Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak czarne to Arctic p12/p14 , pure wings 3 lub CM sickleflow (tylko że w tym przypadku cena poszybowała w kosmos) i jest to przezroczysty czarny ale są naprawdę dobre, znalazłem na amazonie w normalnej cenie https://www.amazon.pl/dp/B086RC5BBS?tag=ceneo0c-21&linkCode=ogi&th=1&utm_source=ceneo&utm_feed=amselect&utm_medium=referral&ascSubtag=e55091c0-0e68-ac7d-4324-6d6a48c5b86a Są jeszcze shadow wings 2 od Be Quiet cichutkie pewniaki ale jak wszystkie ustawić na te same obroty będą najmniej wydajne z tych które wymieniłem ;) 

Opublikowano (edytowane)

P12 max już od dawna nie są na kulkowych, tylko początkowy wypust miał dual ball, później poszli po rozum do głowy i zmienili na FDB tyle że jak zwykle "po cichu" beż praktycznie żadnego info ;) Porównywałem u siebie zwykłe P12 (bez max) do pure wings 3 w wersji high speed i na tych samych obrotach arctic był kapinkę wydajniejszy. Co do maxów to miałem u siebie dwa 140mm rok temu i już przyszły na fdb ;) 

Edytowane przez Send1N
Opublikowano

No dziś zamówiłem ale na szczęście anulowałem bo w opisie było ze na kółkowych i to w dwóch sklepach. Zastanawiam się jeszcze nad tymi fander roxo bo widze ze maja nawet wersję reverse ale nigdzie nie ma opini a mają pst i sa na fdb

Opublikowano (edytowane)

Albo błąd w opisie + mają stare zdjęcia bo na allegro faktycznie widzę fotki starego opakowania na aukcjach :E albo serio jakieś mega leżaki magazynowe, nawet na stronie arctica masz w specyfikacji FDB przy maxach ;) fandera roxo to ja miałem 15 lat temu ostatnio także w tym przypadku nie pomogę niestety.

Przykładowo na proline w opisie jest fdb ;) https://proline.pl/wentylator-arctic-p12-max-pwm-czarny-120mm-zestaw-5-szt-p8119304

Edytowane przez Send1N
  • Thanks 1
Opublikowano

No też w tym roku brałem p14 max i były na fdb a dziś się zdziwiłem z tymi p12 max. Zamówiłem te roxo reversy i jeden zwykły i dam znać jak się sprawują. Bo z tego co widze to taka jakby kopia arctica p12 te same obroty pst i fdb. Jakbym ich nie sprawdził to i tak by mi chodziły cały czas po głowie😅

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Mimo że wentyl za 25zł który jest w czołówce wydajnościowej i ma świetną kulturę pracy to jeszcze ma łączenie szeregowe :thumbup: w dupach się poprzewracało jak ktoś jeszcze pyta czy jest łączenie jak w lian li xD:E 

Edytowane przez Send1N
  • Haha 3
Opublikowano

I przyjechały Fander roxo🙆 ogólnie jakość całkiem spokojesli chodzi o budowę i nawet gumki antywibracyjne na rogach są ☝️teraz czas je potestowac ale mając je ustawione na 800 rpm przykładając rękę do nich czuć ze dość wieją. Zobaczę jeszcze jak z głośnością choć reversy zazwyczaj są głośniejsze 

20250913_144233.jpg

20250913_144300.jpg

• Upvote 3
Opublikowano

Niestety te wentyle fander idą do zwrotu nie dało rady ich ustawić na jakiś dobrych obrotach żeby było cicho , nawet na 600 czy 700 rpm było jakieś buczenie a czym wyżej tym gorzej🙆 juz nawet na moich lian li sl wireless na 900 rpm jest słychać tylko szum powietrza a szkoda bo naprawdę mi się bardzo podobały cale czarne. Teraz mam pytanie ponieważ zapewne są tu znawcy w wentylach od noctua, jakie by były odpowiednie wentyle do obudowy? bo dużo jest tych modeli i chodzi mi w wersji chromax 120mm

• Thanks 1