RTXnietylko4060tiUSER 450 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia Panowie, majac sztywno 1000zl-1300zl trzeba isc na kompromisy. Trudno w takim budzecie kupic cos wydajnego z 12gb-16gb vramu. Do 1300zl nowy 9060xt 8gb bedzie najrozsadniejsza opcja. Pozostaje jeszcze segment kart uzywanych, mozna polowac na okazje.
sert 89 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia 3 godziny temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a): Pozostaje jeszcze segment kart uzywanych, mozna polowac na okazje. Mam 5060Ti 16gb Asus Dual za 1600PLN 4 miesieczną. 3
Psiak 59 Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia W dniu 24.08.2025 o 20:10, Karro napisał(a): 3070tka,niestety nie ma FG NVIDIA więc to spora wada W bf6 nie gra się z FG bo generuje input lag, myszka chodzi jak w maśle. Właściwie w żadnej grze competetive nie powinno się tak grać, chyba że jesteś starym dziadem który lubi dostawać wpier*ol 1
HappyLittleGamer 190 Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia 6 godzin temu, Psiak napisał(a): W bf6 nie gra się z FG bo generuje input lag, myszka chodzi jak w maśle. Właściwie w żadnej grze competetive nie powinno się tak grać, chyba że jesteś starym dziadem który lubi dostawać wpier*ol Ja myślę, że już powyżej 25-tego roku życia można sobie odpuścić grę profesjonalną i wchodzi się w tryb dziada, bo refleks już nie ten sam Jak ktoś gra pół godziny dziennie to można grać z FG ale fakt: jak się już chce mieć dobry K/D ratio to FG jest jak kłoda pod nogami którą nie warto sobie zakładać. Rtx 3080 to najlepsza opcja FPS/$ ale w praktyce nie warto jeśli karta nie jest sprawdzona i od kolegi. Problemy z wentylatorami/brak gwarancji/Stary gen/ pobor prądu/ głośność. No po prostu nie w takiej cenie. Ale są osoby które stać na kupowanie złomu i branie ryzyka na siebie więc można 1 2
RTXnietylko4060tiUSER 450 Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia Nie rozumiem tych kombinacji. Jaki jest sens brac 3070/3080 bez GW? Stara karta ktora w kazdej chwili moze pasc. Brac nowego 9060xt albo cos uzywanego z generacji 4000/7000, ale nie serie 3000 z 2020 roku. 1
Send1N 4 162 Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia 9 godzin temu, Psiak napisał(a): W bf6 nie gra się z FG bo generuje input lag, myszka chodzi jak w maśle. Właściwie w żadnej grze competetive nie powinno się tak grać, chyba że jesteś starym dziadem który lubi dostawać wpier*ol Dokładnie każde nawet najmniejsze opóznienie w multi fpsie to strzał w kolano i stworzenie przewagi dla przeciwnika, chyba że ktoś właśnie leży w krzaku 15 minut grając na drugim monitorze w karty i czekając aż ktoś mu wejdzie w celownik stając w miejscu znam tego typu graczy, dyrektor crytek'a tak przykładowo gra w hunt'a
JacekRTX 253 Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia 2 godziny temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a): Nie rozumiem tych kombinacji. Jaki jest sens brac 3070/3080 bez GW? Stara karta ktora w kazdej chwili moze pasc. Brac nowego 9060xt albo cos uzywanego z generacji 4000/7000, ale nie serie 3000 z 2020 roku. Dokładnie, a zdroworozsądkowym wyborem wydaje się 9060XT 16 GB.
