wpadnij na discorda, to podczas trwania będziemy obgadywać co i jak. W zeszłym roku mieliśmy zapchane wszystkie kategorie, team cup pomijamy bo tam dużo oldschoolu
ryba 1 246 Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września Bedzie lista benchmarkow to sie pomysli. Z Socket A DDR i 775 DDR2/3 mam fajne zabawki to sie mozna bawic. 1
blabla123 837 Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września 23 godziny temu, ryba napisał(a): Ile wynikow w stagach brakowalo w teamach TOP5? Nie licz na to Jak cos bedzie z C2D to wyskrobie, ale tez chetnych zapraszam na kaskade. @blabla123 ma duzo sprzetow, ma blisko, to moze sie skusi jak cos podpasuje. W tym roku obiecuje, ze nie bede robil benchow w ostatnich 24h Załatw kimanie, piwo swoje przywiozę
blabla123 837 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września Pod Poznaniem, do ciebie na bibe mam za daleko
ryba 1 246 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września @Adam33k A kto z ekipy jest ze sciany zachodniej? Ja jestem w centrum lubuskiego, @blabla123 ma do mnie ~100km.
Adam33k 37 Opublikowano 19 Września Autor Opublikowano 19 Września (edytowane) W dniu 15.09.2025 o 13:12, ryba napisał(a): @Adam33k A kto z ekipy jest ze sciany zachodniej? Ja jestem w centrum lubuskiego, @blabla123 ma do mnie ~100km. śląsk, wawa, pomorze raczej Edytowane 20 Września przez Adam33k
Dziarson 311 Opublikowano 19 Września Opublikowano 19 Września W dniu 15.09.2025 o 08:00, blabla123 napisał(a): Pod Poznaniem, do ciebie na bibe mam za daleko Do wawy ?
blabla123 837 Opublikowano 21 Września Opublikowano 21 Września No ale ty u pepiczków nie mieszkałeś czasem?
Adam33k 37 Opublikowano 19 Października Autor Opublikowano 19 Października Znany jest już czas trwania CC - 1.11 - 29.12 Pojawiają się już kategorie, choć do 1 listopada może się wiele zmienić! https://hwbot.org/competitions/Country Cup 2025
Rekomendowane odpowiedzi