Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam czegoś głównie pod gry. Najważniejsze dla mnie:

- przewodowa 

- więcej niż 2 przyciski pod kciukiem

- jakość wykonania

to w zasadzie jedyne warunki graniczne, RGB jest mi obojętne

Dopiero kilka dni temu zacząłem poszukiwania i jak na razie tylko Corsair scimitar Elite wpadł mi w oko.

Opublikowano (edytowane)

"Więcej niż dwa przyciski pod kciukiem" ;) :

Mysz-RAZER-DeathAdder-V3-Pro-Czarny-1.jp

Swoją drogą to nie wiem po co bo już nawet dwa przeszkadzają a co dopiero kilka :E ja te boczne zawsze dezaktywuje całkowicie.

Edytowane przez Send1N
  • Like 1
Opublikowano
10 godzin temu, Send1N napisał(a):

Swoją drogą to nie wiem po co bo już nawet dwa przeszkadzają a co dopiero kilka :E ja te boczne zawsze dezaktywuje całkowicie.

Kiedyś też nie chciałem ale z wiekiem coraz więcej gram jedna ręką a lubię sobie poklikać w arpgi, 6-7 umiejętności i wszystko pod kciukiem a druga ręką drapać się po brzuchu.

• Haha 1
Opublikowano
W dniu 6.11.2025 o 17:58, willeas napisał(a):

Szukam czegoś głównie pod gry. Najważniejsze dla mnie:

- przewodowa 

- więcej niż 2 przyciski pod kciukiem

- jakość wykonania

to w zasadzie jedyne warunki graniczne, RGB jest mi obojętne

Dopiero kilka dni temu zacząłem poszukiwania i jak na razie tylko Corsair scimitar Elite wpadł mi w oko.

g502x jest teraz na promocji za 140zł

https://www.pepper.pl/promocje/mysz-gamingowa-logitech-g-g502-x-sensor-hero-25k-1146313

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zajęło mi to trochę ale w końcu się zdecydowałem na steelseries rival 5.

Spełnia moje kryteria, 5 przycisków pod kciukiem no I jest na kabelki.

Brałem pod uwagę kilka modeli także o każdym który brałem pod uwagę napiszę krótko.

Corsair scimitar Elite - jedna z pierwszych które przykuły moją uwagę, niewiele brakowało a bym ją zamówił ale po przeczytaniu dużej ilości negatywnych doświadczeń przejechałem się do RTV euro AGD i dokładnie ją sobie "pomacałem". Jakby zdjąć logo to w dotyku jak najgorszy gniot z Temu. Lewy i prawy przycisk bardzo tandetne a klawiatura pod kciukiem bez komentarza, nie dość że przyciski latają na wszystkie strony to jeszcze bez żadnego wyprofilowania.

Razer basilisk V3 - Bardzo przyjemny w dotyku, jakość wykonania na duży plus, kupiłbym gdyby miała chociaż ze dwa przyciski więcej pod kciukiem.

Razer naga V2 - tutaj był już u mnie moment desperacji, przebolał bym może to że jest bezprzewodowa ale jak zobaczyłem że muszę ładować do niej "paluszki" to mi zmiękła rura. Może następny model będzie normalnie ładowany albo lepiej dwie wersje z kablem i bez.

Wspomnę też że gdyby dostępny był Logitech g600 lub redragon impact to pewnie bym je wybrał.

Miałem jeszcze kilka innych modeli na oku ale te są najbardziej popularne także może opinia się komuś przyda.