maxmaster027 882 Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia 21 minut temu, Send1N napisał(a): Dokładnie każde nawet najmniejsze opóznienie w multi fpsie to strzał w kolano i stworzenie przewagi dla przeciwnika, chyba że ktoś właśnie leży w krzaku 15 minut grając na drugim monitorze w karty i czekając aż ktoś mu wejdzie w celownik stając w miejscu znam tego typu graczy, dyrektor crytek'a tak przykładowo gra w hunt'a To jest ogolnie dobre spostrzeżenie. Ale w takim BF6 to procesor najczesciej jest bottleneckiem, wiec wlaczenie MFG nie obniży bazowego FPS. Zatem majac np 1000Hz monitor 1440p. I 5090 mozna spokojnie grac sobie na ustawieniach medium/low dla lepszej widocznosci i MFGx4 w 1000fps 1
Grolshek 516 Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia (edytowane) 3 godziny temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a): Nie rozumiem tych kombinacji. Jaki jest sens brac 3070/3080 bez GW? Stara karta ktora w kazdej chwili moze pasc. Brac nowego 9060xt albo cos uzywanego z generacji 4000/7000, ale nie serie 3000 z 2020 roku. Ale ogarniasz że ktoś może NIE MIEĆ więcej niż 1000pln? Lub nie chcieć więcej wydać. Ja osobiście wziąłbym B580 w tym limicie. Edytowane 27 Sierpnia przez Grolshek 1
RTXnietylko4060tiUSER 450 Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia @GrolshekNo, ale autor przeciez powiedzial ze jest w stanie wydac 1300zl na nowego 9060xt 8gb Przeczytaj calosc
Phoenix. 4 714 Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia 1 godzinę temu, Send1N napisał(a): Dokładnie każde nawet najmniejsze opóznienie w multi fpsie to strzał w kolano i stworzenie przewagi dla przeciwnika, chyba że ktoś właśnie leży w krzaku 15 minut grając na drugim monitorze w karty i czekając aż ktoś mu wejdzie w celownik stając w miejscu znam tego typu graczy, dyrektor crytek'a tak przykładowo gra w hunt'a Oj tam, gralem w bfa bete z FG i gralo sie miodnie tylko moj bazowy fps to byl 220-250fps i guzik bylo czuc jakiegos laga, takze to takie pierdololo jest. Moze jak ktos wlacza z 60fps to czuje ale nie przy wysokim fps. 10ms wiecej nagle nie sprawi ze nie bedziesz trafiac A plynnosc przy prwie 400fps oszalamiajaca. Godzinę temu, maxmaster027 napisał(a): wiec wlaczenie MFG nie obniży bazowego FPS. Obniza, FG/MFG to jest cos kosztem czegos i nie ma znaczenia czy gpu leci na limicie czy nie. 1
Send1N 4 162 Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia 2 minuty temu, Phoenix. napisał(a): tylko moj bazowy fps to byl 220-250fps To zmienia postać rzeczy
Phoenix. 4 714 Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia Ja od zawsze powtarzam,ze genratory sa fajne jak sie ma wysoki fps to wtedy robi sie bajka No i max co wlaczam to 3x bo przy 4x to obojetnie w jakiej grze juz czuje laga, a miedzy 2x/3x nie czuc roznicy. 1
wrobel_krk 851 Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia No fajne te generatory jak masz rtx 5080 - jak amsz 5060ti to jut nie szkoda ze ludziom to ciężko wytłumaczyć - kup za więcej żeby mieć więcej, bo za mniej nic nie bedziesz mieć;)
Phoenix. 4 714 Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia Jak sie ma 5060ti to sie nie gra na ustawieniach z 5080 proste na 5060ti tez bedziec miec wysoki fps w grach multi w 1080p. Takze na kazdej karcie da sie uzywac z glowa. 1
CrooV 80 Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia https://www.olx.pl/d/oferta/radeon-7700xt-sprzedam-CID99-ID17cB5E.html 1250 do nego, jak za 1100 puści to jeszcze spoko opcja myśle, wyżej to 9060xt no ale trzeba dołożyć wtedy troche.
dlogi 24 Opublikowano 27 Sierpnia Autor Opublikowano 27 Sierpnia (edytowane) Panowie wywiązała się ciekawa dyskusja, przypomniałem sobie czasy kilkanaście lat temu na labie też takie prowadziłem, dziękuję Decyzja podjęta dokładam i będzie to RX9060XT 16GB albo używka RX7700XT 12GB, bo zejście niżej po prostu nie ma sensu cena/wydajność. Wcześniej myślałem, że kupie sobie coś dobrego do 1000 zł używanego z gwarancją i gotowe, ale nie tędy droga po przedstawieniu waszych argumentów. Kiedyś przy odsprzedaży kartą z 8gb trzeba będzie znacząco zejść z ceny także wlał i wylał a po co się teraz martwić o brak vram. Mam nieco ponad miesiąc czasu, nic nie goni także będę monitorował co się dzieje na rynku. 5 godzin temu, HappyLittleGamer napisał(a): Ja myślę, że już powyżej 25-tego roku życia można sobie odpuścić grę profesjonalną i wchodzi się w tryb dziada, bo refleks już nie ten sam Jak ktoś gra pół godziny dziennie to można grać z FG ale fakt: jak się już chce mieć dobry K/D ratio to FG jest jak kłoda pod nogami którą nie warto sobie zakładać. Niestety prawda, w CoD 4, BF BC2 i BF3 wymiatałem tam solidnie, aktualnie nie ma szans zbliżyć się do tego poziomu Edytowane 27 Sierpnia przez dlogi 1 2 2
Grolshek 516 Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia 1 godzinę temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a): @GrolshekNo, ale autor przeciez powiedzial ze jest w stanie wydac 1300zl na nowego 9060xt 8gb Przeczytaj calosc Aaaa to przepraszam. Nie ma tematu.
maxmaster027 882 Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia Godzinę temu, Phoenix. napisał(a): Oj tam, gralem w bfa bete z FG i gralo sie miodnie tylko moj bazowy fps to byl 220-250fps i guzik bylo czuc jakiegos laga, takze to takie pierdololo jest. Moze jak ktos wlacza z 60fps to czuje ale nie przy wysokim fps. 10ms wiecej nagle nie sprawi ze nie bedziesz trafiac A plynnosc przy prwie 400fps oszalamiajaca. Obniza, FG/MFG to jest cos kosztem czegos i nie ma znaczenia czy gpu leci na limicie czy nie. Hmm no rzeczywiscie troche dodaje, sprawdzilem teraz na przykladzie CP. 330FPS 8ms (65%GPU), 650FPS 9.5ms (FGx2 80-85%GPU), 850FPS 12.5ms (MFGx3 90%GPU), 1050FPS 13.5ms (MFGx4 92%GPU) Ciekawe, że właczenie MFGx4 i x3 bardzo podnosi użycie GPU. Zżera jednak zasoby karty, ciekawe jakby było przy bazowym 30% uzycia GPU czy dalej by tak skoczyło.
Phoenix. 4 714 Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia Roznicy miedz 8ms, a np 12,5ms nie jestes w stanie odczuc, a tutaj czesto na forum sa spece co maja oscyloskop w oczach i czuja roznice 2
Phoenix. 4 714 Opublikowano 29 Sierpnia Opublikowano 29 Sierpnia Wczoraj potwierdzili, że na premierę w bf6 będzie FSR 4.0 więc warto iść w nowy gen Radka. 1
leven 538 Opublikowano 29 Sierpnia Opublikowano 29 Sierpnia No nie bardzo. Poczytaj: https://ithardware.pl/aktualnosci/fsr_4_amd_nowa_technologia_gpu-44521.html 1
Phoenix. 4 714 Opublikowano 29 Sierpnia Opublikowano 29 Sierpnia Ale co to ma do rzeczy ? Wyleciałeś jak Filip z konopi. Nowy DLSS też jest bardziej zasobożerny i co z tego ? NIC. Ty nawet nie potrafisz interpretować tego co sam wrzucasz 🤣 Nvidia karty też napiszesz nie bardzo?? 🤣 2
leven 538 Opublikowano 29 Sierpnia Opublikowano 29 Sierpnia Napisz to autorowi tematu, który uznajesz za nieprawdę. Ja tego nie wymyśliłem, ale ofkors głupoty piszę i warto inwestować w AMD GPU. Sto lat za murzynami
Rekomendowane odpowiedzi