Coffee Banan 7 Opublikowano 23 Września Opublikowano 23 Września (edytowane) Kupiłem PS5. Konsolę skonfigurowałem pod TV, gdyż po podłączeniu pod mój monitor z HDMI nie ma żadnego sygnału... Muszę coś ustawić w konsoli, żeby był sygnał na monitorze -albo kupić inny kabel niż oryginalny Sony? ps. sprawdziłem już na różnych kablach hdmi 1.4 i 2.1 i nic -nie ma obrazu na monitorze. Edytowane 23 Września przez Coffee Banan
narmiak 123 Opublikowano 23 Września Opublikowano 23 Września Na konsoli masz wybrane automatyczne dobieranie rozdzielczości? Na monitorze wybierasz poprawne wejście? Moje PS5 działało bez problemu z monitorami o rozdzielczościach FullHD, 1440p, 4K, a nawet 1680x1050 przez przejsciówkę HDMI/DVI-D
Coffee Banan 7 Opublikowano 23 Września Autor Opublikowano 23 Września Tak, mam na aut. a na monitorze ma też auto source i ręczne -nic to nie daje. Kupiłem i czekam na kabel hdmi-->DP oraz splitter hdmi 2.1 i jutro zobaczę jeszcze...
narmiak 123 Opublikowano 23 Września Opublikowano 23 Września A monitor nie ma dedykowanych opcji dla HDMI? Na przykład odświeżanie wymuszone albo jakiś G-Synch? Wyłącz wszystkie upgrady i sprawdź wtedy.
narmiak 123 Opublikowano 23 Września Opublikowano 23 Września Wszystko co może być niekompatybilne z konsolą albo kablem. Sprawdź też oba porty HDMI bo z tego co widzę masz dwa w monitorze i może się okazać, że jeden się "wyłącza" jeżeli masz kompa podłączonego do DP albo USB-C (dziwniejsze rzeczy widziałem).
Coffee Banan 7 Opublikowano 24 Września Autor Opublikowano 24 Września Poprzez adapter hdmi-->DP jest teraz już obraz na moim monitorze. Jeszcze sprawdzę poprzez switcha hdmi.
Rekomendowane odpowiedzi