Assetto Corsa Rally
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Pentium D · Opublikowano
Ja chyba w złym miejscu robiłem ten offset napięcia. Wcześniej odejmowałem w polu Actual VRM Core Voltage, teraz odjąłem 100 mV w polu Glogal Core SVID Voltage i wynik to 24678 pkt. Edit: tak, to musiało być to. W złym miejscu odejmowałem bo teraz bez hwinfo w tle pękło 25k -
Przez Odess · Opublikowano
Jeśli ten mój RTX 4070 poradzi sobie, to bym się zdecydował na tego 4K qd-oled S3225Qc. I teraz pytanie. Czy wtedy łączę go za pomocą HDMI? -
Przez DjXbeat · Opublikowano
Dlatego wielokrotnie napisałem, że elektryk nie jest dla każdego a na pewno nie dla osoby, która bardzo często podróżuje i robi długie dystanse. Zasadnicze pytanie jakie powinno paść w tym przypadku to ile takich tras 1100km w ciągu roku ktoś będzie wykonywał? Drugie pytanie to ile trwają te 2 pauzy o których wspomniałeś bo je należy odliczyć od "wymuszonego" czasu na ładowanie - 1:40min. Zakładam, że 2x10min czyli na dystansie 1100km ktoś traci 1:20min na ładowanie względem spalinowego auta. Oczywiście to jest kwestia umowna bo są osoby, które nie zatrzymają się ani razu a zapewne są też takie, które zrobią 2 pauzy znacznie dłuższe niż 20min. Generalnie sprawa czysto indywidualna. Moja najdłuższa trasa elektrykiem to 1470km w równe 16h przez Włochy, Austrię, Czechy i kończąc na centralnej Polsce. Wyjazd z Włoch o godzinie 14:00 i dojazd do domu o godzinie 07:00 dnia następnego. Podczas ładowania w Katowicach wymusiłem czas postoju o dodatkowe 30min by się przespać całą godzinę bo byłem tak padnięty. Generalnie masakra jeśli chodzi o tak długą jazdę za kółkiem. Mieliśmy dojechać do Austrii i przenocować w Hotelu ale stwierdziłem, że nie chce mi się spać i dam radę przejechać całą trasę. Pierwszy i ostatni raz! Wyruszenie w tak długą podróż nocną po całym dniu aktywności, łażeniu po górach i zwiedzaniu nie jest najlepszym pomysłem. W połowie Austrii zaczęła się męczarnia i tylko liczyłem km do następnego Superchargera aby odpocząć od kółka. W Katowicach byłem już tak padnięty, że wydłużyłem postój o dodatkowe 30min. Na pewno już takiej podróży nie powtórzę! To na tej trasie z Katowic udało mi się złapać pomiar zużycia energii jadąc z tempomatem 140km/h przez 60km. Wyszło 19.5kWh/100km.
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi