Amsztel 28 Opublikowano 19 Września Opublikowano 19 Września Wydaje mi sie, ze szukam budy ktora po prostu nie istnieje. Poszukuje czegos rozmiarow nie wiekszych niz Geometric Future M4, tyle ze porzadnie wykonanej i ktora ogarnie PSU ATX 17cm dlugosci. Musi miec mozliwosc zamontowania 2 wentylatorow 12/14cm u gory, ktore beda wtlaczaly powietrze do srodka. Jakiekolwiek wentylatory dolaczane do obudowy sa mi zbedne (mam swoje). Rozmiary im mniejsze tym lepsze. Propozycje?
wrobel_krk 851 Opublikowano 19 Września Opublikowano 19 Września Raczej są tylko większe trochę jak Lian Li O11 Air Mini czy Jonsbo d41. Już komuś szukałem na inny forum obudowy mAtx pod zasilacz atx skończyło się na innym zasilaczu. Bo znów karta graficzna musi być krótsza często przy dłuższym zasilaczu. 1
Amsztel 28 Opublikowano 19 Września Autor Opublikowano 19 Września No tak... te budy, ktore wymieniles to znam i one sa po prostu duze jak praktycznie wszystkie tego typu obudowy. Z ogromem miejsca w srodku, ktorego ja po prostu nie potrzebuje. Aktualnie od ponad 4 lat komp jest na testbenchu Streacom BC-1 ale mam juz dosc walki z kurzem po prostu. Wyglada super ale kurzy sie niemilosiernie. Od pol roku szukam jakiejs fajnej nieduzej obudowy, dobrze wykonanej i nie moge absolutnie NIC znalezc. Natomiast nie jestem az tak zdesperowany, zeby tylko i wylacznie ze wzgledu na bude, przejsc na zasilacz SFX czy plyte mATX gdyz tego typu zasilacze sa glosne a plyty to kastraty. Dlatego odpadaja.
wrobel_krk 851 Opublikowano 19 Września Opublikowano 19 Września Jak szukasz pół roku i nie znalazłeś to raczej nie ma takiej. Musisz nowości śledzić:) 1
Amsztel 28 Opublikowano 19 Września Autor Opublikowano 19 Września Zdaje sobie z tego sprawe Dzieki. Sledze rzecz jasna nowosci i nie ma nic ciekawego niestety... Jedyne co ostatnio wyszlo to O11 Mini v2, ktora jest praktycznie tak samo duza jak poprzednik i do tego ma jeszcze idiotycznie umieszczony dol pod katem, co powoduje ze jezeli ktos bedzie chcial zamontowac GPU wertykalnie to bedzie ono wisiec w polowie budy i wszystko zaslaniac. MASAKRA Ja nie wierze, ze inzynierowie sa tak nieogarnieci. Tu chyba bardziej chodzi o to, ze panowie ksiegowi stwierdzili, iz kazdy chce montowac milion wentylatorow w obudowie i kazdy z nich musi byc dobrze widoczny bo przeciez rgbt+ Generalnie zakladajac ten watek licze na maly cud, ze ktos moze gdzies znalazl jakas magiczna obudowe w Chinach czy Korei a ja nie wiem o jej istnieniu .
bofff 127 Opublikowano 19 Września Opublikowano 19 Września 10 godzin temu, Amsztel napisał(a): No tak... te budy, ktore wymieniles to znam i one sa po prostu duze jak praktycznie wszystkie tego typu obudowy. Z ogromem miejsca w srodku, ktorego ja po prostu nie potrzebuje. Aktualnie od ponad 4 lat komp jest na testbenchu Streacom BC-1 ale mam juz dosc walki z kurzem po prostu. Wyglada super ale kurzy sie niemilosiernie. Od pol roku szukam jakiejs fajnej nieduzej obudowy, dobrze wykonanej i nie moge absolutnie NIC znalezc. Natomiast nie jestem az tak zdesperowany, zeby tylko i wylacznie ze wzgledu na bude, przejsc na zasilacz SFX czy plyte mATX gdyz tego typu zasilacze sa glosne a plyty to kastraty. Dlatego odpadaja. a rajintek thetis? tylko jest inverted 1
Amsztel 28 Opublikowano 22 Września Autor Opublikowano 22 Września Calkiem fajanie wyglada, dzieki . Szkoda, ze inverted i nie robia wersji "normalnej" bo u mnie PC stoi po prawej stronie biurka...
CozyHog 90 Opublikowano 30 Września Opublikowano 30 Września @Amsztel Jeżeli chcesz coś bardziej kompaktowego, to raczej m-ATX. Kiedyś ATXy to był optymalny wybór, ale obecnie obsadzasz tak naprawdę tylko grafikę i ATX dla przeciętnego konsumenta moim zdaniem jest zbędny.
Amsztel 28 Opublikowano 4 Października Autor Opublikowano 4 Października @CozyHog Nie wiem w jaki sposob Twoja odpowiedz odnosi sie do mojego zapytania ale spoko, nikt nie zabrania nabijanie pustych i nic nie wnoszacych postow.
ket_rab 227 Opublikowano 7 Października Opublikowano 7 Października (edytowane) @Amsztel z nowosci MasterFrame 600 ale jest większa od twoich wymagań. QUBE 500 podobne rozmiary i jest modularna. Phanteks TX V3 ale psu 150 i ATX odpada. Jest sporo mniejszych case ale mobo ATX jest przeszkodą. Na np caseend.com coś można jeszcze wyszukać. HAVN BF 360 i też większą https://havn.global/products/bf-360-flow Edytowane 7 Października przez ket_rab
wallec 799 Opublikowano 7 Października Opublikowano 7 Października Szukasz tego: https://allegro.pl/oferta/obudowa-do-komputera-inwin-103-hunter-x30-gaming-rgb-okno-atx-dla-graczy-17715983573
Rekomendowane odpowiedzi