Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam 
Chciałbym podpytać o laptopa dla siostry. Zależało by jej na większej (o ile to możliwe), dobrej jakości matrycy. 
Siostra czasami odpali Twierdze i jakieś słabsze gierki miło by było jak lapek by ogarnął takie starsze gierki choć nie jest to wyznacznik. Ważne są za to filmy, zdjęcia, przeglądarka i wordy/exele więc dobra matryca bardzo mile widziana.
16Gb ramu minimum bo dzisiaj to chyba standard żeby się nie przypychało a i bardziej przyszłościowo będzie. Systemy będą 2 Manjaro/Mint i Windows (siostra za moją namową powoli odchodzi od windowsa) 
Możliwość dołożenia dysku twardego. 

Mam nadzieję że załączyłem wszystkie informacje i pomożecie coś dobrać.
Pozdrawiam

Opublikowano

Hej osobiście posiadam laptopa od dream machines i jestem bardzo z niego zadowolony, do 3k widzę, że jest od kupienia RG3050-15PL50rtx 3050, i5 13th, 16gb ram i dysk 500gb, widzę, że ma też dwa porty m2 więc jest miejsce na rozbudowę pamięci. Ekran 15 cali z odświerzaniem 144hz, do 3k większego sensownego lapka myślę, że ciężko szukać, chyba, że jakiś bez gpu biznesowy.

Opublikowano

Fajna promocja - https://www.x-kom.pl/p/1257589-laptop-14-huawei-matebook-14-ultra-5-125h-16gb-512-win11-120hz-touch-oled.html

A tak bliżej budżetu - https://www.x-kom.pl/p/1331960-laptop-15---16-asus-vivobook-s16-m3607ha-ryzen-5-220-16gb-512-win11-144hz.html

Ostatnio korzystam z laptopów Asusa i złego słowa powiedzieć nie mogę. Bateria trzyma sporo, wydajność zadowalająca. 

Opublikowano

Nie no DM to nie laptop dla kobiety bez przesady aż taka karta to jej raczej do starej Twierdzy nie potrzebna raczej odpada. 
Huawei 

Przekątna ekranu

14,2"
Naprawdę nawet pomimo dużej rozdzielczości to pracować na tym będzie ciężko raczej celowałbym w coś 16"-17"

Asus vivo nie ma jakoś dużo opinii :S 

Opublikowano
W dniu 12.09.2025 o 21:22, Fiszek napisał(a):

Nie no DM to nie laptop dla kobiety bez przesady aż taka karta to jej raczej do starej Twierdzy nie potrzebna raczej odpada. 

Dlaczego nie dla kobiety? Laptopy jak każde inne, jeżeli chodziło ci o to, że ma gpu to na końcu pisałem, że możesz coś u nich ewentualnie bez dedykowanej grafy obejrzeć. 

W dniu 12.09.2025 o 09:17, Merqus4 napisał(a):

chyba, że jakiś bez gpu biznesowy.

Opublikowano

@Fiszek jeśli priorytetem jest jakościowa matryca i większa przekątna (16-17 cali) to polecam Ci spojrzeć na HP Pavilion 16.

Ma przede wszystkim 16 cali, ładną matrycę OLED o rozdzielczości 2048 x 1280, jasności 400 nitów, odświeżaniu 120 Hz (dla zdrowia i komfortu oczu) oraz pokrycie barw 100% DCI-P3. Dodatkowo idealnie mieścimy się w budżecie bo wychodzi 2 999 zł.