Skocz do zawartości

Uprgade PC-ta - wymiana karty graficznej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Obecnie posiadam duet RTX 4070 z Ryznem 7800X3D. Mam monitor 1440p z 144 Hz odświeżaniem. Jako, że pojawiło się trochę wolnej gotówki chciałbym się przygotować do m.in. nadchodzącej Forzy Horizon 6. Lubię mieć duży zapas wydajności i nienawidze spadków klatek poniżej założonego progu. Obecnie mam ustawione 100 Hz, bowiem zdarzały się spadki klatek ponizej 144 Hz. Czuje że nie wykorzystuje pełnego potencjału monitora i CPU. RTX-a 4070 posiadam już prawie 2 lata (bez miesiąca) stąd powoli myślę o zmianie. Celuje w ~20 procentowy wzrost FPS. Gram głównie w gry wyścigowe i samochodówki.

Myślałem o RTX 5070 od Zotaka w wersji SOLID OC. Czy myślicie, że warto zrobić taką modernizację PC? 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Astec napisał(a):

Myślałem o RTX 5070 od Zotaka w wersji SOLID OC. Czy myślicie, że warto zrobić taką modernizację PC? 

A czy wybrałbyś rtx4070super zamiast rtx4070 lata temu? Ponieważ to jest dokładnie taka sama różnica we wydajności. 
Ogólnie coś przed premierą wersji super może się ruszyć, bo ceny obecnych kart powinny spaść.
Z tego co kojarzę rtx5070ti jest bardziej opłacalny, a większy zapas Vram usprawni na generację klatek, jeśli to polubisz, a Vramu będzie na styk w 12gb.

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano
15 godzin temu, Astec napisał(a):

Witajcie,

Obecnie posiadam duet RTX 4070 z Ryznem 7800X3D. Mam monitor 1440p z 144 Hz odświeżaniem. Jako, że pojawiło się trochę wolnej gotówki chciałbym się przygotować do m.in. nadchodzącej Forzy Horizon 6. Lubię mieć duży zapas wydajności i nienawidze spadków klatek poniżej założonego progu. Obecnie mam ustawione 100 Hz, bowiem zdarzały się spadki klatek ponizej 144 Hz. Czuje że nie wykorzystuje pełnego potencjału monitora i CPU. RTX-a 4070 posiadam już prawie 2 lata (bez miesiąca) stąd powoli myślę o zmianie. Celuje w ~20 procentowy wzrost FPS. Gram głównie w gry wyścigowe i samochodówki.

Czekaj na 5070Ti 24GB i zamień.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, Astec napisał(a):

RTX-a 4070 posiadam już prawie 2 lata (bez miesiąca) stąd powoli myślę o zmianie. Celuje w ~20 procentowy wzrost FPS. Gram głównie w gry wyścigowe i samochodówki.

Nie ;) minimum 5070Ti / RX 9070XT mają sens aby się fatygować względem twojej obecnej karty.

Edytowane przez Send1N
  • Like 1
  • Upvote 1