Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałem zrobić sobie jakieś koszty i pomyślałem o zmianie telefonu. Aktualnie korzystam z ThinkPhone 2023, w sumie nowy bo ma że 2 miesiące (poprzedni się zniszczył, kupiłem nowy za tysiaka)

I czy jest coś w ok 2,5k PLN co da progres w stosunku do TP? Głównie o aparat chodzi z zachowaniem płynności i jakości działania, baterii i wytrzymałości. Edge 60 pro? 50 ultra? Czy zmiana byłaby niezauważalna?

Honor 200pro? 400pro?

Opublikowano

W Edge 50 ultra aparat jest już sporo lepszy, pamięć też szybsza i dużo więcej jej dają, ale czy jest sens odpowiedzieć musisz sobie sam. Honory jako obecny posiadacz odradzam - nakładka i aparat wybitnie losowe działanie, wieczne problemy z ubijaniem w tle i android auto( Kodiak 2020r ).  Po roku z edge 30fusion, kolejnym z NP2 i obecnie od marca z M7pro chętnie wrócę wiosną do Samsunga. 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

@piet dzięki za odzew. A wieś może jak z baterią? Niby mniejsza ale i inne podzespoły a co za tym idzie kwestie energetyczne. Nie jest gorzej?

I ultra 50 wydaje się być poniekąd następca TP, bo o MIL, i cała reszta...

Edytowane przez Petru23
Opublikowano

Zawsze przed wyborem nowego fona biorę pod uwagę wyniki z gsmarena, maja spora bazę - niby nie najgorzej, bez szału ale z moim poprzednim NP2 przegrywa. Plus jakość aktualizacji motki-mogą coś dodać mogą coś uwalić jak to u nich plus opieszałość aktualizacji i generyczne nowe wersje androida z wywalonymi funkcjami motki z poprzednich wydań . Twoja decyzja, ja bym jednak poczekał na serię 70 - ThinkPhone IMHO jest całkiem niezłym sprzętem.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Edge 70 to może w przyszłym lub kolejnym roku, jak dojdzie do właściwej ceny. Od dawna kupuje zeszłe flagowce lub mid-end jak właśnie 30 fusion ;)

Pytanie, czy lepszy aparat jest w honorze czy w Moto 50 ultra? 

Thinkphone zgadzam się, jest super ale potrzebuje lepszego aparatu i kosztów ;)