Skocz do zawartości

GPU do 1000 zł nowe lub używane do Ryzen 5700X, PCIe 3.0, 1440p, głównie do BF6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, leven napisał(a):

Napisz to autorowi tematu, który uznajesz za nieprawdę.  Ja tego nie wymyśliłem, ale ofkors głupoty piszę i warto inwestować w AMD GPU. Sto lat za murzynami :uklony:

Ale o co ty dzwonisz , autor chciał kartę do 1k, zaproponowali mu tu ludzie Radka nowego i głównie do grania w bf6 a ty wylatujesz z gownami których sam nie rozumiesz. Będzie miał radeona gdzie obsługuje gra FSR 4 co zwiększy fps na plus przy zachowaniu fajnej jakości obrazu.  A Ty coś dzwonisz, że uznaje za nieprawdę lol 🤣 ogarnij się człowieku! 

W dniu 27.08.2025 o 15:16, dlogi napisał(a):

Decyzja podjęta dokładam i będzie to RX9060XT 16GB

W dniu 24.08.2025 o 19:03, dlogi napisał(a):

Nie zależy mi na max detalach, w BF6 pewnie będę grał na low by zmaksymalizować liczbę klatek i poprawić widoczność przeciwników

12 minut temu, wrobel_krk napisał(a):

@leven Czytałeś ten artykuł?

Pisza że fsr 4 daje lepszą jakośc obrazu - mniej trochę fps ale lepsza jakość:)

Chlop mnie zaskoczyl haha 

Opublikowano

Z używek 3070, ewentualnie 6750XT jak się trafi, wyżej się nie pójdzie. Z nówek wyżej niż B580 nierealne (chyba, że jakiś 7600, ale bez przesady). B580 też da radę przy tym procku w BF6 (ktoś nawet linkował tutaj film, tam było ~55 FPS, ale po zjechaniu z detalami będzie więcej). Nie jestem fanem kart Intela, ale nowej karty do 1000 zł moim zdaniem nie da się polecić innej.

Dziwi mnie ten temat, bo jest wyraźnie podany budżet 1000 zł, a są propozycje 9060XT/5060Ti, którym bliżej do 1500 niż 1000. Dokładać można w nieskończoność, a ja wolałbym dołożyć do 5070Ti niż siedzieć na 9060XT.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

5600xt sprzedany za 400 zł, kupiony nowy Powercolor 9060xt hellhound za 1670 zł. Przyjmuje UV -125mv, stabilnie w teście stabilności 3dmark w 20x pętli. Niskie temperatury i cisza przy pełnym obciążeniu.