adriannek 0 Opublikowano 28 Października Opublikowano 28 Października Witam, mam takie pytanie czy ktoś może z wasz wie jakie są wymiary termalpadów w karcie graficznej Zotac GeForce RTX 3080 Ti ? Będę je zmieniać bo zaważyłem ze karta ta osiąga temperaturę 106.5 stopni, wiec chyba w końcu pasuje je zmienić i prośba taka czy byście mogli mi od razu wyslać linka tak jakiś padów z góry wielkie dzięki
Send1N 4 162 Opublikowano 28 Października Opublikowano 28 Października (edytowane) Na czym te 106c osiąga bo jak na HS to termoapdy nie mają nic do rzeczy, chyba że kopiesz na niej w 2025r i masz tyle na pamięciach to wtedy zmiana padów ma sens, jak te ponad 100 stopni masz na hotspocie rozbierz kartę i wymień tylko pastę na rdzeniu, najlepiej na pada zmiennofazowego (PTM) aby mieć spokój na zawsze a fabryczne termopady na pamięciach i sekcji zasilania zostaw w spokoju Edytowane 28 Października przez Send1N 3
JohnyWol 81 Opublikowano 28 Października Opublikowano 28 Października Zamiast termopadow mozna zastosować thermal putty np. od Thermal Grizzly. Zastosowałem u siebie wersje Pro i przyznam że daje rade. Pewnie najlepsze pady dały by 1-3 stopnie mniej, ale przynajmniej mam pewność ze wszystko dobrze przylega i jest odpowiedni docisk na rdzeniu i na pamieciach 2
Send1N 4 162 Opublikowano 28 Października Opublikowano 28 Października Dokładnie, można zastosować to https://allegro.pl/oferta/zt-py6-kit-termiczny-szpachlowka-13w-mk-20g-13934782153 lub jeszcze wydajniej https://allegro.pl/oferta/fehonda-plynny-termopad-ltp65-16-w-mk-12g-podkladka-termiczna-17334175210 i wesprzeć finansowo użytkownika z tego forum przy okazji zamiast przepłacać za markę której mówimy NIE! Przykładowy film jak to sprytnie nałożyć lepiąc kuleczki: Ale powtarzam jeszcze raz, jeżeli te 106.5c jest na hotspocie a pamięci mają normalne temperatury to nie ma sensu niczego ruszać, zmienić tylko pastę na rdzeniu bo HS to jest najgorętszy punkt na samym rdzeniu a nie gdzieś na całym pcb karty.
JohnyWol 81 Opublikowano 29 Października Opublikowano 29 Października Ja przy kupnie sugerowałem soe akurat testami z IgorsLab i stąd wybór. A z sama marką TG osobiście nie mam problemu. Owszem, ceny mają wysokie, ale same produkty są raczej pewne jesli chodzi o wydajnosc i jakość (co niekoniecznienoznacza ze najlepsze). Przy tych mniej popularnych markach zawsze się boję czy faktycznie to jest oryginał
Send1N 4 162 Opublikowano 29 Października Opublikowano 29 Października Jak coś to Side ma pewne produkty na swoich aukcjach
Pentium D 1 159 Opublikowano 29 Października Opublikowano 29 Października 7 godzin temu, adriannek napisał(a): Witam, mam takie pytanie czy ktoś może z wasz wie jakie są wymiary termalpadów w karcie graficznej Zotac GeForce RTX 3080 Ti ? Będę je zmieniać bo zaważyłem ze karta ta osiąga temperaturę 106.5 stopni, wiec chyba w końcu pasuje je zmienić i prośba taka czy byście mogli mi od razu wyslać linka tak jakiś padów z góry wielkie dzięki Nawet jak znajdziesz wartości to na Twojej karcie może być inaczej więc lepiej wziąć dwie grubości 0,5 i 0,75 mm i zrobić na kanapkę albo wziąć jakieś bardzo miękkie. Szpachlówka to brudna zabawa. 1
JohnyWol 81 Opublikowano 29 Października Opublikowano 29 Października 9 godzin temu, Send1N napisał(a): Jak coś to Side ma pewne produkty na swoich aukcjach Tak, tak. Jakiś czas później w jakimś wątku doczytałem że można kupić u niego. Na przyszłość będę pamiętał 😀 1
Rekomendowane odpowiedzi