Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Dzięki .

Panowie jeszcze jedna sprawa.

Pamięci... Na co zwracac uwagę, bo cena jest od 1500 do 3600 za 32 gb... Jest gdzieś promocja, bo to bomba cenowa XD

Edytowane przez Najdas1985
Opublikowano (edytowane)

Bierz co najtańsze z 2x16gb 6000mhz i nie sugeruj się tym magicznym jak najniższym "CL" na początku bo to nic nie daje ram ma zdecydowanie mniejsze znaczenie przy procku z 3d v-cache niż na zwykłych ryzenach a ty wybrałeś 7800x3d ;) 

Edytowane przez Send1N
  • Upvote 1
Opublikowano

Panowie jaka jest rożnica pomiędzy Sapphire 9070 XT Pulse ,a Nitro?

Plyte glowna podmienic na Msi B650 Tomahawk, czy zostawic ten Gigabyte? Cena jest podobna za plyte glowne.

Ceny za RTX 5070 Ti jest w okolicach 3500 zl. To juz znaczna roznica do radeona (2800 zl). 

Kupilem ramy, obudowe, zasilacz i chlodzenie z tego zestawu. Mam dylemat do plyty glownej.

Jaka jest roznica pomiedzy 7800x3d a 9600x? Namawiali mnie, zeby brac ten slabszy procesor, ale raczej oleję to "doradztwo" 😜

Opublikowano

nitro ma wtyczke jak nowe nvidie, pulse po staremu. Pulse zazwyczaj tańszy a to jeden z lepszych modeli.

płyta bez znaczących różnic, co chcesz.

bierz 7800x3d jak są środki :) od chińczyka nawet koło tysiaka można dostać. ramy możesz na olx poszukać koło 1200 sie zaczynają (tylko z wysylka olx i pakietem ochronnym w razie w)

• Upvote 1
Opublikowano

7800x3d o wiele lepszy w grach + masz cpu 8/16 zamiast 6/12 który już w wielu tytułach obecnie przy mocnej karcie potrafi być obciążony pod korek, Nitro to tylko lepszy wygląd kultura pracy czy temperatury wcale nie są lepsze niż na pulse, resztę już kubon objaśnił :thumbup:

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Dziękuję Wam za pomoc i cierpliwość w odpowiedziach.

Kupilem 7800 💪 1289 zl

Została karta graficzna. Czekać za promocjami, czy brać tego 9070 xt pulse za 2739 zl ? :)

Jest aktualnie w promocji

Edytowane przez Najdas1985
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Nie czekaj tylko bierz za 2700 pulse, ja ostatnio czekałem na hellhounda bo januszerka mi się włączyła czy może nie spadnie czasem jeszcze ze stówkę i okazało się że podrożał a jeszcze w między czasie  zabuliłem za auto ponad 3K bo się rozkraczyło i finalnie karty ni zmieniłem :E %-)

Edytowane przez Send1N